Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 230
  • 736
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
cydonia страхотни са, може ли линкове? А чантичката от къде е, много ми хареса?
И чантичката мисля съм срещала в амазона, само не съм сигурна, че е изолирана (на което аз държа) - просто търсиш lunch box  и lunch bag  и си избираш каквото ти трябва/хареса...

# 616
  • Велико Търново
Благдоаря, намерих я в амазон Simple Smile

# 617
Здравейте,

При нас менюто днес е: кус-кус (арабски) с печена пъстърва и пресни домати, подправен със зехтин, лимон и сол. За закуските съм сложила сандвич с шунка и домат, краставица, чери домати и моцарела на топчета.

Моята госпожица се оплака, че е единствената в класа ѝ, която си носи храна. Всички други ползват училищен обяд. Но засега не е казала, че някой ѝ се подиграва. Ще го мислим, ако се случи.

Освен това напоследък започна да ми връща поне половината от храната. Вчера изобщо не беше закусила (не яде сутрин вкъщи). Не била гладна. ooooh!

# 618
  • София
Знам, че идеята не е добра за възпитанието, но детето винаги може да ги затапи с "яжте си боклуците и дебелейте", вместо да се травмира излишно.
Има хора, които просто не обичат да готвят, та дори и за децата си. Как ви се струва жена, която до женитбата си на 30 не е могла да готви нищо? Не че не си обича децата, но не й е приоритет.

Моят син пожела домашно ядене, но забравих да снимам
обяд: задушени късчета месо и табуле с булгур и малко магданоз. Десерт - малко грозде и шоколад  Embarassed
закуска: сандвич с масло и варено-пушен бут (знам, че и той не е много читав, но други колбаси съвсем не купуваме)

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 15:03 от Cuckoo

# 619
  • при моите любими
Чантата не е изолирана, но за мен не е от значение. Моето дете е втори клас и към момента няма негативни коментари за домашната храна. Дори ми казва, че като я видят съучениците с чантата и казвали: Ааааа днес пак ще пируваш Simple Smile Хранят се всички заедно в стола.

Ето линкове за конкретните кутии, но като се напише Lock and lock box излизат всякакви единични варианти и сетове.

Чантата и термоса

На някой неща цените бяха на промоция, така че следете за такива.  Peace

# 620
  • Велико Търново
Благодаря, cydonia!
Явно средата е различна, не всички деца се отнасят така, но когато има няколко деца, които всекидневно повтарят, че на някое дете храната е гадна, не е приятно. Точно, че не искам да уча детето да им отговря, че тяхната храна е по-гадна и т.н. Опитвам се да я уча да казва, че просто така яде каквото обича.

# 621
Scrye. Morena го каза мн добре. Детето не е нужно да се притеснява,нито да се обяснява за храната си.Казва им ,че това си е тяхно мнение,те имат право на такова,нейното решение е да си носи храна от къщи.
При нас такива проблеми няма- тук всеки и навсякъде носи храна в кутии. Столове няма и място,от където да си купиш храна няма.Училището освен това се заключва в 9 без 10 до 15. Има забрана само да присъстват ядки и шоколад в кутиите,независимо,че на децата не им е позволено да си разменят храна/то и те не искат- тук са толкова националности,религии и кухни,че някой от храните им изглеждат странно и невкусно/ Не разбирам какъв е проблема със сандвичите-ако са от домашен хляб,печено месо и зеленчуци в него,какво му е по-различното. Дори се яде по-лесно и бързо.
Някой беше казал за атрактивността на храната Simple Smile И аз така си мислех,преди детето ми да прояде "човешка"храна и да се окаже,че е ужасно злоядо. Правих бенто кутии,надписвах и рисувах плодове,слагах стикери,тя е готвила с мен,правила съм сандвичи и палачинки в животински форми. Не става!
Днес има суши за обяд. За утре ще има сарми и домашен хляб със семена и чубрица и ананас

# 622
  • София
Благодаря, cydonia!
Явно средата е различна, не всички деца се отнасят така, но когато има няколко деца, които всекидневно повтарят, че на някое дете храната е гадна, не е приятно. Точно, че не искам да уча детето да им отговря, че тяхната храна е по-гадна и т.н. Опитвам се да я уча да казва, че просто така яде каквото обича.

scrye, предложи й да сяда с други деца на обяд, предполагам не седят на обща маса целия клас. А и като знае, че си изпратила любими за нея неща - не вярвам да се впечатли от дразнителите. Предполагам, че тези деца се държат по подобен подигравателен начин по всеки повод - дрехи, храни, умения в спорт или знания в час....   Confused
Моите девоки имат ограничен набор любими готвени неща, които редуваме. Разни екзотични неща не са склонни дори да опитват. За щастие сурови плодове и зеленчуци обожават (пак стандартни де Wink ).
Днес за обяд огретен, закуските са мъфин от вчера, сандвич с пастет, плодове и зеленчуци Wink
Скрит текст:

При момичетата също е голяма радост домашната храна. Преди дори "ядящото" дете се цупеше на сготвеното в стола и не ядяха нищо по цял ден. Разказваха за разни находки в храната... и след едни драми с болки корема миналата година  минахме на този вариант.
Колко време отнема - всички си знаем. В името на това - замина моето време за спорт... Rolling Eyes
Обикновено за обяд имат менюто от предходната вечер (или част от него).
Доста деца в класовете им също носят от къщи.
Миналата година след някаква Наредба от МОН трябваше да напишем декларация, че поемаме отговорност за евентуалните вреди, причинени от домашната храна Wink Тази година не са се сетили да я искат.

# 623
  • Sofia
... Миналата година след някаква Наредба от МОН трябваше да напишем декларация, че поемаме отговорност за евентуалните вреди, причинени от домашната храна Wink Тази година не са се сетили да я искат.
Ох, леле, велика глупост българска...  И преди съм я коментирала, ама не се сдържам на тоя куриозен абсурд!  Twisted Evil  Не е било повсеместно поне.

# 624
Не успях по-рано да се включа с нашето седмично меню, отново съгласувано с детето.  Grinning

Скрит текст:
Понеделник
МЗ - палачинка с мед и тахан
О - кюфтета от тиквички на фурна, прясна червена чушка
СЗ - плодово кисело мляко

Вторник
МЗ - печена тиква с мед и орехи
О - тортелони със сирене и доматен сос, краставица
СЗ - орехови мъфини

Сряда -
МЗ - грозде
О - омлет, домати
СЗ - кроасан и кисело мляко

Четвъртък
МЗ - ябълка
О - бобена чорба, кашкавал
СД - сусамка с орехи

Петък -
МЗ - круша
О - елда със сирене и зехтин, прясна червена чушка
СЗ - 2 бр. Барни

Няма коментари за домашната ѝ храна, освен че не знаят какво е броколи, киноа, елда, тахан, нахвърлят се на сурови бадеми, кашу и всякакви домашни бисквити и печива, и вече си знам да пращам повече.  Mr. Green
Опитвам се да разбирам родители, които казват че нямат време да приготвят домашна храна. Но винаги приветствам, тези които успяват въпреки натовареното им ежедневие. Айла ми е фаворит с нейните много на брой кутии, пликове и термоси за трите момичета!  Grinning

# 625
ние днес:
закуска - пресни моркови, 2 варени яйца и фреш от ябълки;
обяд - сандвич с арабска питка (справих се, дами, по рецепта от форума!), настърган кашкавал, късчета печено пилешко месо от бутче (мариновано в мед и билки), четвъртинки чери доматчета, лентички краставици и сирене “филаделфия“; домашни меденки; домашен нектар от кайсии

# 626
  • София
... Миналата година след някаква Наредба от МОН трябваше да напишем декларация, че поемаме отговорност за евентуалните вреди, причинени от домашната храна Wink Тази година не са се сетили да я искат.
Ох, леле, велика глупост българска...  И преди съм я коментирала, ама не се сдържам на тоя куриозен абсурд!  Twisted Evil  Не е било повсеместно поне.
Много си е било повсеместно даже! Повода е бил друг (деца със специфични хранителни потребности), но и останалите с кутии минахме по схемата на тези декларации. После чаках да искат и здравен документ, но се размина Wink  Личната лекарка щеше чуден дУкИмент да сътвори, каквато е привърженичка на столовото хранене Wink
Скрит текст:

# 627
  • Велико Търново
За сядането с други деца и аз го предложих каза ми, че госпожата така ги нареждала да седят. Ще говоря и с нея утре, да видим какво става.

освен че не знаят какво е броколи, киноа, елда, тахан
Вчера е имало така коментари за карфиолът, който и бях сложила. Повече от половината му викали броколи и т.н.  А тя, въпреки че е много злояда, обича суров кардиол.

# 628
  • София
При мен и тази година поискаха въпросната декларация, но само за малката, която досега не си носеше храна. За каките не, предполагам, че миналогодишната декларация важи  Mr. Green

# 629
  • На черешата
 Ние днес:
 закуска - кисело мляко. Взе и един банан, но щяла да го изяде по късно. Тегли ми една лекция как плодовете по принцип не били съвместими с киселото мляко и аз ги ям погрешно.  ooooh! Whistling
 обяд - мусака, кисело мляко и краставици
 междинно - царевица и ябълка

За утре все още нямам идея.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт