Фентъзи и фантастика - Тема 8

• 45 525
  • 757
  •   1
Отговори
# 120

Меган не знам в приложението което четеш има ли я я най-новата карта - с дъждовните земи, бели остров, близките острови, халкидските държави (Калсид) и Бинград.
Има ги, да. Март 2017, ако четеш на английски, кой знае кога ще излез на бг.

# 121
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Мили хора - да попитам - Има ли някъде в електронен вариант книгите на Ан Маккафри за Перн. Прочетох трите, които намерих в Читанка-та, но открих, че са доста повече. Супер ми е интересна тази поредица...

Благодаря Предварително! bouquet

# 122
# 123
  • Бургас
Такааа, да се завърна и аз след толкова години от една далечна галактика.
Когато '88-'89та година четох Властелина никой не ми каза че това е се казва фентъзи. 2 години и кусур чакахме втория том. Първото нещо, което прочетох обаче беше Резерватът на Таласъмите и до сега имам голяма слабост към Саймък.
 Бях на 12 години когато четох "Дюн" и сега с чиста съвест мога да кажа, че нищо не съм разбрала тогава Simple Smile Препрочитам поредицата повече от 25 години и никога няма да и се наситя. Започнах да чета фентъзи, защото спряха да издават добра фантастика, но  никога не съм смятала Амбър за фентъзи примерно. Амбър е Зелазни- мога само да съжалявам, че заради кончината му поредицата остана с развързани краища, като "Дюн" (не искам дори да споменавам напъните на Кевин Андерсън и Браян Хърбърт да изкарат пари).
А аз лично бих отворила само вратата на хотелът „При загиналия алпинист“ .
След тази пледоария - някой прочете ли "Джентълмен Джоул и Червената кралица" на Лоис Макмастър Бюджолд? Мнения?

# 124
Приключих с Гонитбата на шута", оставих героите  в много завързани ситуации. Другите и книги имаха завършен финал за разлика от тази. Сега въпросът е с какво да продължа.

# 125
Е на Бюджолд я прочетох още миналата година,беше като балсам за зажаднялата ми за Майлс душа  Laughing Толкова й се изкефих, на всяка дума, все едно аз я бях писала...но аз съм й фен. Най-любимата ми поредица, която съм чела. Тази книга внесе много интересен колорит в общата история  Laughing

# 126
  • Бургас
Мерси, току що си я намерих в Рулит и ще си уплътня нощната смяна Simple Smile

# 127
пропуснала съм, че е излязла  Crazy
благодаря, намерих я и утре ще я сваля на четеца  bouquet

# 128
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...

Не съм супер добра в английският, но ще се напъна да прочета.
Много благодаря! bouquet

# 129
  • Майничка
Е, ако руският ти е по-добър, в рулит ги има, но не на Ан Макафри, а на Маккефри Энн.

# 130
Руският никакъв го няма  Laughing Учих го като втори език в училището по рисуване в провинциален град..... Дума незнам  Laughing

# 131
Доколкото си спомням, книгите на Ан Макфри за Ездачите се четат лесно, не са трудни. Ще се справиш

# 132
  • София
Тези дни прочетох Една нощ през самотният октомври...странна ми беше. Приятно написана, като стил, но иначе  скучновата, някак  накрая се питах - това ли беше, общо взето нищо не се случи. Щеше да ми стои по-добре на разказ, но то си беше роман все пак, очаквах повече. Не знам дали Зелазни не е моят автор или просто не случвам на произведения. Ще пробвам още един-два романа (привличат ме като заглавия ако не друго) пък  тогава ще о отрека напълно.

Мислех да почвам вчера Сребърният сън на Геймън, но пак ще я отложа.

Случайно подхванах на Джим Бъчър за Фуриите поредицата, не й помня точно заглавието (само 2 глави съм прочела, не мога да дам кой знае каква оценка, разбира се), изненадаха ме, очаквах  някакво ърбан фентъзи, като Досиетата на Дрезден, но не, точно обратното. Почват приятно, като цяло.

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 09:48 от Angel_Dust

# 133
И аз не харесвам много това произведение на Зелазни, досега бяха сама Simple Smile 

# 134
Приключих с Гонитбата на шута", оставих героите  в много завързани ситуации. Другите и книги имаха завършен финал за разлика от тази. Сега въпросът е с какво да продължа.

Меган ситацията е завързана и в същото време  - не е.
Скрит текст:
На корицата, на трета книга са Фиц и Дракон. не вярвам, че Шута ще умре, по-скоро ще се превърне в дракон. По-интересно е как ще бъде възстановен Фиц, какво ще стане  около Малта и Рейн и как ще се промени политическото статуквото в Дъждовните земи. Допускам, че ще му помогнат, а в замяна ще получат някакви отстъпки от Шестте херцогства, все пак са Търговци и са по сделките. Пчеличка уверено върви към това да стане Белия пророк, но ми е по-сложно кой ще е Катализатора?  първоначално си мислех, че това ще е Шън, но вече не съм толкова сигурен, техните пътища се разделиха, а от останалиет Настойчивост и Лант ми изгележдат неподходиящи. Още по-неподходяща ми изгелжда идеята  Новият Бял пророк да ползва Стария Катализатор на Стария Бял Пророк. Мисля, че някъде бе казано, че трябва да има собствен Катализатор.
ОСвен това никъде не е казано, че Фиц ще оцелее до края на поредицата, той вече е стар - над 50 години, (пределна възраст за мъж по онова време) уморен от приключения, може да спаси дъщеря си и да я остави на Шута или на Копривка и Ридъл, а само да умре в схватки със Слугите. Това би било достоен край за него.
В третата книга очаквам да видим Клерес - родното място на Шута, и да научим повече за порталите и умението.
Все пак съм съгласен, книгата има доста завръзки, предуприх, те, че е мудна. в сравнение с по-ранни книги на Хоб.
В третата книга очаквам доста повече екшън, нещата да се развият много бързо.

Силно се надявам след като излезат Третите кораби тази година МБГ да пуснат Дъждовните Хроники - за това как е заселен Келсингра.

П.С. досиетата на Дрезден на мен ми идват посредствен - не е толкова зле, но като него имаоще сто такива. Сериала е много по-добре направени но там актьорите които играят Морган и Виктор внасяха голям колорит. Основното е начинът по-който Дрезден се изразява, в книгата  има страшно много описание което дразни, докато във сериала е наблегнато на така наречените "случки на абсурда"

Последна редакция: пн, 10 окт 2016, 10:30 от Джон Сняг

Общи условия

Активация на акаунт