Ebay 97

• 89 616
  • 878
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
   Не е точно така – при неплащане, купувачът може да получи "страйк" от eBay. При 3 "страйка", е възможно профилът му да бъде закрит. Peace Не знам, обаче, каква е точната процедура за това.

# 481
  • София
Здравейте, имате ли наблюдение в колко часа когато пуснете артикул за продажба е най-добре, имам предвид най-много преглеждания има. Аз често продавам в Америка, но там са много различни часови зони, та се чудя в колко часа да пускам продукти?!?

# 482
  • Под Слънцето
Хора, помогнете ми, моля !

Открих си нещо, което безуспешно търся от 2 години. Просто тук няма внос. Обаче  мацката е в Ливърпул и твърдо отказва доставка до БГ. Работела само с Кралската им поща и толкоз. Чела съм за разни доставчици, но как се случват нещата? Никога не съм пазарила по този начин и като за първи път,  съм в недоумение. Препоръчайте някой от тези, изпитан. Трябва да посоча негов адрес в UK и име ли? Тел. номер ще ми трябва ли? Когато, живот и здраве, плика пристигне там, след колко време мога да го  очаквам във Варна? Те ги  разпращат по някакъв начин ли? Ще ви бъда благодарна за всякаква помощ.

Peace

# 483
  • Sofia
Хора, помогнете ми, моля !

Открих си нещо, което безуспешно търся от 2 години. Просто тук няма внос. Обаче  мацката е в Ливърпул и твърдо отказва доставка до БГ. Работела само с Кралската им поща и толкоз. Чела съм за разни доставчици, но как се случват нещата? Никога не съм пазарила по този начин и като за първи път,  съм в недоумение. Препоръчайте някой от тези, изпитан. Трябва да посоча негов адрес в UK и име ли? Тел. номер ще ми трябва ли? Когато, живот и здраве, плика пристигне там, след колко време мога да го  очаквам във Варна? Те ги  разпращат по някакъв начин ли? Ще ви бъда благодарна за всякаква помощ.

Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=915889. Peace

# 484
  • Под Слънцето
The Black Cat, Благодаря!

И още въпросче : за търг в ибей,който изтича след няколко дни, трябва ли да чакам последният момент за да впиша сумата си?

# 485
  • София
Не е необходимо да чакаш. Можеш да дадеш максималната сума по всяко време, а еBay ще наддава автоматично. В повечето случаи се чака последният момент, за да нямат време за реакция другите, но може и да се откажат като видят, че първоначално е направен голям залог.

Има и програми /снайпери/, които наддават в последния момент, аз лично не ползвам.

# 486
  • Под Слънцето
А бе то е една дреболия за 4 + лири. Едва ли ще хукне някой да го купува.. Ще си чакам 3 дена още. Реших! 

# 487
Здравейте.
Влизам с въпрос Simple Smile - продадох в eBay детски сандали, но днес получих съобщение от купувача за Return Requested (сандалките били малки на детето). До сега не ми се е случвало да ми връщат артикул...За чия сметка са пощенските по връщането? Да не говорим, че в обявата съм отбелязала, че не приемам връщане - мога ли да откажа?

# 488
  • Sofia
Да не говорим, че в обявата съм отбелязала, че не приемам връщане - мога ли да откажа?

Мисля, че можеш, но пък купувачът вероятно ще отвори кейс по някаква си там причина и има вероятност да ти постави негативна оценка. Peace

# 489
Да не говорим, че в обявата съм отбелязала, че не приемам връщане - мога ли да откажа?

Мисля, че можеш, но пък купувачът вероятно ще отвори кейс по някаква си там причина и има вероятност да ти постави негативна оценка. Peace
Много Благодаря за отговора. bouquet

# 490
  • София
Здравейте, за първи път попадам в следната ситуация и незнам как да действам. Купен е телефон е от немският ибей /аз не съм на ясно с немският, а човекът купил телефона не е наясно с ибей ..... ха хах ахах картинка.../. Пристига телефона , чрез превозвач в БГ  и се оказва че не отговаря на описанието. Тогава аз направих снимки на забележките и написах едно дълго писмо на продавача /на английски/ чрез формата за връщане на продукта. Това беше преди повече от 10 дни - от тогава продавачът нито е отговорил, нито е пратил адрес, нито се е съгласил с нещо от писмото ми. В общи линии писах, че телефона е бил за подарък , поръчан е  и е изпратен в БГ , където е отворен и са установени разликите с описанието в обявата. Искам да върна телефона и да си поеме пощенските разходи до германия или да възстанови някаква сума пари, защото телефона не отговаря на описанието.
Сега от ибей стои някакъв надпис че до 14 май трябва да решиме проблема, но продавача не реагира - аз мога ли да ескалирам и ако да кога и ако може някой да ме ориентира как е изписано това на немски 

# 491
  • Sofia
   Единствено за пощенските обратно до Германия мисля, че няма да ви ги върнат, защото телефонът изначално е бил доставен до немски адрес и после е препратен до друга държава, реално – ангажиментът на продавача е бил само до адреса в DE.

Това са рисковете на пазаруването чрез превозвач, както често обичам да казвам. Peace

# 492
  • София
   Единствено за пощенските обратно до Германия мисля, че няма да ви ги върнат, защото телефонът изначално е бил доставен до немски адрес и после е препратен до друга държава, реално – ангажиментът на продавача е бил само до адреса в DE.

Това са рисковете на пазаруването чрез превозвач, както често обичам да казвам. Peace

Разбирам, ама май не е имало опция доставка до БГ , а и до адрес в ДЕ ми се видя голяма цената ама .... минало свършено.
А до кога трябва да изчакам реакция на продавача и кога и изобщо мога ли да ескалирам ? Или да пращам нелефона на адреса от който е изпратен и да чакам да си получа парите .....

# 493
  • Sofia
   Би трябвало да ти се появи бутон "Ask us to step in" или нещо подобно беше, с който можеш да ескалираш. Не искам да те подвеждам, защото наистина не съм отговаряла скоро кейс, но мисля, че въпросният бутон се появяваше 3 работни дни след повдигането на кейса. Да разбирам, че ти никъде в профила си не виждаш подобна опция?

# 494
Благодаря.

Последна редакция: пн, 24 апр 2017, 16:50 от avianda

Общи условия

Активация на акаунт