Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 174
  • 525
  •   1
Отговори
# 270
Честита рожба - да сте живи и здрави всички и много да ви радва малкото ангелче!!!
Не разбирам каква е тази жлъч бе майки #Crazy Всеки има правото да живее живота си така, както сам избере.
Този татко разказва една много красива история, а вие го нападате, само защото на вас не ви стиска да бъдете като него Rolling Eyes
Защо ви се струва естествено и нормално да слушате истории за операционни, упойки, кървища, кувьози и т.н. ужасии и ги съзприемате положително, а не можете да възприемете, че жената си е родила детенцето без някой да й скача по корема, без да прави епизиотомии (за всеки случай без да е необходимо) и че бебето си е изплакало самичко без да му вкарват тръбичка в гърлото. Опомнете се малко! Този татко разказва историята за раждането така, както е протичала тя в продължение на ВЕКОВЕ - така са раждали стотици милиони жени, а вие го отричате само защото в последните 50г. някой ви е напълнил главата със щуротии, че раждането е кадри от филм Къвав Спорт и майката и бебето са грозна картинка.
Аз раждах в болница - защото съм страхлва и си го признавам. Раждах с помощта на таткото. Той беше при мен през цялото време, а компетентният лекарски екип на елитната болница каза, че след като мъжът ми е при мен не се налага тяхното присъствие - идваха само от време на време да следят процеса и се включиха активно само във финалната фаза.
Е, какво ще кажете и лекарите ли са луди, че ме повериха нагрижите на мъжа ми в такъв момент, а #Crazy newsm78
Още веднъж честито бебе мило семейство и дано пътят му да е обсипан само с цветя  bouquet

# 271
Аз имам въпрос към ВСИЧКИ които подкрепят решението на тези родители:
Ако при една прекрасно протекла бременност в момента на раждането у дома, без присъствието на КОМПЕТЕНТНО медицинско лице/далеч съм от мисълта че великия баща е такъв/, настъпи усложнение, което не е изключено въобще, и бебето почине благодарение на това че родителите не знаят, ИМЕННО ЗАЩОТО НЕ СА ЛЕКАРИ, какво става и как да му помогнат, как тези РОДИТЕЛИ ще живеят по нататък, как ще стават, как ще си лягат..... Close
Обзема ме ужас, наистина мили съфорумки.., УЖАС.

Нека не се сравняваме с животните, които раждат тихо и кротко, НО малките се изправят на крака веднага и са пълноценни живи същества.

Това е бебе, една малка душица, която има страхотен късмет че всичко е минало добре.А ако не беше????

И да Гвендолин, всеки е свободен да разполага, но само със СВОЯ ЖИВОТ!!

Добре, а ти имаш ли представа колко са били жертва на нелепи лекарски грешки, недоглеждания или немърливост? И кой ти гарантира, че нищо лошо няма да ти се случи като си в болница?

# 272
Аз имам въпрос към ВСИЧКИ които подкрепят решението на тези родители:
Ако при една прекрасно протекла бременност в момента на раждането у дома, без присъствието на КОМПЕТЕНТНО медицинско лице/далеч съм от мисълта че великия баща е такъв/, настъпи усложнение, което не е изключено въобще, и бебето почине благодарение на това че родителите не знаят, ИМЕННО ЗАЩОТО НЕ СА ЛЕКАРИ, какво става и как да му помогнат, как тези РОДИТЕЛИ ще живеят по нататък, как ще стават, как ще си лягат..... Close
Обзема ме ужас, наистина мили съфорумки.., УЖАС.

Нека не се сравняваме с животните, които раждат тихо и кротко, НО малките се изправят на крака веднага и са пълноценни живи същества.

Това е бебе, една малка душица, която има страхотен късмет че всичко е минало добре.А ако не беше????

И да Гвендолин, всеки е свободен да разполага, но само със СВОЯ ЖИВОТ!!

И аз попитах,....ама никой не ми отговори...

Говори се само за % катастрофи и за това, че той е прочел всичко и е бил подготвен..Пък и до болницата можело бързо да се стигне. Thinking

# 273
  • София
хedra права си.
мен са ме следяли много добре.Всяка седмица-добър лекар.
Изтичат водите-14 часа контракции-сантиметър разкритие няма.И хо детето се заклещва,застава накриво-не може да излезе-и бам секцио по спешност.
В такъв случай какво прави тази акушерка?

# 274
Аз се чудя едно-след като им се възхищавате -защо и вие не предприемете таквоз нещо?Ми раждайте у дома бе хорааа.
Лесно е само да се говори..
  202uu  202uu

# 275
Като спомена secretgarden "дамска превръзка" и се сетих да питам Людмил, какво му е мнението по въпроса и това на жена му разбира се, ползва ли или слага парчета плат, които после пере  Thinking

Thinking newsm78 Joy

Нъцки, едно време са слагали слама.

Абе, не знам доколко е сериозно написаното, но една позната реши да си гледа детето по т.нар. "природни методи".
От клеченето над мивката (т.е. без памперси) - детенцето сега е с ужасна луксация на крачетата и разместване на прешлени (роди се напълно здраво). Има и запек, заради факта, че от малко се опитва да стиска (сега е на възрастта на моите деца, но изглежда поне с 6 мес. по-малко).
Другите методи на отглеждане не ми се коментират, но детето още има само 2 зъба, не се и опитва да говори и т.н., но тя се гордее, че на 4 мес. без проблеми са махнали всякакви памперси, пелени и т.н. И мед му дадоха в самото начало, че бил "пълен с витамини" - сега детето има алергия към почти всичко.

Подкрепям раждане у дома, но в присъствието на лекар и с изричното съгласие на жената (тук такова нещо не прочетох).

И едно време поне баби-акушерки е имало/макар и неуки, но поне опитни/...А съпругът защо се е запасил с медицински инструменти, и то модерни, щом иска да раждат напълно естествено.. Mr. GreenТя природата не е създала стерилните марли и ножици.И що чете толкова книжки.Хем тъй, хем инак.
Абе луди за връзване колкото искаш.Жалко че децата не си избират родителите Close

А децата са си умирали масово, ама са били мноооого!!!И все са оставали, затова сега ни имас нас

В тази връзка се замислих дали ако се беше стигнало до медицинска интервенция, въпросниятгосподин е нямало и секцио да направи на горката жена. Те, по тази логика, на овцете също им се налага понякога - овчарите режат, вадят малките и шият. Ако овцата оживее - добре, ако не - дават я на кучетата (все пак не я ядат, за да нняма натравяне на кръвта или нещо подобно).
Настръхвам от подобни извратеняци.
Още повече, че лудите във форума зачестиха (само в този форум на първа страница има 2 теми от хора за чието психическо здраве можем да поспорим).
Боже, пази децата им, ако са реални.
Този Людмилчо не се ли бъзика с хората?

Не...бъзика се с късмета си..а още повече и на детето му...жена му няма да я споменавам Praynig

Все се надявам в закона да има нещо относно отказа на медицинска помощ от родителите, която застрашава живота на детето им, както и за излагането живота на 3-ти лица на риск. Надявам се мамите-юристки да имат представа дали има нещо такова.

# 276
Аз изчетох всичките 13 страници и мога да кажа само едно ако това НАИСТИНА се е случило още в родилният дом са трябвали да викнат хора от психото да те приберат. А да не започвам с това колко съм възмутена от начина по който сравняваш смъртността при раждане с тази при ПТП-тата или жените с козите кучетата и т.н. Господ да пази детето ти защото не се знае какъв живот го чака след такова появяване на бял свят!
А женати как изобщо се съгласи на тази идиотщина особено след като лекарят е отказал - аз предпочитам да родя в колата по път за болницата но не и у дома без медицински екип, поне ако нещо лошо се случи ще съм направила всичко необходимо за да спася детето си! И след като уж женати не е усетила че и изтичат водите и главичката на бебо се е подала не ти ли мина през ум че поне линейка можеш да викнеш тя така или инъче е щяла да роди у дома но поне лекар щеше да има без да ти искат 800 лева!!!
А от цялата история (заедно с всичките противоречия на ТАТКОТО) мога само да кажа че много здраво се повозихме на всички видове въртележки, люлки скачахме, от върба на върба и т.н.!
Мамите от Горна няма ли да се включат да кажат чували се нещо за тази история истина ли е не е ли - да не се лага да купуваме вестинк "Шок" за да научим нещо за това раждане, а там може и да има отговорите на въпросчетата на които не отговири Людмил!
И как наистина отидохте с бебето, плацентата в тавичката, с токущо родилата мама в болницата, с такси ли, пеша ли, със собствена кола ли - кой държеше бебето кой тавата - изобщо вярваш ли че има толкова ниски върби по които можеш да ни хвърляш?!?
Тия работи можеш да ги разправяш на приятелите си мъже дето сравняват раждането с казармата, а не на раждали жени - не мога да повярвам че женати не те е накарала да се обадиш на бърза помощ когато е почнало раждането, колкото смела или луда да е жената винаги мисли първо за здравето на детето си!
И като сте решили да гледате бебето както бабите ни са гледали децата си дано да имаш вино в избата за винената попара че жена ти инъче няма да има сили да будува по цели нощи за да сменя и да пере пелени!
Айде господ пазел лудите дано не ви отмине и вас!

# 277
Честото бебе!  bouquet Радвам се, че сте имали късмет и всичко е ОК с бебето и майката.
Аз вече неведнъж съм казвала мнението си по въпроса за раждането вкъщи без медицински контрол- категорично против съм! Всеки решава за себе си, но съм против и усилената пропаганда на Людмил относно раждането в домашни условия, защото такива експерименти са много опасни!

# 278
Май темата мутира в спор - за и против -

Хедра - браво на теб.

Някой вижда ли разликата между представата на желащите да раждат у дома и раждането на Людмил и жена му?
  newsm78

# 279
f706wjr, колко мислиш че са лекарските грешки?В процент?Долу-горе?

И ако сравниш ВЕРОЯТНОСТТА Людмилчо да сгреши и един акушер да сгреши резултата е 10000000:1!!!!Просто защото е абсолютно некомпетентен.
Ти като ти е болно детето сама  ли му поставяш диагноза?Може би не си посещавала никога педиатър, защото може да стане лекарска грешка??? Confused

# 280
Аз изчетох всичките 13 страници и мога да кажа само едно ако това НАИСТИНА се е случило още в родилният дом са трябвали да викнат хора от психото да те приберат. А да не започвам с това колко съм възмутена от начина по който сравняваш смъртността при раждане с тази при ПТП-тата или жените с козите кучетата и т.н. Господ да пази детето ти защото не се знае какъв живот го чака след такова появяване на бял свят!
А женати как изобщо се съгласи на тази идиотщина особено след като лекарят е отказал - аз предпочитам да родя в колата по път за болницата но не и у дома без медицински екип, поне ако нещо лошо се случи ще съм направила всичко необходимо за да спася детето си! И след като уж женати не е усетила че и изтичат водите и главичката на бебо се е подала не ти ли мина през ум че поне линейка можеш да викнеш тя така или инъче е щяла да роди у дома но поне лекар щеше да има без да ти искат 800 лева!!!
А от цялата история (заедно с всичките противоречия на ТАТКОТО) мога само да кажа че много здраво се повозихме на всички видове въртележки, люлки скачахме, от върба на върба и т.н.!
Мамите от Горна няма ли да се включат да кажат чували се нещо за тази история истина ли е не е ли - да не се лага да купуваме вестинк "Шок" за да научим нещо за това раждане, а там може и да има отговорите на въпросчетата на които не отговири Людмил!
И как наистина отидохте с бебето, плацентата в тавичката, с токущо родилата мама в болницата, с такси ли, пеша ли, със собствена кола ли - кой държеше бебето кой тавата - изобщо вярваш ли че има толкова ниски върби по които можеш да ни хвърляш?!?
Тия работи можеш да ги разправяш на приятелите си мъже дето сравняват раждането с казармата, а не на раждали жени - не мога да повярвам че женати не те е накарала да се обадиш на бърза помощ когато е почнало раждането, колкото смела или луда да е жената винаги мисли първо за здравето на детето си!
И като сте решили да гледате бебето както бабите ни са гледали децата си дано да имаш вино в избата за винената попара че жена ти инъче няма да има сили да будува по цели нощи за да сменя и да пере пелени!
Айде господ пазел лудите дано не ви отмине и вас!
  newsm74    202uu   newsm74Е това е за мен перфектният постинг.Евалата Peace

Последна редакция: пт, 21 апр 2006, 12:35 от yoyoto

# 281
  • София, Младост 2
хedra права си.
мен са ме следяли много добре.Всяка седмица-добър лекар.
Изтичат водите-14 часа контракции-сантиметър разкритие няма.И хо детето се заклещва,застава накриво-не може да излезе-и бам секцио по спешност.
В такъв случай какво прави тази акушерка?
Тази акушерка те следи от изтичането на водите, прави възможното за ускоряване и подсилване на родилната дейност с естествени средства (не с медикаменти, не със системи и т.н.) и ако види, че не става и че има опасност за бебето - следва трансфер в болницата, никой няма да седи да те мъчи да раждаш вкъщи, като нещата не вървят и има рискове . Секциото хич не е било $спешно$ в случая - има просто неправилно разположение на бебето и съвършено достатъчно време двойката да бъде превозена в болница,да се събере екип, да ти се направят вливанията и да се пристъпи към секциото. Този тип акушерки са обучени и знаят много добре докъде им се простират правата и в кой момент се налага трансфер в болницата - не поемат излишни рискове. А в действителност прехвърляне в болницата се налага в доста малък процент от случаите. Малко поглед над това как изглеждат нещата:
Цитат
Results:
655 (12.1%) women who intended to deliver at home when labour began were transferred to hospital. Medical intervention rates included epidural (4.7%), episiotomy (2.1%), forceps (1.0%), vacuum extraction (0.6%), and caesarean section (3.7%); these rates were substantially lower than for low risk US women having hospital births. The intrapartum and neonatal mortality among women considered at low risk at start of labour, excluding deaths concerning life threatening congenital anomalies, was 1.7 deaths per 1000 planned home births, similar to risks in other studies of low risk home and hospital births in North America. No mothers died. No discrepancies were found for perinatal outcomes independently validated.

Conclusions
Planned home birth for low risk women in North America using certified professional midwives was associated with lower rates of medical intervention but similar intrapartum and neonatal mortality to that of low risk hospital births in the United States
.
Цялото изследване с методите, които са използвани за статистиките, може да се види тук:
Outcomes of planned home births with certified professional midw …  in North America В изследването са взели участие 5418 жени, планирали домашно раждане през 2000г. Това е най-мащабното изследване, което е правено в Америка (и Канада) по този въпрос.

# 282
Нищо заковано не виждам-разлика аз установявам и тя за мен е следната-всякакво отричане от медицина и  лекарска намеса, когато се наложи, по презумпция,че не би се наложило, щом е природосъобразно.И едва ли не от някои-обвиняване на медицината в конспирация и затриване на Човечеството от лицето на Земята Mr. Green
Хедра добре го е разказала-така бих раждала.Но като жената на Людмил-не бих.

# 283
Май темата мутира в спор - за и против -

Хедра - браво на теб.

Някой вижда ли разликата между представата на желащите да раждат у дома и раждането на Людмил и жена му?
  newsm78
Аз всичко виждам."Всевиждащото око ЙО" ми викат hahaha
Подкрепям твойто мнение Peace
Хедра-ти що не роди у вас? newsm78

# 284
f706wjr, колко мислиш че са лекарските грешки?В процент?Долу-горе?

И ако сравниш ВЕРОЯТНОСТТА Людмилчо да сгреши и един акушер да сгреши резултата е 10000000:1!!!!Просто защото е абсолютно некомпетентен.
Ти като ти е болно детето сама  ли му поставяш диагноза?Може би не си посещавала никога педиатър, защото може да стане лекарска грешка??? Confused

Горе-долу няма да отговарям. Бих отговорила нещо с точност, но тъй като не съм правила точни калкулации се въздържам.
На другия въпрос - да , свела съм посещенията на лекар до минимум и за двете си деца. И честно казано оттогава почти спряха да боледуват - разчитам на профилактика с природни продукти.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт