Ebay 97

• 89 613
  • 878
  •   1
Отговори
# 495
  • Пловдив
Здравейте, някой може ли да помогне Peace
При получен грешен артикул и поставен отрицателен фийдбек на продавача, той моли да ми пусне feedback revise request и да направи рефънд(не е пускан кейс). ОК, но на молбата ми той да ми постави фийдбек не реагира - има ли вариант аз като преправя фийдбека си и получа рефънд, той да сложи отрицателен фийдбек? Като се има предвид, че преди да му сложа отрицателния фийдбек му бях писала мейл и той не отговори, включи се след фийдбека и още не ми е поставил фийбек, въпреки, че го помолих.

И още един проблемен - пуска ми пратка с тракинг номер(с който не излиза нищо) и не я получавам, пуснах му мейл няколко дни след като изтече срока за доставка, той не отговори и отворих кейс. Явно няма да се "включи" и да разбирам на седмия ден ще сигнализирам към Ебей помощта да съдействат. Въпросът ми е кога е най-правилно да му поставя отрицателен фийдбек, защото се опасявам да не мине времето за оставянето му, не знам колко е времето, до което мога да оставя - сега или да чакам след като Ебей съдействат. Просто си я заслужава.

1.Купувачът винаги получава положителен фийдбек.Може да не ти постави никакъв и не може да го задължиш, но ако поставя - само положителен може да е.
2.Пускай му фийдбека още сега, особено щом срокът за доставка е изтекъл, като си видят отрацателните оценки се активизират обикновено.

# 496
Благодаря, Горгона  bouquet

# 497
Здравейте.
Влизам с въпрос Simple Smile - продадох в eBay детски сандали, но днес получих съобщение от купувача за Return Requested (сандалките били малки на детето). До сега не ми се е случвало да ми връщат артикул...За чия сметка са пощенските по връщането? Да не говорим, че в обявата съм отбелязала, че не приемам връщане - мога ли да откажа?

Щом в обявата пише без връщане значи- не трябва да се връщат, иначе за сметка на купувача.

# 498
  • Пловдив
Здравейте.
Влизам с въпрос Simple Smile - продадох в eBay детски сандали, но днес получих съобщение от купувача за Return Requested (сандалките били малки на детето). До сега не ми се е случвало да ми връщат артикул...За чия сметка са пощенските по връщането? Да не говорим, че в обявата съм отбелязала, че не приемам връщане - мога ли да откажа?

Щом в обявата пише без връщане значи- не трябва да се връщат, иначе за сметка на купувача

Пощенските са за сметка на купувача, да. а обявата беше ли коректно описана като номерация, евентуално дължина и стелка и т.н. Ако си има всички атрибути- аз не бих приела връщане по тази причина, но като иска купувачът - ще си го плати.

# 499
 Здравейте!
Четох някъде, че безплатно могат да се качват повече от 12 снимки с HTML от Flickr примерно.
Някой знае ли как става това, пробвах с два HTML редактора не става, вместо да се появи снимка се появява линка на снимката.
Мерси предварително Simple Smile

# 500
  • София
   Би трябвало да ти се появи бутон "Ask us to step in" или нещо подобно беше, с който можеш да ескалираш. Не искам да те подвеждам, защото наистина не съм отговаряла скоро кейс, но мисля, че въпросният бутон се появяваше 3 работни дни след повдигането на кейса. Да разбирам, че ти никъде в профила си не виждаш подобна опция?
А на немски как звучи това , изобщо в немският не мога да се ориентирам. Опитах и да вляза през хром зад а ми преведе страницата, ама като отворя менюто и превода ми изчезва ..... мъка ...

# 501
  • Sofia
   А защо просто не влезеш през английската версия, щом не боравиш с немски?

# 502
  • София
Влязох през английския, благодаря. Но продавача е канселирал връщането, без да напише и един ред. Просто е отказал връщане - има ли такова право, още повече че стоката не отговаря на описанието. Имам ли право да повдигна диспут в пейпал, защото в ибей вече нямам опции за реакция - само да оставя коментар, да пиша на продавача и да продам продукта - това са опциите. В пейпал не съм повдигала диспут от години и не помня там може ли да се иска частичен рефънд или нещо такова ?

Благодаря за помощта  bouquet

# 503
  • Sofia

Моля, за нищо! Hug

За съжаление, със следващото, което ще напиша, ще те разочаровам – можеш да отвориш кейс само на едно от двете места – eBay или PayPal – няма как и в двете едновременно или пък последователно. От думите ти разбирам, че ти вече си отворила кейс в eBay, който понастоящем е приключен. При това положение, няма какво много да бъде направено. Confused

Имай предвид, че продавачът няма как да е затворил диспута самосиндикално. Просто няма тези правомощия. Но повече не мога да ти кажа – самата аз за последно съм отваряла кейс преди няколко години и тогава всичко мина безпроблемно, така че не съм в състояние да преценя какви може да са подводните камъни и защо от eBay са решили да затворят кейса ти. Вариант е да се свържеш с тях по телефона, за да получиш повече информация и да проучиш какви са опциите ти, ако изобщо има такива в случая. Rolling Eyes

В самата обява какво е написано – продавачът приема ли връщане на артикула или продажбата е окончателна?

# 504
  • Бургас
Влязох през английския, благодаря. Но продавача е канселирал връщането, без да напише и един ред. Просто е отказал връщане - има ли такова право, още повече че стоката не отговаря на описанието. Имам ли право да повдигна диспут в пейпал, защото в ибей вече нямам опции за реакция - само да оставя коментар, да пиша на продавача и да продам продукта - това са опциите. В пейпал не съм повдигала диспут от години и не помня там може ли да се иска частичен рефънд или нещо такова ?

Вероятно си отворила" кеЙс"за връщане,а е трябвало да отвориш за стока неотговаряща на описанието,при този кейс "ëbay сам ти дава възможност да върнеш стоката без продавача да е съгласен.

# 505
Моля за помощ, момичета  Hug
Купих си китайски продукт, който след около месец беше при мен - тъй като беше объркан артикула, писах на продавача. Артикулът е евтин, не пуснах кейс, а го попитах чрез мейл за опция за рефънд. Той не ми отговори, след това му поставих отрицателен фийдбек. Той ми писа прочуствено писмо, че съжалява и би ми направил пълен рефънд, ако си променя оценката. Аз се съгласих.  Той ми писа, че ще ми остави оценка след като оправя моята за него. Направи рефънд - обаче след това продукта вече от няколко дни стой като "неплатен" - в history-то е като "unpaid item" Shocked, а не ми праща мейл, от който да цъкна промяната на фийдбека, вече 5дни, откакто му писах, че съм съгласна. Писах му, нормално ли е артикула да стой като "unpaid"(макар като се влезе в детайлите на ордера се вижда, че има рефънд и не излиза опция да платя) и че чакам да ми пусне мейл за промяна на оценката в Ибей, той отговори само, че се радва, че ще му съдействам. Безумно. Моля за съвет.

Последна редакция: пт, 28 апр 2017, 11:07 от avianda

# 506
  • Sofia
   А? Laughing

# 507
  • София

Вероятно си отворила" кеЙс"за връщане,а е трябвало да отвориш за стока неотговаряща на описанието,при този кейс "ëbay сам ти дава възможност да върнеш стоката без продавача да е съгласен.
Да, вероятно съм отворила кейс за връщане, не се ориентирах в немският ибей за неотговарящ продукт, но писах причина на връщане - неотговарящ продукт и приложих снимки.
В обявата не пише нищо -дали е окончателна продажбата или може връщане, или аз не знам къде да гледам .... но изчетох много внимателно всичко. Даже за състоянието на телефона пише точно 1 изречение и 30 изречения има - технически характеристики - тегло, размери - бля бляя дето можеш да ги видиш и в сайта на производителя.
За първи път ми се случва да ми излиза надпис - продавача е затворил кейса....
Diese Rückgabe wurde geschlossen
Diese Rückgabe wurde am 25. Apr. 2017 abgeschlossen.
Явно това е краят на тая сага. Единственото което ми остава е да му напиша гаден отрицателен коментар и това е.
Благодаря ви момичета, ако се сетите още нещо което мога да направя, ще се радвам да ми пишете

# 508
  • Бургас
Сега като прочетох видях че има две възможности за връщане.През "контакт селър" и през "рефаунд"http://www.prikachi.com/images.php?images/196/9108196G.jpg,през "контакт селър" се стига до http://www.prikachi.com/images.php?images/185/9108185v.jpgтам се избира стока неотговаряща на описанието.Навсякъде пише че нямало значение от къде се повдига кейса,щом е за неотговарящо описание се дава възможност за връщане  newsm78 Явно в предходният ми пост съм те подвела.Извинявай!

# 509
 Здравейте! Преди време спечелих един търг и след това зададох въпрос относно артикула. Продавача писа, че въпроси се задават по време на търга, а не като свърши и даде cancel order. Забелязах, че бутоните за поставяне на коментари в случая не са активни. Въпроса ми е, ако продавам нещо на търг и не съм доволен от крайната цена, мога ли да дам cancel order, преди да е платена. Явно като се канселира поръчката, не може да се поставя коментар.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт