Отговори
# 360
Аз също имам час за ФМ за 20 сед, но ми казаха да направя и ранна. Сега званях във фемина и ми казаха да отида. Нещо съвсем се обърках

# 361
В моята клиника (Надежда) ранна ФМ се прави 17-18 седмица и си е редовна практика. След това пак се прави в 20-22 седмица.

# 362
Момичета, голям проблем ми стават дрехите. Качила съм 3 кг., но коремът по принцип ми е плосък и сега не мога да закопчая половината си поли и панталони. Отделно повечето блузи ми стоят ужасно прилепнало и направо не знам какво да правя.
Вие как се оправяте с това?

# 363
Амоняк,
Това е нормално... Особено, ако си слабичка и атлетично шокът от умаляващите дрехи е голям...Сменяш гардероба Simple Smile ...Аз съм качила около 1кг..но май са предимно при гърдите..Нямам сутиен, от който да не преливам ... Иначе и аз съм с плосък корем, но дънките все още ми стават Simple Smile...

# 364
Амоняк,
Това е нормално... Особено, ако си слабичка и атлетично шокът от умаляващите дрехи е голям...Сменяш гардероба Simple Smile ...Аз съм качила около 1кг..но май са предимно при гърдите..Нямам сутиен, от който да не преливам ... Иначе и аз съм с плосък корем, но дънките все още ми стават Simple Smile...
Стават ми само неща с ниска талия и с ластик, а аз имам и висока талия панталони и дънки и там всичко е аут Simple Smile
Интересно е само - всеки месец ли да го сменям, както ще работя поне до края на декември Simple Smile

# 365
В моята клиника (Надежда) ранна ФМ се прави 17-18 седмица и си е редовна практика. След това пак се прави в 20-22 седмица.
Аз също съм в Надежда, при кой д-р ходиш на консултации?

# 366
На ЖК не ходя в Надежда, само на ФМ - при Панайотова.
Казвам й "моята" клиника по-скоро, защото те ми направиха бебето Simple Smile

# 367
На ЖК не ходя в Надежда, само на ФМ - при Панайотова.
Казвам й "моята" клиника по-скоро, защото те ми направиха бебето Simple Smile
Мдам и моя бебо те ми го направиха д-р Персенска Simple Smile и реших всичко там да си правя включително живот и здраве и раждане.

# 368
И аз бях  при Персенска Simple Smile
То не е лошо там да се прави всичко, но трите опита ни изцедиха финансово и се налага останалото да е по ЗК...

# 369
И аз бях  при Персенска Simple Smile
То не е лошо там да се прави всичко, но трите опита ни изцедиха финансово и се налага останалото да е по ЗК...
Напълно те разбирам. Важното е да родим здрави хубави бебчета през м.Март Simple Smile

# 370
Момичета,и аз ще се присъединя към вас Simple Smile моя термин е 1.04.2017,но знам че ще е Март Heart Eyes. Имам и намален слъх,така че при мен ще е цезарово живот и здраве.Да ви питам за ФМ-ранната и БХС четох доста отрицателни отзиви и след консултация с двама АГ-та,реших да не ходя.Все още имам време,ако си променя мнението или на късния БХС,но и двамата лекари ми казаха'ЗА КАКВО ТИ Е?ЩЕ ТИ КАЖАТ,ЧЕ ВСИЧКО Е НАРЕД И ДА ХОДИШ ПАК', а след продчетеното тук наистина мисля,че е безполезно,То идеята му е много добра,но не са го доизмислили-не е точен....За ФМ в кои седмици ще ходите,аз мисля да комбинирам все пак късния БХС с първа ФМ и също мисля да е в 'ЩЕРЕВ'

# 371
salvache93 то си е твое решение, но според мен на фетална морфология си отиди, да кажем че БХС от една страна относно синдромите Даун и т.н., е на принципа вероятност, от друга оглеждат и измерват бебето /в зависимост от клиниката някъде не го правят/ и се припокрива този оглед на бебето с ФМ просто е на по-ранен етап и няма кой знае какво да се види и като цяло е хубаво да се направи, но не е болка за умиране и да не се, обаче ФМ която е 19-23 г.с. говоря за стандартната, а не ранната 11-14 г.с. според мен е хубаво да се направи поне тя тогава бебето е достатъчно вече голямо да се видят всички органи и да не дава бог да има проблеми, но и да се вземат мерки. Съжалявам че пак трябва да дам за пример моята приятелка, която на това изследване без никакви симптоми и предпоставки за проблем видяха, че плода няма бъбреци въпреки че си беше жив и се развиваше, това не беше съвместимо с живота въпреки това тя реши да не им се довери и до последно носи бебето, което продължаваше да расте, но в 8 -ми месец се роди и не оцеля. Когато аз и мъжа ми чакахме в Щерев за моят БХС имаше доста хора за ФМ тъй като и двете изследвания се правят от едни и същи специалисти с една от жените имаше проблем открит от ФМ и д-р Чавеева обясняваше какво трябва да се направи, за да оправят положението и всичко да е наред така че мерки могат да се вземат. Дай боже всичко да е наред с всяка една бъдеща мама мисля че тези средства за това изследване не трябва да се гледат като пари на вятъра, когато ни кажат че всичко е наред с бебо, а като подсигуряване на едно спокойствие. И в тази връзка днес най-накрая успях да запиша час за ФМ при Чавеева за 24.10 ще съм в 20 г.с., но бебето върви 1 седмица напред така че реално 21 г.с..

Относно мазането доста неща гледах и мацвах на ръката си за проба и мирисах и нищо не ми хареса и то от известните в областа марки или са много гъсти и трудно се нанасят или остават мазни следи и не попиват и почти всички миришат неприятно. Моето откритие което препоръчвам с 2 ръце е Materni Care крема против стрий има и олио за него отзиви нямам, но крема е уникален, има приятен лек аромат, веднага попива, текстурата е много лека за нанасяне изобщо не личи че си се намазала с нещо и в същото време като отида да си измия след примерно 1 час ръцете защото ще хапвам и при контакта с водата веднага усещам колко всъщност са хидратирани и омазнени дланите ми, а преди да ги намокря все едно няма нищо, което ми говори че тези няколко масла в състава наистина попиват и си остават в кожата дори и да не ги усещам външно. Аз го купувам от аптека, но май го няма във всяка в началото се бях заблудила с една Матернеа докато не я помирисах иначе визуално си приличат кремовете, но матернито е един път, аз съм предразположена за стрий и си имам от предишно рязко напълняване пише че помага и за стари.

# 372
Ох, аз за това не се записвам в темата и гледам отвреме навреме да чета, защото като започнат такива ужасни истории...само се наплашвам. Нищо не може да се промени, само страх всяват.

# 373
Здравейте, като ви чета" въпреки че ми е втора бременост" явно съм много незапозната с лекарства и изследвания. Или просто в Търново е много по-лесно проследяването на бременността. Не ми е нужно нито предварително запистване или някакво планиране. Когато отида на преглед ми казват на момента какво ще правят.  
Относно килограмите съм качила само 1  и коремчето се появи последните дни , изглеждам по- скоро като преяла (14-15г.с. съм в момента). Но основно гърдите ми се наляха, вече съм с два размера нагоре, за щастие на мъжът ми  Laughing Мисля да си на купя туники и клинчета , поне предният път ми беше най-удобно с такива дрехи и не ми се налагаше постоянно да купувам дънки и панталони, които са неизползваеми след раждането.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 18:02 от Plamena_Gerdzhikova

# 374
Kalfova ,благодаря за бързият отговор.Да за ФМ ще ходя спор няма,просто не знам сега дали да ходя на БХС и така и не разбрах комбиниран ли е с ФМ?Ти сега за първи път ли отиваш в 21г.с,преди това на БХС ходила ли си?Много са ми дилемите и трудно взимам решения,искам да не пропусна нищо,финансово съм добре,просто не искам излишни изследвания

Общи условия

Активация на акаунт