Ebay 97

• 89 574
  • 878
  •   1
Отговори
# 585
За прърви път искам да разваля поръчка платих писах му че искам цвят а той го няма и ми даде възстановяване и разваляне на сделката, писа че трябва да потвърдя как става това не мога да разбера къде да потвърдя моля за помощ.

Би трябвало да имаш бутонче Accept. Натискаш го и сделката е развалена. Продавач трябва да ти изпрати искане за разваляне на сделката  Peace

# 586
 Нямам такова бутонче за приемане прегледах всичко. Къде да го търся незнам. Дадох му обратна оценка и попитах продавача това ли трябва да потвърдя.Просто имам възстановяване на сумата в пейпал, предполагам ще се върне сумата по карта след няколко дена.

# 587
Нямам такова бутонче за приемане прегледах всичко. Къде да го търся незнам. Дадох му обратна оценка и попитах продавача това ли трябва да потвърдя.Просто имам възстановяване на сумата в пейпал, предполагам ще се върне сумата по карта след няколко дена.

Ако ти е изпратил формата за разваляне на сделката, би трябвало да си получила съобщение. Виж като го отвориш самото съобщение дали там не е бутончето да приемеш развалянето. Не си спомням с точност, защото отдавна не съм имала такъв случай, но със сигурност трябва да имаш съобщение. Ако е върнал парите, до няколко дни ще ги получиш по картата си  Peace

# 588
Един малко страничен въпрос. Какво е положението с поръчки от Израел? Има ли някакви облекчения при обмитяването? Понеже като има спортни или политически форуми доста често към Европа ги броят ... Та в този смисъл дали няма облекчения при търговията с Европа/Израел?
Това факт ли е? http://www.mediapool.bg/bulgaria-i-i...news32280.html

# 589
  • Пловдив
Един малко страничен въпрос. Какво е положението с поръчки от Израел? Има ли някакви облекчения при обмитяването? Понеже като има спортни или политически форуми доста често към Европа ги броят ... Та в този смисъл дали няма облекчения при търговията с Европа/Израел?
Това факт ли е? http://www.mediapool.bg/bulgaria-i-i...news32280.html

Поръчвала съм от Израел извън ebay, не е имало облекчения, те не са в ЕС.
Линкът, който е даден е неактивен.

# 590
Вчера работеше линка ... както и да е. В статията се казваше, че отпадат допълнителните такси при двустранната търговия. Възможно е да се отнася само за сделки между фирми.

# 591
  • София
Имам едно питане. Закупих нещо, разбрах се с продавача да ме изчака да го платя. В последствие поради различни причини се отказах от покупката, продавачът се съгласи и канселира сделката, за да не получа страйк. Получила съм имейл, че е канселирана, но отдолу в същия имейл пише следното: 1 unpaid item recorded to your account. Именно това е страйк, нали така? Защо се получава така, след като продавачът е канселирал сделката? За пръв път се случва за толкова време в ибей...
Също въпросния страйк има ли валидност (примерно 12 месеца) или си стои докато е активен акаунта?

# 592
Странно се е получило при теб. Преди 4 дни имах същия случай. Продавача канселира сделката и получих следния e-mail:
"We're sorry to let you know that XXXXX cancelled your order and mentioned the reason as Buyer asked to cancel the order.
You don't need to do anything else."
Също така закупения артикул напълно изчезна от историята ми на пазаруване в ebay.

# 593
  • София
Здравейте , искам да започна да продавам в ebay , но сегашния ми акаунт досега съм ползвала само за покупки , въпроса ми е мога ли да продавам през същия акаунт , защото адреса в него ми е на английски превозвач. Днес опитах да кача обява , но ми излиза , че стоката ми се намира в Лондон , от къде да променя това или да правя нов акаунт и друго да питам , искам плащане само с пейпал , къде отиват парите, знам че сумата се блокира за известно време, колко е то , и цялата сметка ли ми се блокира със всичките пари или само тези от продажбата се блокират , мога ли да ползвам кредитна карта или да си добавя дебитна карта където да получавам плащането , имам няколко карти , коя е най подходяща .
Сигурно е обсъждано , но нямам време да изчета всичките 97 теми , ако може ми помогнете , ще съм благодарна.

# 594
  • София
1. Добавяш адрес в настоящия ибей, добре е да добавиш същия и в пейпал
2. При попълването на обявата избираш опция за плащане пейпал, за по-сигурно го напиши и в самата обява
3. Парите се блокират за 21 + 3-5 дни докато идат по картовата сметка.
Изискването да ги освобождават веднага, е да имаш минимум 25 успешни трансакции като продавач, да са минали 3 месеца от първата обява и стойността на продажбите да е над 250$ /за UK - £165/

Сметката не се блокира, само получената сума от продажбата.
Единствено с карта Виза можеш да теглиш пари към българска сметка, парите седят в пейпал баланса.

ПП. Изчисли си добре таксите /около 17%/ за ибей и пейпал, също и транспортните разходи, за да не си на минус.

Успех!

# 595
  • Sofia
   Здравей! Да, може да ползваш същия акаунт – даже е препоръчително. Peace Пробвай първо да смениш primary address-а си с български и предполагам, че именно тази локация ще започне да излиза в обявите ти. Друг вариант е, когато качваш самия листинг, да отбележиш, че артикулът е в България – има специална графа за целта.

Да, само сумата, получена чрез продажбата, се блокира – но само да отбележа, че при мен това никога не се е случвало, дори и при първата ми продажба. Peace

Най-добре е да ползваш VISA.

# 596
  • София
Благодаря за полезната информация, още утре ще пробвам да кача обява, дано стане, още веднъж благодаря момичета, много сте полезни винаги .

# 597
Здравейте !
Отворила съм кейс и чакам датата да помояля Ибей да се намеси.
We'll send you an email when the seller responds to your request. If you're not able to agree on a solution or the seller has not responded by 23 Jun, 2017, you can ask us to step in and help.

Обаче не виждам активно поле : Ask us to step in and help

Много отдавна не съм отваряла кейс и не знам къде да помоля.Да не би още да е необходимо да изчакам до 24-ти ? Извинете,сигурно е елементарно,обаче нямам спомен как ставаше . bouquet

# 598
  • Sofia
   Възможно е все още бутонът да не се е появил – изчакай поне до края на деня. Simple Smile

# 599
Много благодаря за бързия отговор  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт