Отговори
# 375
Запис и от мен:) Термин някъде на 7.03.2017 г. Втора бременност.

# 376
Kalfova ,благодаря за бързият отговор.Да за ФМ ще ходя спор няма,просто не знам сега дали да ходя на БХС и така и не разбрах комбиниран ли е с ФМ?Ти сега за първи път ли отиваш в 21г.с,преди това на БХС ходила ли си?Много са ми дилемите и трудно взимам решения,искам да не пропусна нищо,финансово съм добре,просто не искам излишни изследвания

Аз лично ходих на БХС, на отделна ранна ФМ не съм ходила просто защото там където се следя и двете неща ги правят в един преглед, но дори и да не беше 2 в 1 пак нямаше да отида на ранната защото бебето е твърде малко и няма кой знае какво да му се види, а и само след няколко седмици си е стандартната ФМ. Предния ден дадох кръв не беше на гладно, хапнах и отидох и на другия ден отидох на прегледа, който по принцип се води БХС, но в клиниката някои си го водят ранна ФМ. Специалистите които правят и двете изследвания са едни и същи апаратите с които гледат и мерят и при двете изследвания са едни и същи, та човека си огледа всичко възможно на бебето показа ни всички пръстчета, крачета, ръчички, глава, пикочен мехур, мъжката гордост Simple Smile защото тогава разбрахме, че е мъж, стомахчето, сърчицето сигурно изпускам още нещо, но като цяло всичко възможно направи си измерванията като ни обясняваше кое какво е колко е нормалното колко е нашето + нещата за Даун, като пак ни обясни по едни скали какво излиза ако има Даун или друго отклонение, около 40-50 мин преглед и това беше, вече края на другия месец на ФМ. Сега тук имаше големи спорове за БХС и Ранна ФМ в които и аз участвах и останах в крайна сметка с впечатление, че зависи от клиниката където човек се следи явно на някой места са разбили нещата като две отделни изследвания, може би за повече пари, на други места като клиниката, където съм аз го правят заедно най-вероятно зависи и от самия лекар, ако не им се занимава да оглеждат всичко и да приключат по-бързо явно си гледат само за Даун и толкова.

# 377
Kalfova ,благодаря за бързият отговор.Да за ФМ ще ходя спор няма,просто не знам сега дали да ходя на БХС и така и не разбрах комбиниран ли е с ФМ?Ти сега за първи път ли отиваш в 21г.с,преди това на БХС ходила ли си?Много са ми дилемите и трудно взимам решения,искам да не пропусна нищо,финансово съм добре,просто не искам излишни изследвания

Аз лично ходих на БХС, на отделна ранна ФМ не съм ходила просто защото там където се следя и двете неща ги правят в един преглед, но дори и да не беше 2 в 1 пак нямаше да отида на ранната защото бебето е твърде малко и няма кой знае какво да му се види, а и само след няколко седмици си е стандартната ФМ. Предния ден дадох кръв не беше на гладно, хапнах и отидох и на другия ден отидох на прегледа, който по принцип се води БХС, но в клиниката някои си го водят ранна ФМ. Специалистите които правят и двете изследвания са едни и същи апаратите с които гледат и мерят и при двете изследвания са едни и същи, та човека си огледа всичко възможно на бебето показа ни всички пръстчета, крачета, ръчички, глава, пикочен мехур, мъжката гордост Simple Smile защото тогава разбрахме, че е мъж, стомахчето, сърчицето сигурно изпускам още нещо, но като цяло всичко възможно направи си измерванията като ни обясняваше кое какво е колко е нормалното колко е нашето + нещата за Даун, като пак ни обясни по едни скали какво излиза ако има Даун или друго отклонение, около 40-50 мин преглед и това беше, вече края на другия месец на ФМ. Сега тук имаше големи спорове за БХС и Ранна ФМ в които и аз участвах и останах в крайна сметка с впечатление, че зависи от клиниката където човек се следи явно на някой места са разбили нещата като две отделни изследвания, може би за повече пари, на други места като клиниката, където съм аз го правят заедно най-вероятно зависи и от самия лекар, ако не им се занимава да оглеждат всичко и да приключат по-бързо явно си гледат само за Даун и толкова.
отново благодаря за отговора,в край на сметка и аз стигнах до това заключение,защото моята позната лекарка каза,че си е ФМ и утре ще запишем час дано не е късно,ранната ФМ в коя седмица я прави?

# 378
  • От Луната
оххх ранен скрининг е това + БХС, т.е. кръвни и УЗ. Който е правил БХС не може да не е правил и този ранен скрининг, те са едно и също, кръвта без прегледа нищо не показва. На това викат някой лекари Ранна ФМ, но към 20седмица е реалната 1ва фетална морфология.

Аз лично ако Б ми беше нормална, бих пропуснала тази ранна ФМ/скрининг или по скоро бих пропуснала БХС, но не и прегледа. Относно истинската ФМ в 2ри триместър, мисля, че трябва да се прави задължително. Мисля че може да се комбинира с късен БХС. Има два БХС, на мен ми казаха да не правя 2рия, тъй като 1вия е с добри резултати.
Най-общо казано имаме ранен скрининг, и 2 ФМ в 2ри и 3ти триместър, някой лекари правят и 3та ФМ след 30та семица. Това е по преценка на лекаря и на пациента.
Аз лично ходя на подробен преглед всеки месец, той е един и същ като ФМ, просто го води преглед. Но аз съм с рискова Б и следя какво ли не. Така, че прочетете и помислете какво е най-подходящо за вас.
Направо копирам линковете от 1ва страница и прочетете:

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 21:02 от ♥Синеока♥

# 379
Синеока иззе моите функции от предните теми hahaha
Добре се справяш bouquet

# 380
Да,благодарение на вас вече ми е ясно .И аз така мислех,че БХС е ФМ,но като казах това някои ми се изсмяха,ето за това не ми беше ясно за ранната фм.Още утре ще звънна за час

# 381
  • София
Момичета, някой беше писал по-напред за колички поръчани през сайтове от Англия и Германия, можете ли да дадете линкове или поне марки за да издиря сайтове? Беше преди няколко часа обаче вече се губя из страниците  Mr. Green

# 382
www.mothercare.com -това е английски сайт,а немски не знам..

# 383
  • От Луната
Е какво да се прави, старая се  Joy

# 384
Майчета,сега зяпах из сайтовете колички и се натъкнах на няколко английски сайта където имаше доста стабилни разлики в цените Thinking Давам пример специално за един модел на Cosatto,който много съм си харесала-в БГ магазин е 1299лв,а в англ.сайт я продават за 800лв+подарък кошничка за кола.Това са си 500лв надолу.Май като му дойде времето ще поръчвам от чужбина чрез някой познат,защото предполагам и при другите колички има големи разлики в цената.
А кои са тези сайтове, ако може да ги разгледаме и ние.

# 385
Относно количките аз мога да помогна с марка - Jane, модел Muum Formula Koos 3 в 1, един съвет към всички решили да купуват по интернет, ако не сте видяли и пробвали модела, задължително го вижте в някой магазин и ако ви допадне действайте. Казвам го от опит бях харесала количка по интернет само по характеристики и добре че я намерих в един магазин защото на живо като я пробвах беше ужасна, но пък открих въпросното Jane, в което се влюбих върви с лекота, супер маневрена, широка за бебо става и за бебе и за голямо дете, олекотена е и много стабилна.

# 386
  • От Луната
Аз избрах количка, но нищо няма да купувам до коледните разпродажби поне ... ходих разгледах, искам още да прегледам, преди окончателно да реша ... сега ще се пробвам да плета  Joy

# 387
  • София
Синеока не си сама, и аз мисля да хващам куките  Laughing Докъде се докарахме  Crazy

# 388
  • В чуден свят с четири Слънца
Относно количките аз мога да помогна с марка - Jane, модел Muum Formula Koos 3 в 1, един съвет към всички решили да купуват по интернет, ако не сте видяли и пробвали модела, задължително го вижте в някой магазин и ако ви допадне действайте. Казвам го от опит бях харесала количка по интернет само по характеристики и добре че я намерих в един магазин защото на живо като я пробвах беше ужасна, но пък открих въпросното Jane, в което се влюбих върви с лекота, супер маневрена, широка за бебо става и за бебе и за голямо дете, олекотена е и много стабилна.
И аз мога да я препоръчам, имам познати, които я ползват и е страхотна. Тя беше и нашият избор за най-малкия, но уви не се побира в миниатюрния ми багажник и се наложи да вземем друга, от която хич не съм доволна, но като само два модела колички влизаха в колата, нямаше как.

# 389
Какво стана с ФБ групата? Как да се присъединя?

Общи условия

Активация на акаунт