С какво ви дразнят свекървите- 69

• 65 922
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
  • където ми харесва
the wishmaster, с кое греша?
Казали са й, че ако имат нужда от нея, ще й се обадят. И Звездичка се дразни, че свекърва й, не се е сетила сама да си предложи помощта. Идва момент, в който се налага да я помолят за такава. Тя, обаче отказва. Не е предлагала сама нищо. Та, къде бъркам?

# 511
  • София
А защо трябва сама да си предлага помощта, след като те са ѝ казали да не го прави – ще кажат, ако искат помощ. Защото в първия пост няма "Ние поискахме помощ, пък тя отказа". Там пише "Ние казахме, че ще се обадим, тя ни послуша".

# 512
Адел, имах предвид, че инфото от звездичка е ново и промена нещата спрямо първия ѝ пост. Peace

# 513
Радика толкова ли не може да приеме този факт, че свекървата по една или друга причина не иска и няма да и гледа детето и да си търси изход от ситуацията без намесата на свекървата.
Ех, да бях учителка, не бих се оплаквала от липса на свободно време....

# 514
Радика толкова ли не може да приеме този факт, че свекървата по една или друга причина не иска и няма да и гледа детето и да си търси изход от ситуацията без намесата на свекървата.
На нейно място, бих приеа този факт. Ще ѝ бъде от голяма полза след някоя и друга година, когато големият ѝ син се обзаведе с деца. Laughing

# 515
Ради, много си нахална, наистина. И малко несъобразителна. Времената са различни, в днешно време повечето баби работят, гонят пенсия и след пенсия продължават да работят, защото с пенсията не мога и гъза да си избършат. Ако заделят някой лев да дават на младите пак е нещо. Вече бабите не живеят на село, изобщо нищо не е като преди. Радвай се, че свекърва ти първо: е жива на тези години. Баща ми е на 62 и вече започна да изпраща набори. Това е тъжната истина на живота. Второ: радвай се, че свекърва ти може да се грижи за себе си, защото ако легне и недай си Боже има нужда от помощ какво ще правите?
Никой не е длъжен да ти гледа децата, никой не е длъжен да помага. Помощта е на добра воля. Ти , ако си имала очаквания друг да ти изгледа децата, съжалявам за теб. Аз съм с бебе, на мен рядко ми помагат, но не се оплаквам, напротив - гордея се със себе си, защото засега успявам и ще се боря и за вбъдеще. Да си търся добра работа, която да ми осигурява да си водя и прибирам детето от градина и т.н.
Никой не е казал, че е лесен живота , но да недоволстваш срещу жена, която е на годините на динозавър говори лошо за теб!

# 516
Не мога да преценя дали Радика е нахална или напълно инфантилна. По-безумни оплаквания от нейните не съм срещала в темата, а е имало какви ли не.

# 517
  • София
А бе не знам, ама няма друга потребителка, която да е успявала да обедини всички срещу себе си Grinning ама наистина всички

# 518
Радика, аз също съм чела предните ти писания. Според мен, когато си на 86 години, вече имаш право на заслужена пенсия от всичко - от работа, домакински задължения и ангажименти към родата. Така че дори бабите по принцип да са длъжни да помагат на децата, то ТАЗИ КОНКРЕТНА БАБА е освободена от това задължение. И може би бабата прави това, което и е приятно, защото... колко години живот и остават? 2, 5, 10, 20? Тая баба цял живот само на другите ли ще уйдисва? И ако и е приятно да си общува с другите внучета и да не общува с твоето дете, ами какво пък? Аз, дето съм по-млада от теб, вече избягвам да контактувам с хора, които ме натоварват.  
Това е, без въобще да отчитаме факта, че обгрижва големия си внук. С това тя дава такава помощ, че ти трябва да си сляпа, да не го видиш. И като погледнеш така - ами тя помага по равно на двете си деца - на едното гледа децата му, помага им за училище, а на другото е поела изцяло болното му голямо дете, което нито майка, нито баща, нито мащеха (това си ти) искат да гледат   В ДОМА СИ. А ти си учителка, детето ти е вече достатъчно голямо ... точно тук няма нужда от помощ нейния син. Да, защото тя помага на децата си, в случая на сина си.
 Какво пречи да обясниш на детето си - баба е стара, заела се е със хиляди неща, гледа батко ти, а той е болен... Ааа, ама как да му го обясниш, като сама не го виждаш? Виж бе, жена, имала си майка - помагала ти е. Нямаш майка - не ти помага. Това е! Такъв е живота! Мъжът  ти си има майка - помага му!
 И като ти делиш децата на мъжа си, защо пък майка му да не дели ... деца, внуци, снахи?
 Изтъкнах ти цели 3-4 причини да приемеш нейното поведение... и ако не го приемеш, проблемът си остава само твой, ТИ трошиш нервите си и се ядосваш, което не е хубаво, защото и твоите деца имат нужда от майка (виж по-горе) и колкото по-дълго време си жива и здрава, толкова по-добре!

# 519
Аз точно поради написаното в горния пост писах ,че явно Радика не проумява че бабата всъщност и прави огромна услуга гледайки болния син на съпруга и и че ако нещо стане с жената то  тогава болното момче може да се озове в дома на Радика с пълното право

# 520
А има и вариант детето да не и е симпатично. Аз не харесвам всички деца по дифолт. Ако детето на Радика е изискващо като нея, най-вероятно няма да ми е приятно да общувам с него, независимо, че ми е внук.

# 521
  • София
Не мога да преценя дали Радика е нахална или напълно инфантилна. По-безумни оплаквания от нейните не съм срещала в темата, а е имало какви ли не.

Сещам се за още една подобна – тя и мъжът ѝ бяха художници (май), но парите не им стигали, а наглите родители не им давали пари, като по този начин се принуждавали да работят вместо да развиват артистичния си талант.  Crazy

# 522
  • Бургас
А има и вариант детето да не и е симпатично. Аз не харесвам всички деца по дифолт. Ако детето на Радика е изискващо като нея, най-вероятно няма да ми е приятно да общувам с него, независимо, че ми е внук.
То е малко кофти да се говори така, но има деца, които ти предизвикват тремори в ръката и в долния ляв клепач.

# 523
Сещам се само за една причина да не водя детето си с мен,на любовна среща.

# 524
Милена, и аз я помня тази девойка Simple Smile. Тя поне беше невръстна.
Джули, няма как децата да са всички добри и милички. Отглеждайки дете от 16 години съм срещала доста гадни дечица. И моето не ми е симпатично през цялото време  Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт