Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 119
  • 525
  •   1
Отговори
# 435
Позволявам си да цитирам поста на жената на Людмил от форума в Биберон.бг, защото ми хареса как описва преживяването си. .............
Цитат
привет и от мен (от Мирена, жената на Людмил)
Изпратено: Мирена (IP регистриран)
Дата: 27 април, 2006 14:59

............................

.......................

Какво да ви кажа – Люси ви е разказал факти и усещания, които напълно споделям - то и друг начин няма - та нали сме толкова свързани, още повече сега с детенцето сред нас!
..................................................................................
. Раждането беше естествено продължение на цялата бременност. У мен остана неизкоренимото чувство за някаква дълбока правилност и истинност на всичко, което изживяхме тримата заедно. Въпреки, че с Люси се опитахме „да се подсигурим” с мед. лице, с вътрешния си поглед виждах нещата точно така, както станаха и в душата си не намирах смисъл от чужди нам хора. И си повярвах, а и Люси вярваше в нашите общи сили, в силите на трима ни. Ние през цялото време бяхме трима,нито за момент не се почувствах сама с физическата си болка. Това може би е най-важното от всичко – и таткото да вярва в теб майче,ти, която си решила да родиш по този начин! Таткото е изключително важен, но във всеки случай не и решаващ. В този момент решаваща е вярата ти в силата, която ни е създала и която ни е дала живот и душа. Всеки си я нарича различно, но всеки я усеща и я носи в себе си и се опира на нея в даден момент!

Това е най-истинското нещо, което съм правила през живота си! Пожелавам на всеки да изпита такова усещане поне веднъж – било за раждане в къщи, било за нещо друго, свързано с вярата в себе си и с вярата в божественото и природното в себе си!

С обич ви прегръщам!
Мирена

Ще си позволя само няколко думи-аз съм се чувствала точно така, мъжът ми беше с мен в мислите си точно така, въпреки присъствието на медицинският екип и раждането ми в болница...неповторимо, с вяра в собствените си сили, чак в божественото не, но в природата-да.Създала съм живот по абсолютно същият начин като тях.
Никой не е оспорвал раждане вкъщи-сигурно е много хубаво.Сигурна съм,че преживяването-раждане-се помни дълго от много жени по цял свят-без значение къде и как си напъвал.Но пропагандирането на раждане без присъствие на мед. лице, защото природата и божественото повеляват и защото са сигурни в успеха на начинанието-за мен е безотговорно.
Вече съм честитила рожбата, но ще повторя....да ви е жив и здрав сина!

# 436

А на вас момичета- бъдете малко по-толерантни към тези, които не мислят като вас!
Бих искала и аз да кажа съ6тото. Някои постинги бяха ужасно грозни, отвратих се просто...

Живо и здраво бебе, много да ви радва. Grinning

ПП.И на мен ми стана малко гадно от снимката с плацентата, но ми беШе много интеревсно все пак, за6тото така и не успях да видя моята.

Честито и от мен! Да ви е живо и здраво момчето и моного радост да ви носи.
Не се впрягайте от писаниците просто тук май в всяко нещо се търси под вола теле. Несъответстия - абе честити му на човека какво ви дреме за несъотвтствията?! Пропаганда , каква пропаганда той само показа линкове от където е черпил информация! Никъде не видях да казва 'раждайте вкъщи нямате нужда от лекар' той само сподели как е станало при тях. Аман значи!

# 437
Абе не е баш така, следя му темите от преди раждането, ама айде...
Пък всички са честитили, няма някой да не е, спокойно. PeaceДори и тези с по-острите мнения са честитили, недей така.

# 438
Да де 'честито ама да ти кажа , че си за психиатрия...'

Звучи ми гадно!

# 439
Ми форум е-няма как всички да са дружелюбни, то и в детската градина децата се карат за някоя играчка.Пък и неговото е малко странно, та предизвика такава полемика.За едни-ок, за други-проблем, така е било и ще бъде.

# 440
Да е живо и здраво бебчето! Честито! Но...
Но за мен и така както сте го написали сте доста не-добре в главата! Какво сега това дете няма да види доктор ли? и откъед ги взехте тези разбирания за засукването? Вие не сте смели, а просто ужасно заблудени-не знам кои ви е напълнил главата с тези идеи -ами ако нямахте късмет и Бог беше заспал да си почине малко-то толкова милони на главата му да гледа и ако беше умряло детето? Ама че безотговорност!
Абсолютно съм съгласна.Хора в кой век живеем.?????И в болницата също слагат бебето на гърдите на майката в момента на излизането.И бебето на мен поне ми го дадоха 2ч. след като родих.Така че не веждам защо трябва д се рискува с живота на едно неродено бебе.Това ми се струва много голям грях.

# 441
Нямам търпение мама Мирена да се включи в темата и да разкаже и на нас преживяванията си , въпреки , че едва ли ще каже нещо по различно от това което ЕМЕМ е копирала.

# 442
  • с/у ОколоМръсТното
Честито бебе   bouquet на хората, които са го родили у дома си, по своя воля и убеждение! Така са почувствали, така са решили, така са сторили...Съдник не съм и няма да бъда. Позицията е вече заета Wink

Аз не бих била толкова смела - признавам си. Blush Пък и защо в 21-я век да се оставя в ръцете на естествения подбор? Мне  Stop

# 443
А, Шани добре го е казала-естествен подбор........ Wink

# 444
Честито бебе  bouquet  bouquet Да ви е живо и zдраво и много да ви радва.
Не раzбирам само как сте могли да поzволите да ви го вzемат от рьцете в родилния дом и да го zакарат неzнайно кьде и сигурно са го ваксинирали.... Sad Cry и са му дали витаминК и други Щуротии....

Ина4е не раzбирам какво толкова zатварят очи или се вьzмуЩават майките пред една напьлно естествена картина с плацента и новородено бебе...? Това са обикновени неЩа от живота.Смьртта и други подобни са табу в БГ.Жалка картина са неверниците и страхливците....
А иначе zа инфекциите...в една болница има пове4е инфекции отколкото в един дом.Родилката не е болна жена zа да ходи в болница.Бременността не е zаболяване.Ама трудно се вьzприема това от балкански манталитет....
ОЩе ведньж...да сте живи и zдрави всички bowuu

# 445
Ето това е заслепено  мнение.....мен не ме е страх от раждане и смърт и темата не е табу...за всички около мен.Неверник и страхливец можеш да наричаш всеки друг, но не и майка-както и да е родила.Балканският манталитет има общо с кюфтетата, но не и точно с това....Естествено,че не е заболяване  бремеността-кой го твърди? Laughing

# 446
Родилката не е болна жена zа да ходи в болница.Бременността не е zаболяване.Ама трудно се вьzприема това от балкански манталитет....

айде, ти, европеецо, си стой да раждаш вкъщи Simple Smile няма да те спрем Simple Smile не знам някой тук да е писал,  че бременността е заболяване.

# 447
  • Sofia
Още ли дъвчите тази тема?Не ви ли писна?Simple Smile

# 448
аз тепърва започвам Laughing

# 449
Вие вси4ки,които ви треперят гаЩите,ако няма доктор4е или най малкото акуШерка до вас при един естествен акт от живота.Жена ми сьЩо е раждала у дома с мен и с акуШерка,която всьЩност ни покаzа,4е нямаме нужда от нея и 4е майката е водеЩата сила,а не някакво страни4но лице,което дори няма способността да роди (говоря zа лекар от мьжки род).
Така или ина4е роди с едно раzкьсване,което ли4но аz zаШих.
Ина4е аz си стоя в кьЩи,няма проблеми,ама вие сте на пьт кьм Европейската ОбЩност...какво ли ви чака да се напасвате на естествени неЩа,които ги табуиzирате и смятате zа лудост,беzумие и тн....Големи услилия Ще ви трябват при теzи zадрьстени раzбирания ,zа да не ви се присмиват.

Цитат
Балканският манталитет има общо с кюфтетата, но не и точно с това
Ами тук киуфтета няма,не е минавал фес да ги уzаконява както по други страни... Peace

....
Цитат
Естествено,че не е заболяване  бремеността-кой го твърди?

Тогава zа какви болници ( корена идва от "БОЛЕН") и лекари (хора,които лекуват болести) иде реч при едно раждане?

Общи условия

Активация на акаунт