Ebay 97

• 89 597
  • 878
  •   1
Отговори
# 180
Склонна съм да вярвам на купувача, за трети път купува от мен и не му е най-скъпата покупка.

Очевидно, ще трябва да послушам лелката от пощата и няколко дни ще се моля. Sad

# 181
  • Sofia
   А предишните 2 пратки, които си му пращала, с тракинг номера ли са били? Ако – да, като валидни ли са ти излизали при проверка?

За да пуснеш жалба, просто отиди в локалния пощенски клон – там ще ти обяснят какво да правиш. Peace

# 182
Да, с проследяващ номер си бяха, едната преди около година, едната преди по-малко от месец.

Винаги пускам с проследяващ номер до Великобритания, но досега нямам случай да е работил.

В пощата казаха да чакам 25 дни и тогава чак мога да пусна жалба.  ooooh!

# 183
  • Sofia
Аз съм тази която скоро писа за загубена пратка до Англия.Пратката не можеше да се проследи,имали проблеми с проследяването за Великобритания.Сумата която платих беше 25 лв с последяване и приоритет.Следващото ми връщане,на друга поръчка за по сигурно беше с интерлогистика цената беше 36 лв за пратка до 5 кг.Проследяващият номер работеше и всичко си беше наред,но цената си е солена особено за малки и евтини продукти.Това е!
Обещах да споделя крайния резултат от сагата ми с БГ пощи.Получих обезщетение за загубена пратка в   размер от 91.50лв.Тази сума включва сумата която съм платила за изпращането на пратката .До тук съм с 50лв в минус. Crossing Arms

Ето 2 цитата на потребителка, която наскоро имаше същия казус като теб. Може да са ти от полза или да ѝ пишеш, ако имаш някакви конкретни въпроси относно жалбата. Peace Успех!

# 184
Да, с проследяващ номер си бяха, едната преди около година, едната преди по-малко от месец.

Винаги пускам с проследяващ номер до Великобритания, но досега нямам случай да е работил.

В пощата казаха да чакам 25 дни и тогава чак мога да пусна жалба.  ooooh!
В кой сайт проверяваш проследяващия номер? В сайта на БГ Пощи се проследява до напускането на България, а после би трябвало в сайта на Royal Mail.

# 185
Аз съм тази която скоро писа за загубена пратка до Англия.Пратката не можеше да се проследи,имали проблеми с проследяването за Великобритания.Сумата която платих беше 25 лв с последяване и приоритет.Следващото ми връщане,на друга поръчка за по сигурно беше с интерлогистика цената беше 36 лв за пратка до 5 кг.Проследяващият номер работеше и всичко си беше наред,но цената си е солена особено за малки и евтини продукти.Това е!
Обещах да споделя крайния резултат от сагата ми с БГ пощи.Получих обезщетение за загубена пратка в   размер от 91.50лв.Тази сума включва сумата която съм платила за изпращането на пратката .До тук съм с 50лв в минус. Crossing Arms

Ето 2 цитата на потребителка, която наскоро имаше същия казус като теб. Може да са ти от полза или да ѝ пишеш, ако имаш някакви конкретни въпроси относно жалбата. Peace Успех!

Благодаря много, не бях прегледала цялата тема. Дано не се наложи да прибягвам до помощта на съфорумката. Ще споделя какво е станало в крайна сметка.

Обикновено следя или тук http://www.17track.net/bg, или в сайта на Royal Mail.

# 186
  • България
Скрит текст:
Да се оплача и аз от пощите: пуснах една пратка до Англия преди десетина дни, купувачът днес ме пита кога ще пристигне. Отивам аз в клона да питам, а леличката ми вика: "Аааааа, то, молете се да пристигне, понякога и с месеци се бавят!" "Как така да се моля, захапах я аз веднага, за какво съм си платила предимство, че и проследяващ номер!" Мига, мига и нищо не можа да ми каже.

Помолих купувача да изчака до сряда, преди да му възстановя парите. Дано да си получи стоката, ама с нашите пощи, дето се молят...

Някой може ли да ме ориентира как да подам жалба? Пратката е пусната с предимство и проследяващ номер, който работи само до границата: напуснала е страната в петък в полунощ. Как доказвам колко ми е струвала загубената пратка? Попълвах само декларация за съдържанието, стойност никъде не съм писала.

На сайта на БГ пощи има форма за попълване:
http://www.bgpost.bg/bg/13
  Не знам дава ли резултат.
Моите изгубени пратки са от Китай към България и нямат тракинги Sad.
http://www.blitz.bg/goreshtite-novini/kray-s-evtinite-kitayski-s … k_news468110.html

# 187
Обадих се на посочения номер и така разбрах, че нищо не съм разбрала. Това, дето съм си платила, не било проследяващ номер, а баркод, който се явявал един вид застраховка на пратката. Освен това криво съм гледала обявените срокове за доставка - те не били за пощенски услуги, ами за други някакви си. Нямало нищо ненормално пратка с предимство да се мотае толкова време. На всичкото отгоре много съм бързала - минали били само десетина дни, колегите нямали технологично време да обработят пратката. Можело до шест месеца да подам рекламация, нищо, че купувачът си иска парите къде-къде по-скоро. Можело и обезщетение да има - ама за това пък било хептен рано да говорим още. За номера на пратката така и не ме попитаха.

Сега два дена ще се моля по съвета от вчера, после явно ще ходя по мъките. Sad

# 188
  • Sofia
   Дидичка, не разбрах, последно се оказа, че нямаш tracking number, така ли? newsm78

# 189
Ох, извинявай за объркването.

Казах на служителката, че след излизане от страната проследяващият номер не работи и нямам информация за пратката, а тя ми отвърна, че това не е проследяващ номер, а баркод. Той бил гаранция, че пратката ще бъде намерена, ако се загуби.

Погледнах си пак бележката, пише "баркод". Услугата е "препоръчана пратка за чужбина с предимство".

А, сега, де.

# 190

Казах на служителката, че след излизане от страната проследяващият номер не работи и нямам информация за пратката, а тя ми отвърна, че това не е проследяващ номер, а баркод. Той бил гаранция, че пратката ще бъде намерена, ако се загуби.

Погледнах си пак бележката, пише "баркод". Услугата е "препоръчана пратка за чужбина с предимство".

А, сега, де.
Трябвало е да платиш и за "известие за доставяне", и тогава щеше да имаш проследяващ номер.

# 191
  • София

А, сега, де.
Лъжат те, не може да пуснеш пратка с препоръка и да е без тракинг. Това е видно и от сайта им.
Предимството ти е проследяващия номер, дето започва с RI

Аз до Англия не съм пращала, а и след като ми загубиха една пратка, а втора дойде с месец закъснение, вече поръчвам от там само чрез посредник.
Е как пък от Китай една пратка не ми се загуби.

# 192
  • Sofia
   Чакайте малко сега – не съм съгласна нито с това, което е казала пощенската служителка на Дидичка, нито с написаното от ЧревоУгодник. Заплащайки за "Предимство" и "Препоръка" (а мисля, че според пощенските правила, си задължен да заплатиш двете в комплект, не може само едното), ти автоматично получаваш и валиден тракинг номер. Преди около 2 месеца пращах малък пакет до САЩ – на бележката, която ми дадоха от пощата (все още я пазя), на ръка е изписан тракинг номерът. С него успях да си проследя пратката безпроблемно до момента, в който е получена от купувача. Даже беше отбелязано къде точно е оставена (явно е идело реч за адрес на фирма, а не домашен). Мисълта ми е, че под "Препоръка" трябва да се разбира именно tracking number, защото е точно това. Peace Поне така стоят нещата, когато се изпраща малък пакет, за колет не знам дали процедурата е идентична, но не виждам причина да има разлика. Дидичка, ти малък пакет ли пусна до UK или колет? Макар че не вярвам това да има значение, както казах...

Ето, сега виждам, че и daniabc е писала същото. Peace

# 193
Наскоро пусках с обратна разписка за страната - пак си пише "баркод" на бележката!

Малък пакет е, 120 г. (диск пусках).

И до САЩ съм пращала, ами там си работеше проследяването и ми отчете и сравнително бързо си го получиха, доколкото си спомням.

А този разговор го водих с отдел рекламации - май са към централно управление. Ако и там не знаят какви са им услугите...

Да не говорим пък, че пратка с предимство, според техните общи условия, трябва да пристигне за 3-7 дни, като денят на подаване не се брои.

# 194
Наминавам само да кажа, че купувачът си е получил пратката днес. Камък ми падна от сърцето, че сумата не беше малка, а изходът от разправията с пощата - много неясен.

Благодаря на всички, които се включиха по моя казус.

Извинявам се за поредните постове, но вече не мога да редактирам.

Общи условия

Активация на акаунт