С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 914
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
Svetlina, ами точно де, много сте докачливи когато някой пише нещо за вас, а вие смело! Значи комплексарките и комплексите бяха епитети и се наддаде вой до небесата, а че е нагла и нахална не са епитети, а?
Епитети са, да, не отричам. Направо са си обиди. Друго ме дразни - че ти може да избухваш, когато някой те подразни, другите - не могат. Дърляла си се с Мушморанка, страници наред са били изтривани, наситени с яростна полемика, обаче тогава си държала да си изкажеш всичко до край. Е тука пък другите искат всички да се изкажат, вероятно и това ще бъде заметено.

# 541
  • Бургас
Едно е да наречеш нагъл човек, който се държи очеизвадно нагло и съвсем друго да наречеш "комплексар" някой само на база на това, че има различно от твоето мнение.

# 542
Влизам аз да видя какво прави бг-маммата и гледам 99+коментара! Мисля- Оооооооо, нещо сериозно е станало, за да се изпише толкова много, а то какво?! Радката пак пуснала развалената грамофонна плоча  ooooh! Ако не друго, то поне ми пооправи настроението след лошите новини, които четох!

# 543
Не са епитети, а чиста реалност!
В конкретния случай, не са епитети. Евфемизми са.

# 544
  • до едно тепе
Аз пък не мога да разбера защо поредна тема се изписва с все същата полемика. Ми колкото повече се опитвате да я убедите, че не е права толкова повече забива кирките в тая посока.  Това важи и за Зои и за Радика Laughing
Моята ме подразни днес. Виновна съм, че бебето е сополиво. Това защото отказах преди 3-4 дена да и обуя чорапи. 30 градуса беше по д*волите. Няма значение, че баткото тръгна на градина и на 6- тия ден се разсополиви( редовно домъква по някоя гадост и я лепва и на бебето). Чорапите били важни. За 20 Мин го повтори поне 5 пъти.  ooooh!

# 545
Е, ти пък! Жената е загрижена! Следващия път като ти каже за чорапите, ти му намъкни вълнен чорапогащник! Защото то от краката започва, после от кръста и като стане на 80 години детето всичко ще го боли, защото тогава се е разболяло Wink

# 546
Свеки и потресаващото и семейство продължават да ме изумяват.

Скрит текст:
Миналата седмица се прибира мокра от дъщеря си в 23ч вечерта - скарали се и зетя я изгонил. Не била помагала достатъчно, не чистела.  #Crazy Цял уикенд сълзи и сополи тук, орева света, обажда се на който се сети да се оплаче, включително и на майка му, за да я накара "да му поговори". В неделя зетя се обажда да се подмазва и извинява и свеки вече готова. Във вторник пак щяла да ходи да им взема децата. Еми не го разбирам.  Няма ли грам самоуважение тази жена? После пак на нас ще идва да реве.

И още по-потресаваща история - от дума на дума, оказа се, че единият ми шеф живее с тъща си. Богат, с хубава професия и той, и жена му. Скоро си купиха къща около Лондон и решили да пристроят постройка за тъщата (отделна баня, кухня и тн). Явно идеята е била да помага на жена му, защото имат 2 деца, а той много пътува и вероятно това е било договорката. Да обаче, сестрата на жена му забременяла от друг мъж (и разбрала в 6ти месец  #Crazy) Сега се развежда и шефът ми е потресен, че се очертава свеки да приюти другата си дъщеря и бебето при нея. Едно щастливо семейство. Той е потресен и се чуди какво се случва  hahaha

Редактирах се - за мен всички in-laws са "свеки" Simple Smile Нещо като памперс и пелена.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 12:58 от изгубен-щъркел

# 547
Свеки и потресаващото и семейство продължават да ме изумяват.

Скрит текст:
Миналата седмица се прибира мокра от дъщеря си в 23ч вечерта - скарали се и зетя я изгонил. Не била помагала достатъчно, не чистела.  #Crazy Цял уикенд сълзи и сополи тук, орева света, обажда се на който се сети да се оплаче, включително и на майка му, за да я накара "да му поговори". В неделя зетя се обажда да се подмазва и извинява и свеки вече готова. Във вторник пак щяла да ходи да им взема децата. Еми не го разбирам.  Няма ли грам самоуважение тази жена? После пак на нас ще идва да реве.

И още по-потресаваща история - от дума на дума, оказа се, че единият ми шеф живее със свекърва си. Богат, с хубава професия и той, и жена му. Скоро си купиха къща около Лондон и решили да пристроят постройка за свеки (отделна баня, кухня и тн). Явно идеята е била да помага на жена му, защото имат 2 деца, а той много пътува и вероятно това е било договорката. Да обаче, сестрата на жена му забременяла от друг мъж (и разбрала в 6ти месец  #Crazy) Сега се развежда и шефът ми е потресен, че се очертава свеки да приюти другата си дъщеря и бебето при нея. Едно щастливо семейство. Той е потресен и се чуди какво се случва  hahaha

Имаш предвид тъща, а не свекърва, нали?

# 548
Ох редактирам се. Нали все in-laws се водят. Тъща е, да.

# 549
Участниците в последната история българи или англичани са?

Защо в 23 ч. се е прибрала? Значи нощува у тях през седмицата, така ли?
Тук не знаем отношенията и договорките ви, но ако (ако!) наистина не ви помага с нищо и обгрижва само другите, а вас ползва за хотел, просто намерете начин да я отпратите. Да ходи у тях или на квартира наоколо им, за да й е по-удобно Wink Дори като добри деца можете да й поемете част от наема. По-добре, отколкото да ти се пречка непрекъснато и да се дразниш всеки ден. А и без това ви е разход, като живее у вас - ток, вода, храна, почистване, НЕРВИ Mr. Green Другата част от наема да си поемат сестрата и зетчето. Щом искат постоянна помощничка и детегледачка...
Сегашното положение е приемлив временен вариант, а както го обясняваш, май тенденцията е да е все така до живот. Не се съгласявай и не позволявай!

Последна редакция: чт, 22 сеп 2016, 13:44 от птица

# 550
Благодаря на GI и Зои за проявеното разбиране!
Стана ми по-леко от тяхната подкрепа!
 bouquet
Не се иска много, просто кажи една добра дума на човека!

# 551
  • където ми харесва
 bouquet
Радика, аз много добре разбирам, че ти се нуждаеш от морална подкрепа, след като беше така захапана в темата.
Но, кажи ми, дали тази "добра дума", която получи, ще спомогне на проблема, който те кара да пишеш в темата да се реши?

# 552
  • Варна
Съжалявам, но аз не те разбирам. Дъщеря ми е колкото синът ти и от време на време стои сама, макар че не е "законно". Малкият е на ясла и се моля да не се разболее. Ако стане обаче го оставям на кака му и баща ми, който само да вметна гледа майка ми на легло. Баба ми живее с тях и е на 86 години и не мога да си представя тя да гледа две годишно чудовище. Аз работя по цял ден и няма как да си взема болничен тъй като се върнах наскоро. ММ е на 2000 км. от тук вече 6-ти месец. Свекърва ми, жената работи в друг град и всеки ден пътува. Не мога в почивният и ден да и се обадя и да и тупна двете зверчета защото все пак е човек на възраст. И да ти кажа ли оправям се. Не рева като теб. Повярвай изморена съм ужасно, но ще си наваксам почивката като поотрасне малко дребният. Спри да ревеш, че няма кой да ти помага и гледа детето, а се се моли да сте здрави и да не се налага никой никого да гледа,

# 553
Участниците в последната история българи или англичани са?

Защо в 23 ч. се е прибрала? Значи нощува у тях през седмицата, така ли?
Тук не знаем отношенията и договорките ви, но ако (ако!) наистина не ви помага с нищо и обгрижва само другите, а вас ползва за хотел, просто намерете начин да я отпратите. Да ходи у тях или на квартира наоколо им, за да й е по-удобно Wink Дори като добри деца можете да й поемете част от наема. По-добре, отколкото да ти се пречка непрекъснато и да се дразниш всеки ден. А и без това ви е разход, като живее у вас - ток, вода, храна, почистване, НЕРВИ Mr. Green Другата част от наема да си поемат сестрата и зетчето. Щом искат постоянна помощничка и детегледачка...
Сегашното положение е приемлив временен вариант, а както го обясняваш, май тенденцията е да е все така до живот. Не се съгласявай и не позволявай!

В последната история са англичани.

В предпоследната - българи до един. Миналата (учебна) година оставаше да спи понякога в тях когато те излизат до късно вечерта. Сега вече не. Тя твърди, че не остава, защото не можела да спи добре "като си смени мястото". Въпросната вечер дъщеря и отишла с голямото дете до някаква комшийка и я оставила с малкото вкъщи. Уговорката била, че бащата си идвал скоро. Да, ама бащата се чул с жена си и се присъединил към вечеринката. Тя им се обадила няколко пъти по телефона да се прибират, че иска да си тръгва. Те се прбрали чак в 22 и и казали, че не могат да я закарат защото били пили. Скарали се, изгонили я. Прибра се в 23, мокра и разтреперана.

# 554
 bouquet
Радика, аз много добре разбирам, че ти се нуждаеш от морална подкрепа, след като беше така захапана в темата.
Но, кажи ми, дали тази "добра дума", която получи, ще спомогне на проблема, който те кара да пишеш в темата да се реши?
Да, ще ми помогне на мене, да не се кося толкова!
Достатъчно се чувствам онеправдана и захапана в семейството.
А това е нещо!

Общи условия

Активация на акаунт