Кутия за обяд или какво приготвяте на децата за у-ще? 3

• 86 228
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia
ara75, аз тук само от Айла и теб съм чула за декларацията. При нас няма такава.
sylviana, браво! Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 15:18 от Morena

# 631
  • Велико Търново
При мен декларация не са искали, то не е ксъно де. Явно съм омесила отговорите нещо, ще се върна да видя какво е станало, че днес много активна темата Simple Smile

# 632
  • Sofia
При мен декларация не са искали, то не е ксъно де. Явно съм омесила отговорите нещо, ще се върна да видя какво е станало, че днес много активна темата Simple Smile
  Joy Joy... Не ти, аз....

# 633
  • София
Вчера е имало така коментари за карфиолът, който и бях сложила. Повече от половината му викали броколи и т.н. 

Щерка ми и тя така снощи ми обясни - правили туршия в градината и най й харесало онова "дето е като брокол, ама бяло, сещаш ли се как се казваше"  Joy

Синът ми иначе до 5-6 клас си носеше без проблем, посрещаше коментарите от съученици с лекции за вредните храни в лавките (не че не умираше за тях, ама това е друга тема Simple Smile). После пубертета удари и сложи край на това, чак сега, в 10 клас си носи и с кеф и лека аристократична надменност (шегувам се  Laughing) чая и морковите. Пък и класната го похвалила, та съвсем.

# 634
Хах, аз съм писала запитване точно до РИОКОЗ и БАБХ , защото не разрешаваха да се носи храна в кутия  Mr. Green Купена баница може, кроасан от една от двете лавки може, дюнер от павилионите около спирката може, ама храна в кутия не. Та исках да знам кой точно законен акт забранява внасянето на собствена храна в училище, и регламентира внасянето на храна в училище и къде да се консумира тя ( спора беше, да не се яде в стола).
Писмено ми отговориха че няма закон, който да забранява внасянето на домашна храна в училище, на наша отговорност. То е ясно, че на наша, няма производител, на който да се търси отговорност, но дори и тогава ядем на наша отговорност  Laughing Училището е длъжно да определи кът за хранене, и щом столът е този кът, то там се яде всичката храна и нещата приключиха дотам, защото май от училището ги хвана срам за простотиите, които ми наговориха  Simple Smile Дори декларация не са ми искали. То ми беше ясно, че такъв закон няма, няма дори някоя наредбичка или каквото и да е, номера беше да ми го напишат те  Laughing
Ох, смешното е, че съвременните деца всъщност са много добре информирани за хранителните вещества, алергените, ползите и вредите от храните и правят много информиран избор, но родителите и властите ги саботират. На хартия има някакви наредби и се прави нещо, но на практика...много изместих темата...

# 635
  • Sofia
...много изместих темата...
По мое разбиране си е част от темата. Simple Smile

# 636
Да ви се оплача - много ми текат кутиите. А ги увивам старателно във стреч... и пак текат. В неделя прах раници ( след нуделите), днес пак ще пера ( заради омлет). Какво им е течното на  тези  храни? Вероятно защото затварям кутиите с топла храна, получава се конденз и той се разтича.  Моите кутии са с три разделителя от Амазон. И изобщо - има ли кутия, която да не се разтече ако се слага в раницата настрани? Иска ми се да слагам различни от сандвичите храни, но с този проблем се чувствам ограничена...

ето такива са моите:
  [urlhttps://www.amazon.de/Lunchboxen-Premium-Qualit-Erwachsene-japanischen-Brotausstecher/dp/B01DYLJO8U/ref=sr_1_12?ie=UTF8&qid=1476800173&sr=8-12&keywords=Box+Essen][/url]

# 637
  • На черешата
 Нямам никакви проблеми с протичането.
 Ползвам това http://www.snips.it/product/fresh-lunch-box/
 В това слагам плодове или кисело мляко  http://www.snips.it/product/yogurt-ice-box/
 Сега взех новата на Икея, не се е оплакала.

# 638
Аз ползвам на тази фирма https://www.amazon.de/emsa-Frischhaltedose-CLIP-CLOSE-Liter/dp/B … ds=Clip+and+Close
И на Икеа
Икейските са хем големи, хем храната вътре се "разхожда", и смесва, иначе не текат

# 639
  • Sofia
И изобщо - има ли кутия, която да не се разтече ако се слага в раницата настрани? Иска ми се да слагам различни от сандвичите храни, но с този проблем се чувствам ограничена...
Ползвам показаната от теб, но само на дъното си стои, в чантичката...  иначе текат, да, в отзивите им го пише.
Както е казала Хепи - икейските зелените не пропускат, но храната от отделенията се смесва, ако е странично.
Тази имам и тя е трепач отвсякъде, много си я харесвам - не пропуска, не смесва -  https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/81XRT%2B6pXGL._SL1500_.jpg  малко трудно влиза в чантичката и, за да не я напъвам, караме без кутията.  

# 640
Имаме много кутии и кутиики,но най съм доволна от това затваряне.
Скрит текст:
Има го при мн кутии,не е до марката
Затваря плътно и лесно  и нищо не тече. Затварянето тип sistema никак не ми се струва добро и престанахме да ги ползваме/само,когато аз и нося закуска след училище/ Много зависи и дали детето успява да затвори добре кутията Peace

Последна редакция: вт, 18 окт 2016, 18:35 от red soul

# 641
  • Sofia
Имаме много кутии и кутиики,но най-съм доволна от това затваряне.
Скрит текст:
Има го при мн кутии,не е до марката...
Така е, моите (кръгличките) са друга марака и много добре се затварят. Но пък например щерката с тяхното затваряне по-се затруднява, отколкото с кояти и да е на Sistema.

Скрит текст:

# 642
Да,Морена,помня,когато ги поръчваше ти казах,че съм доволна точно от това затваряне.Упражнявайте малко затваряне и отваряне в къщи,ние така се оправихме с кутиите.Често чантата с обяда е обърната в другата чанта,но за сега няма изтичане,докато една sistema ми беше оцветила раницата от ягодите,които и носех за закуска,хем си я знам и мн внимавах

# 643
Страхотни идеи черпя от тук, благодаря ви!

Кутията днес: закуска - филия с домашна майонеза, обяд - картофена супа. Има и домашни тарали и портокал.

Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.

Храната е за ядене за здраво и енергично тяло, не за харесване или обичане, това казвам аз на моя син Peace

# 644
  • София
Знам, че е коментирано, но как се отнасят другите деца към храната от вкъщи, особено малките? Дъщеря ми е първи клас и всяка вечер ми се оплаква, че децата и казват, колко гадна била храната и' и такива подобни. Аз и обеснявам, че е по-добре да яде домашната храна, отколкото купените закуски и т.н., но се притеснявам.

Моят човек пък редовно черпи и си разменя. Е, понякога за пръчки, ама какво да го правя... аз разрешавам умерено боклучки. Първите дни буквално му изяждаха краставиците и чушката, после явно почнаха да слагат и други родители. Някои деца носят, имаме и доста с джобни пари. Той си харесва много кутията, също кутията за банан. Периодично си ги украсява със стикери.
Винаги като излизаме навън, носим кутия с храна. Никога не са имали притеснения от това, свикнали са и дори си търсят от кутията първо.
Правя три кутии - за мен, за мъж ми и за първолака. Малките ядат в градината. Вечер - сутрин нямам време. Първолакът ползва стол, но е десет часа в училище, така че...
Да вметна, че за мен един добре сметнат сандвич не е задължително лоша храна...
П.С. Нищо не сме подписвали - все още.

Общи условия

Активация на акаунт