Днес се роди синът ми в Родния си (а не родилния) дом

• 47 155
  • 525
  •   1
Отговори
# 375
ralid   , повярвай  , ама много грешиш. Тоя вече ми е писнало да го чета . То не беше едно раждане , не беше чудо . Беше го сравнил дори с изхождането ( разбира се това не е негово мнение , защото аз вече бях чела за този абсурд , просто го беше превел от английски ) Sick .Тоя е луд за връзване , ама с него и жена му , щото това само с един не става. 

# 376
В Родилния дом, в който родих нямаше нито суета, нито забързаност ...
Разкъсванията не могат да се видят с просто око.

Тъй-тъй и не само.Как така е родила без кървене newsm78 Те прасетата раждат безкръвно, а хората -ДОСТА КЪРВАВО!

# 377
Чудя се защо Людмил няма бан още? Колкото и да отрича, писанията му имат явен сектанстки уклон, нужно е само човек да хвърли едно око на постингите му:

http://www.bg-mamma.com/index.php?action=profile;u=10192;sa=showPosts;start=80

Не мога да приема, че човек, който дори няма медицинско образование ще убеждава маса хора колко е безопасно раждането вкъщи в държава, където това е забранено! И това не е всичко- той отрича медицината по всички параграфи и се опитва да ни убеди колко е вредна! Stop
Людмил, запази си безумните твърдения за себе си и престани да ги натрапваш!

# 378
azaf ,съжалявам за това дето ти се е случило , никой не твърди , че тоя в болницата са светци , но едно е да те обърка лекар и друго е съзнателно да се подложиш на риск , за да угодиш на свои откачени веруюта . Би ли родила отново у вас ? Аз не бих рискувала , независимо , че сега ще измина 400 км за да родя , понеже спомена за първото ми раждане е кошмарен  , не бих раждала у дома водена от смешни доводи .

# 379
Честито бебе! Да расте здраво и щастливо за радост на всички, които го обичат!   bouquet

Людмиле, не мога да не се възхитя на търпението и кротостта ти! Четох по-подробно темата за памперсите, тази само прегледах набързо. Но и в двете ми направи впечатление премереният ти тон. Как успяваш да се владееш и да не кажеш една груба дума срещу цялата помия, която изляха срещу теб!?

# 380
  • До хладилника, който обичам
Не мога да приема, че човек, който дори няма медицинско образование ще убеждава маса хора колко е безопасно раждането вкъщи в държава, където това е забранено! И това не е всичко- той отрича медицината по всички параграфи и се опитва да ни убеди колко е вредна! Stop
Не убеждава никой...хайде стига. Казва човека неговото семейство какво решение е взело. Не ви кара вие да раждате така.

# 381
Не убеждава никой...хайде стига.

Аз следя отдавна постингите му и съм останала с друго впечатление. Sick

# 382
Внимателно прочетох първите няколко постинга по темата. Това, което ще напиша в своят коментар, си е лично мое мнение, и не е свързано по никакъв начин с каквато и да е група/организация или със самите форуми. Просто ЛИЧНО мнение на един баща, неналожено директно от вяра или закони.
Ще започна "с рогата напред", дочетете докрая.

НЕ смятам че е разумно или проява на обич да се отрича присъствието и лекарската помощ при раждането. Ако на някой му се занимава, да провери смъртността при селското население в статистиките за минали години. Смъртността при майките, и смъртността при децата.
Точната дума е "отрича" и ме наведе на някои мисли. Бърз гугъл, и няколко въпроса изскочиха (да си го кажа преди да са ми го казали:от облъченото ми и промито съзнание): Какво общо има цялата работа с "Бялото братство", разумно ли е да се говори за "истините" сякаш те са неотменни и заковани а не динамични и променящи се.
Авторът е "известен" из Интернет или поне на търсачката гугъл с две неща: природолюбието си, пречупено предимно през призмата на Дъновизма - така както го разбира Бялото братство (държа да отбележа точно този аспект!). Второто е със снимките си на природата, предимно флора и ландшафт.

Като контрапункт прозвуча и нещо, което е също така вярно. Завираме се в мръсните градове като плъхове. И, това е вярно, няма нищо по-добро от наистина чист въздух, по време на бременността и след нея, за самото дете.

ОБАЧЕ: съгласни ли сме да платим цената - висока, ужасяващо висока смъртност при майките и децата?

и

ПОРЯДЪЧНО И ЕТИЧНО ли е да ОТРИЧАМЕ лекарите? Забележете, ЛЕКАРИТЕ, не пребиваването в градски условия (хапливо: и в мръсният град ли е разумно да се ражда вкъщи?)....

Коментарът ми е прост:
Това е едностранчиво, пропагандистко изкривяване на една проста истина - природата и чистият въздух наистина са полезни - по принцип, за всички.
Лекарската помощ и съвременната медицина - СЪЩО, обаче.
Да се ОТРИЧА и отсича едното или другото е ... меката дума е крайност, средната - леко фанатично, крайната - няма да я кажа, не е коректно някакси, пък и е подсъдно.

Не мога да отрека, че и между лекарите има също толкова надъхани хора които отричат алтернативните начини на живот (не само лечение а начин на живот) - но те не го правят по религиозни съображения. И може би имат известен резон да го правят, гледайки как се изкривяват нещата тук и там.. Мисля, че го правят именно заради едностранчивото и фанатично отричане, отрицание на всьо и вся от модерното. Но пък не съм чул лекар да каже "да постоиш няколко дена на чист въздух в провинцията ще ти се отрази лошо".

За да бъда ПРЕДЕЛНО ясен ще довърша нишката в "краен стил": предлагам като най-природосъобразно да се набутаме по пещерите и да се раждаме, живеем, създаваме и отглеждаме децата си и умираме в пещерите... Не, не преувеличавам и не сгъстявам краските, просто правя 100%тов аналог на "без лекари!!"

Такива ми ти работи се получават като човек юрбулишката ИЛИ поради ... идейни, идеологични или религиозни съображения отрича нещо.

А в конкретният случай, смятам че това е опасно крайно залитане, под влиянието на нещо, което не е в корена си грижа за детето, а е по-скоро стремеж към доказване на вярност към някаква идея.

Прагматично погледнато, не съветвам НИКОЙ да прави подобни щуротии. Ще го кажа другояче: съветвам ви да НЕ правите подобни щуротии!
и, смятам че ТОВА е истината - да се залита по идеологични или въобще по каквито и да е съображения в крайности е щуротия, която е разрешена всекиму. Но, според мен, е ... няма да употребя думата престъпно, тя носи формално обвинение ... е нещо, което не бива да се прави. Според мен правото да се вземе решение дали да живее без лекарска помощ е нещо, което трябва всеки сам да направи. Но да отказвате на детето си правото на такъв избор... е нещо което е ТАКОВА че само Бог може да ви оссъди, и само Бог е толкова велик че да ви прости. Аз не бих могъл.

Сега нещо лично:
Людмил, дано Бог да пази детето ти, след като няма лекари да помагат шансовете му са по-малки. С чисто сърце ти го казвам. Иначе, снимките са хубави. Но любовта към природата не е никакво оправдание за това, което пропагандираш.

еди.
PS още един път: пълно несъгласие към идеята "без лекари". Още един път:
Не съветвам НИКОЙ да прави подобни щуротии. Ще го кажа другояче: съветвам ви да НЕ правите подобни щуротии!

Драги приятели, дойде време и на практика да проверим  истините за раждане у дома.

Днес в зората на утрото синът ни вдъхна първата си глътка въздух в живота си и видя белия свят в родния си дом, в хола, до камината, под акомпанимента на мека музика и птичи песни. Там аз, жена ми и Бог бяхме единствени свидетели на свещенният акт на раждането. Тя в ръцете на любимия си, аз подкрепяйки я с окуражаващи думи. През време на това тя сменяше позите, остави се на природната интуиция да я води до края. Резултата -- никакви разкъсвания (за дете 3.5кг!), пъпната връв нормална и раждане с главата напред. Детето изплака веднага, после се успокои и заспа. Не сме го тормозили да го мерим, къпем, режем пъпната връв и му капем разни капки. Най-важното беше то да легне върху гърдите на майка си, да се успокои след дългото пътуване от топлото й сърце, докато аз държах плацентата високо за да се източи. Засука веднага (противно на разбиранията, че трябвало да минат 12 часа), много спокойно.

# 383
Тъй-тъй и не само.Как така е родила без кървене newsm78 Те прасетата раждат безкръвно, а хората -ДОСТА КЪРВАВО!

Ми и аз съм раждала без кървене Laughing И то не веднъж. И също без медицинска намеса.
Не се хващайте за думите неподготвени.
при Нормално протеклото раждане кръв няма до момента в който излезе плацентата. Болка също. Жената е в състояние да ходи, пее и танцува ако щете 10 минути след раждането/и то 10 минути след това, защото бебето ще е заето да суче първите 10 минути Heart Eyes/ Факт е и че при неасистираните раждания разкъсвания също няма.
затова и по цял свят раждането в къщи се практикува - защото ако всичко е било наред е по-малко травмиращо за майката и детето.

Въпрос на избор е - едните сме страхливи да го осъществим, други не са.

# 384
Това е един друг аспект. Кой и как ще отчете "неуспехите" на този метод....

Какво се крие зад тази думичка "неуспех" можете да се сетите.

За това е доста ... абе гадно да се говори за "успех" в такава ситуация.

Гадно ми стана от цялото. И от реакциите, с които ще го направите, поне в собствените му очи "мъченик за правата вяра", и от славословенията, и въоПще как се разсъждава наистина с рогата напред за живота и смъртта.

Освен това не мога да приема статистики за смъртност в някакъв уеб сайт, без да има цитиран източник. Всеки ама всеки разумен човек, който цитира статистически данни (и не се притеснава от проверката им) указва източника.

И още нещо: раждането вкъщи е чудесно! Раждането в родилни домове сред природата - СУПЕР! Не се шегувам и не се подигравам... но не се хващайте на чисто религиозната уловка "БЕЗ ЛЕКАРИ!"

Така и точно така се прокарват между верните неща разни ... други работи.

еди

Чудно ми е само...ако недай си боже Praynigбеше станало нещо...кого ли щеше да обвини Людмил тогава?

Бабите от Еленският балкан ли newsm78

# 385
1. Искам да честитя раждането на детето и да му пожелая през целия си живот да има такъв късмет, както и при раждането!

2. Не считам, че Людмил "се гъбарка"... колкото и да е странно. Самоличността му не е тайна (всеки би могъл да намери данните му в нета), човекът е реален, открит (в смисъл, че не се крие), видно е какви възгледи изповядва, от кой град е и т.н. (всички тези данни са откриваеми без да е нужно проследяване на айпи или други подобни данни, а само с това, което той е предоставил като информация).

3. Не считам за редно да се поставят епитети и да се правят толкова крайно обидни квалификации по адрес на когото и да било, още по-малко да са насочени към човек, който по никакъв начин не се е държал грубо към даден потребител.

4. Както не одобрявам обидните квалификации обаче, така и не ми допада пропагандирането на определени възгледи и опита за убеждаване на всички останали в правотата на твърдения и приети норми на поведение от дадено учение/религия и т.н.

5. Личното ми мнение по темата:
Нямам нищо против природосъобразния начин на живот.
Нямам нищо против и срещу раждането вкъщи, когато са осигурени условия за това - т.е. когато има присъствие на медицинско лице, когато има възможност за бърза реакция, в случай, че се появят усложнения, когато това е разрешена практика в държавата, когато са налице всички необходими фактори осигуряващи безопасност за майката и детето и не съществува преднамереност и съзнателно (или неосъзнато) подлагане на опасност на живота на майката и детето.

6. Считам, че е необходимо темата да се заключи, за да се предотврати нарастването на напрежението и разразяването на по-големи скандали, включващи лични нападки и обиди, както и да предовратя продължаването на пропагандата за вземане на решения и предприемане на действия, които не са разрешени в страната ни и/или могат да застрашат човешки живот.

Само за финал искам да уточня, че... ако е налично например дадено действие, касаещо здравето и живота само на този, който е взел решението, не мисля, че би имало някакъв проблем. (например, ако се беше случило на някой да се пореже много и той е взел решение за себе си да не ходи на лекар, а да се зашие с подръчни средства). Навярно пак много хори биха го обвинили за луд, други за безрасъден и смел, но рискът би бил единствено и само за него и не би породил такава вълна на възмущение и отричане.

# 386
Деси, а къде си раждала?

# 387
azaf ,съжалявам за това дето ти се е случило , никой не твърди , че тоя в болницата са светци , но едно е да те обърка лекар и друго е съзнателно да се подложиш на риск , за да угодиш на свои откачени веруюта . Би ли родила отново у вас ? Аз не бих рискувала , независимо , че сега ще измина 400 км за да родя , понеже спомена за първото ми раждане е кошмарен  , не бих раждала у дома водена от смешни доводи .

Съжалявам, че сте ме разбрали погрешно.
Идеята ми беше точно обратната. Имах предвид същото като теб - в болницата не са светци, не са и безгрешни, но коментирах това, че в непредвидени ситуации могат да помогнат - все пак за това са учили (най-малкото).
Не, не бих родила у нас - НИКОГА (нито сега, нито преди).
Не 400, ами 4000 км. бих изминала, за да съм при лекари (ако ще и най-некадърните да са).
Още повече, че и второто ми раждане не беше песен - преждевременно, в 8-ми месец, близнаци - едното дете - заклещено в таза, а другото седалищно, секцио - задължително (защото 3 дни се мъчеха изобщо да спрат раждането, че шушулките бяха ни напред - ни назад).
Та, ако ще - не смешни, ами и най-сериозните доводи, убеждения, вярвания и т.н., няма да родя вкъщи.  Naughty

# 388
  • София, Младост 2
Деси, а къде си раждала?
Не съм Деси,но да кажа - в ЮАР Grinning По-напред в темата емем е цитирала доста неща от раждането на Деси, а цялата тема я има в Кърмаческия Grinning

# 389
  • София
azaf аз също съжелявам за твоето момченце Sad
Мами ,моля не използвайте вече думата болница,не разбрахте ли ,че това е мръсна дума Sick Там всички са БОЛНИ.
Нека я заменим със синоними като лечебница,медицинско заведение и т.н.
Не употребявайте подобни вулгарни думи и цинизми  Joy

Общи условия

Активация на акаунт