Хайде, ЯНУАРЧЕ, покажи колко силно риташ ти - Тема 5

• 66 828
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
И аз качих доста бързо тия дни Simple Smile

Както не бях мърдала на килограми от 2-3 седмици - така си трупнах още 2 кила отгоре. Та равносметката засега е + 12 килограма в 32-ра седмица Simple Smile Но явно и доста рязко започнах да задържам вода - усещам си го по пръстите на ръцете сутрин. Като мекички са. Ма майната му - 1 месец ще се устиска. Още 5-6 килограма не са толкова болка за умиране.

Най-зор ми става спането. Тежи ми корема - станал е гигантски. Като легна и бебетата направо си ми натискат отвътре, та боли.. Това пък от своя страна провокира контракции и като цяло спането ми е по 1-2ч. на пресекулки. Та сутрин съм леко в бойна позиция  #2gunfire Тъпото е, че тоя път контракциите ме мъчат като лежа - явно нещо пак позата не е ок. Стана - и всичко се оправя.

# 661
И аз задържам доста вода защото не само пръстите ми се подуват но и храната чак глезените , под очите и общо взето всичко ... аз влязох в 29 г.с. и съм +10-11кг. А имам повече от месец и направо незнам 😐 ... като цяло май си раста на корем и дупе , но си личат достаа , а доктора ми беше.позволил само 12 кг за цяла бременност и сега много ми се кара че съм в седмия месец а толкова едра , но каквото такова и бебчо преди месец беше надхвърлил 1 кг сега вече може и 2 да е станал знам ли  #Crazy

# 662
  • NE
Предният път бях +16 кг, а си тръгнах от родилното с +5 кг, които с недоспиването и недохранването покрай бебе с колики свалих бързо, макар че бях и на диета по медицински причини. Та не се бойте много за килата. Засега съм +8 кг, но декември-януари ще кача сигурно повече.
Таза ми ме боли ужасно и специално пубисната кост. Така съм се чувствала само след раждане, чак се плаша.

# 663
Flower Fairy аз на това се надявам - да оставя в болницата поне 5кг, но ще видим как ще се получи

# 664
  • NE
О не, оставих 11 кг в болницата - бебе, води, плацента и то нищо не остана. Mr. Green

# 665
О не, оставих 11 кг в болницата - бебе, води, плацента и то нищо не остана. Mr. Green

Това вече звучи страхотно! Пожелавам го на всички!

# 666
И аз го пожелавам за всички, защото това е супер.

# 667
Добро утро,момичета.

dEs9110 ти си герой!Браво,момиче!!!Стискам палци да удържиш още фронта и да родиш едни прекрасни дечица!За близнаците казват,че за благословия,а за тризнаците не знам-сигурно си целуната от Бога!Това е голямо щастие!

Аз през последните два дни се занимавам с малкия.Нещо се опитва да ми се разболее и това не ми харесва,та ще видим как ще се развият нещата.

Чета,че сте обсъждали килцата по време на бременност.Аз с първата качих 11 кг и с раждането свалик 7кг.В момента съм +5,ама със сигурност ще кача повечко в последните два месеца.Без значение,после ще се свалят.Важното е бебчо да е добре и да се роди живо и здраво.

# 668
Самото бебе с водите, увеличения кръвен обем по време на Б и матката е около 9-10 кг, т.е. като родите сте минимум 7 надолу. Нормално е да увеличите малко мастната тъкан в тялото та до 12-15 кг е напълно нормално да се качи. Аз до тук съм качила 4, но след наложената от док "яка" диета предполагам че само до другия преглед ще съм качила още толкова  Laughing Въобе не ми е дерт, стига да се развива бебка и тя да качва съм доволна. Моите после ще ги сваля. Като вземем да кърмим и после да се гоним с малко внимаване какво ям всичко ще се оправи.

# 669
  • София
dEs9110 Прекрасни размери за тризнаци. Не се притеснявай, че имаш разкритие, много жени изкарват по месец и отгоре с 2см. Важно е да си почиваш и да мислиш за хубавият финал !

За килограмите и аз да споделя.. 1-ва бременност 17 качени, 11 свалени в болницата. Другото си беше вече тлъстини(основно в корема са моите), макар че след около 2 месеца свалих още 3кг, но никога не съм правила диета или пък да се огранича от храна, особено пък докато кърмех. Повече килограми, повече вода. Сега слава богу, нямам такова задържане. По това време предната бременност ми беше трудно да се обуя. Последният месец съм +2кг, ама много шоколад, тесто и захар съм изяла, нетипично за мен. Надявам се по коледните празници да не ми се яде ! Grinning

Подкрепям мнението на anadara, до 12-15кг си е напълно нормално да се качи. Simple Smile

# 670
Самото бебе с водите, увеличения кръвен обем по време на Б и матката е около 9-10 кг, т.е. като родите сте минимум 7 надолу. Нормално е да увеличите малко мастната тъкан в тялото та до 12-15 кг е напълно нормално да се качи. Аз до тук съм качила 4, но след наложената от док "яка" диета предполагам че само до другия преглед ще съм качила още толкова  Laughing Въобе не ми е дерт, стига да се развива бебка и тя да качва съм доволна. Моите после ще ги сваля. Като вземем да кърмим и после да се гоним с малко внимаване какво ям всичко ще се оправи.

Да, а при многоплодните бременности има и повече допълнителен материал Simple Smile Зависи как са разположени бебетата, но щом dEs9110 имаш еднояйчни 2 и разнояйчен близнак 1 - то със сигурност имаш поне 2 плаценти Simple Smile И аз съм така. Та при самото раждане ще махнеш бая от тях Wink

Вече чакам с нетърпение да дойде декември  Hug

# 671
  • Варна
Здравейте, мами!
Последните дни ме боли корема, та увеличих двойно магнерота, като лежа съм добре, но като стана усещам ниско долу тежест и дискомфорт. Та се замислих възможно ли е да съм получила и разкритие? Какво следва да усещам, ако имам и разкритие?

# 672
Здравейте, мами!
Последните дни ме боли корема, та увеличих двойно магнерота, като лежа съм добре, но като стана усещам ниско долу тежест и дискомфорт. Та се замислих възможно ли е да съм получила и разкритие? Какво следва да усещам, ако имам и разкритие?

Това за разкритието само лекар може да ти го каже..
Аз също усещам тежест и дискомфорт, дори чисто визуално коремът ми се смъкна надолу, но то е от тежестта на самите бебета - не са провокирали разкритие заради това.

# 673
Здравейте, мами!
Не мисля, че усещаш нещо,не болките, а контракциите могат да доведат до разкритие. Ходи ли да те види док? Бебоците растат, ние също, така че аз отдавам на това тежестта и болките ниско в корема. Обаче, въпреки че се отказах да взимам болничен и ще работя до последно започва да ме блазни мисълта за 45 дни вкъщи.

# 674
Аз миналата седмица лежах в болница заради контракции придружени с болка. Проблема беше че бяха постоянни, през 5-10 мин и продължаваха по 10-20 сек. Тежест и дискомфорт е нормално да има, дете носиш все пак, вече расте и почва да тежи. Единично контракции-също, въпроса е да не са през равни интервали и да няма болка. Точно това ми обясняваха при изписването, като усетя, че ме стяга да почина и ако не се повтори скоро значи си е просто подготвителна. Откакто ме изписаха съм имала само 2 стягания, но за щастие не и болка.

За разкритие без УЗ или направо вагинален преглед няма как да разбереш. На мен ми направиха вагинален, въпреки, че не е препоръчителен, при моето състояние (близо 16 ч болки) и при положение, че е най-достоверен си беше наложителен. За щастие нямаше нищо. Почивка и това е. Казаха ми предимно да лежа ама пусто не мога Laughing Ходя на леки разходки, като усетя нещо почивам и така. Наистина не виждам как пълното залежаване, при положение че нямам болки, кървене или разкритие! би могло да е полезно.

Общи условия

Активация на акаунт