Ebay 97

• 89 563
  • 878
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Имам едно питане. Закупих нещо, разбрах се с продавача да ме изчака да го платя. В последствие поради различни причини се отказах от покупката, продавачът се съгласи и канселира сделката, за да не получа страйк. Получила съм имейл, че е канселирана, но отдолу в същия имейл пише следното: 1 unpaid item recorded to your account. Именно това е страйк, нали така? Защо се получава така, след като продавачът е канселирал сделката? За пръв път се случва за толкова време в ибей...
Също въпросния страйк има ли валидност (примерно 12 месеца) или си стои докато е активен акаунта?
Да повдигна въпросите си... поне да знам страйк ли е това или какво...

# 601
Питала съм съпорта и не поискаха да ми отговорят на въпроса дали има валидност и за подробности. Преди години имаше, сега не зная. Нещо са променили в сайта, преди не се случваше така.

Аз имам следния въпрос. За продажба в UK само пощата ли използвате, колко е сигурна и има ли други опции?

# 602
  • Sofia
Аз имам следния въпрос. За продажба в UK само пощата ли използвате, колко е сигурна и има ли други опции?

Ако стоката е по-скъпа, аз лично бих ползвала куриер, от типа на Interlogistica и Speedy. "БГ-Пощи" е сравнително надежден вариант, но проблемът е, доколкото съм чувала, че тракинг системата им невинаги работи за пратки до Великобритания. Т.е. възможно е да се стигне до ситуацията, при която получателят е взел пратката си, но претендира (в случай че се окаже некоректен), че не я е получил. Ако няма как недвусмислено да докажеш, че пакетът действително е получен от лицето-купувач, то от eBay ще отсъдят в негова полза и той ще задържи както стоката ти, така и заплатената сума, което е, меко казано, неприятно за теб, в ролята ти на продавач.

# 603
Точно това ме притеснява във варианта с пощите. Надявах се да се е появил друг вариант, но явно всичко си е както преди.

# 604
  • Sofia
   Преди време в друга тема 1 отзивчива дама ми препоръча тази фирма. Доколкото разбрах тогава, работят на цени, близки до тези на пощите, и предлагат проследяване. Не мога да споделя мнение от първо лице, обаче, защото навремето, като им изпратих елементарно запитване чрез e-mail, не благоволиха да ми отговорят, та ги отписах, още преди да съм им дала шанс. Mr. Green Все пак, ако някой е ползвал услугите им, ще се радвам да сподели мнение.

Друг вариант, за който се сещам, но който също не съм изпробвала от първа ръка, е да пуснеш пратката към UK с някоя от нашенските превозвачески фирми (от сорта на GGBG), които пък от своя страна да я препратят към получателя чрез Royal Mail, когато пратката пристигне във Великобритания. Ще се наложи, обаче, да обявиш по-дълги срокове на доставка в обявите си, защото при този вариант най-вероятно пратката ти ще пътува поне 2-3 седмици. Peace

# 605
  • София
Точно това ме притеснява във варианта с пощите. Надявах се да се е появил друг вариант, но явно всичко си е както преди.

Нямам случай досега да е работило проследяването до Англия.
Въпреки това, винаги пускам пратките с тракинг, понеже получателят се подписва при взимането и няма как да знае аз каква информация получавам за пратката. Отделно съм чела, че ако се изпрати запитваване до Роял Мейл, дават информация дали е получена пратката.

# 606
  • Sofia

Въпреки това, винаги пускам пратките с тракинг, понеже получателят се подписва при взимането и няма как да знае аз каква информация получавам за пратката.

О, гарантирам ти, че по-отраканите потребители, особено тези, решили да правят шашми, много добре знаят къде да проверят дали тракинг номерът работи. Simple Smile Немалко случаи е имало дори и в тази тема, отразяващи именно този проблем.

А пък некоректните купувачи от отварянето на кейс нищо няма да изгубят, дори и в крайна сметка – да не бъде отсъдено в тяхна полза. Така че, ако са решили да проявят некоректност, 'що да не се пробват... Може пък да мине.

# 607
Момичета, здравейте. Simple Smile
Имам въпрос.
Спечелих на търг една бебешка количка. Докато течеше търга, намерих пак в ибей същата количка, но на по-висока цена. Сложих я в кошницата и дадох чекаут, за да видя колко ще ми излезе в бг лева с Пейпал. Реших, че така ще е по-лесно, отколкото да си играя с калкулации. След това веднага я извадих от количката. Нямах опция за изтриване, а дадох "save for later".
Е, оттогава като се започна с едни имейли да платя, аман направо. За първи път ми се случва подобно нещо в сайта.
Та спечелих търга и платих количката, даже вече е диспачтната. И вчера отново имейл с подсещане да платя тази, по-скъпата, която въобще не възнамерявах да купя. Confused
Оттам влязох и писах на продавача, че искам да канселирам. Получих отговор, че ще повдигнат диспут, ще имам негативен отзив и че ще платя разходите им по поръчката.
Какви разходи, та тя не е платена, дори опит не съм направила за плащане. Написах им го и от снощи нищо.
И сега гледам отново имейл, в който от Ибей ми пишат да платя.
Как да се оправям не знам, пазарувам си от сайта често, но такова нещо не ми се беше случвало въобще досега.

# 608
  • Пловдив
Момичета, здравейте. Simple Smile
Имам въпрос.
Спечелих на търг една бебешка количка. Докато течеше търга, намерих пак в ибей същата количка, но на по-висока цена. Сложих я в кошницата и дадох чекаут, за да видя колко ще ми излезе в бг лева с Пейпал. Реших, че така ще е по-лесно, отколкото да си играя с калкулации. След това веднага я извадих от количката. Нямах опция за изтриване, а дадох "save for later".
Е, оттогава като се започна с едни имейли да платя, аман направо. За първи път ми се случва подобно нещо в сайта.
Та спечелих търга и платих количката, даже вече е диспачтната. И вчера отново имейл с подсещане да платя тази, по-скъпата, която въобще не възнамерявах да купя. Confused
Оттам влязох и писах на продавача, че искам да канселирам. Получих отговор, че ще повдигнат диспут, ще имам негативен отзив и че ще платя разходите им по поръчката.
Какви разходи, та тя не е платена, дори опит не съм направила за плащане. Написах им го и от снощи нищо.
И сега гледам отново имейл, в който от Ибей ми пишат да платя.
Как да се оправям не знам, пазарувам си от сайта често, но такова нещо не ми се беше случвало въобще досега.

Щом като пазаруваш често от сайта, би трябвало да знаеш, че като дадеш на check out вече се съгласяваш да купиш.Продавачът е в пълното си право да пусне кейс за неплатена стока, ще ти остане страйк в акаунта.При три страйка ще те изтрият.

# 609
Уж съм наясно, ама на  ooooh!
Често съм проверявала така колко излиза сумата в лева, след което не завършвам покупката, а просто връщам на предишната страница и я трия от количката.
Този път обаче не ми се получи и ще ми е обеца на ухото.
Само се надявам да не ме хванат да плащам нещо, сега пак писах на продавача да канселира, да видим.
За негативния фийдбек не ме бърка, така или иначе не смятам да повтарям тази ми тъпня. Tired

# 610
  • Пловдив
Уж съм наясно, ама на  ooooh!
Често съм проверявала така колко излиза сумата в лева, след което не завършвам покупката, а просто връщам на предишната страница и я трия от количката.
Този път обаче не ми се получи и ще ми е обеца на ухото.
Само се надявам да не ме хванат да плащам нещо, сега пак писах на продавача да канселира, да видим.
За негативния фийдбек не ме бърка, така или иначе не смятам да повтарям тази ми тъпня. Tired

Негативен фийдбек няма как да получиш, тъй като си купувач.Затова е страйкът, а много продавачи ограничават от търговете си потребите със страйкове.

# 611
Обърках страйка с фийдбека  Blush
Няма чак такова значение по принцип за мен, мисълта ми беше дали ще трябва да плащам нещо. За пръв път съм в подобна ситуация. Пък са 260 паунда все пак...

# 612
Привет, имам нужда от бърз съвет.
Много ще съм благодарна на отзовалите се. Продадох нещо в англ. ибеи. Тоест има продажба понеже беше обвързано с незабавно плащане.
След това купувачката писа, че е сляпа и с ментални проблеми и иска  канцелиране на сделката. Тук съм в недоумение как в това състояние има висок фиидбек. Както и да е. Лъжата си е нейна. Писах и че няма проблем, но не съм наясно как става.
Имаше няколко налудни среднощни заплашителни съобщения от нейна страна. Ужасно грозен език, както и агресия. Както и след връшането на голямата сума от 25 паунда. Потресена съм от отношението на някой който уж моли за услуга. А пък и аз не съм я отказала. След ровичкане из форума разбрах как да анулирам сделката. Край мисля си!
Анулираха сделката, може и такси да са ми начислили.

До тук добре, само дето ми остави тягостно чувство и неприятен вкус общуването с въпросната персона.
До тази сутрин...виждам че ми е поставен отрицателен коментар.

Моля ви посъветвайте ме как да бъде коригирана тази отвратителна несправедливост /според мен/.
Как при положение, че нямам вина съм в тази ситуация... думи нямам просто

# 613
  • София
Да пишеш на ибей?
Нали имаше опция за подаване на сигнал за неправилен фийдбек?

# 614
  • София
Здравейте! Клиент иска да изпратя пратка към него с Първа класа международна  поща. Какъв е българският вариант за това?

Общи условия

Активация на акаунт