Отговори
# 435
Да ви кажа аз миналата седмица как борих настинката.За кашлица е идеално:
3 листа индрише
3 лукчета
3 локума
3 счупени ореха с чорупките и това нещо в литър вода,завира и като потъмнее го сваляте от котлона изапарвате за 30 мин.Пие се през целия ден леко охладено не горещо.Също слагам когато го сваля от огъня лъжица мед и няколко резена лимон.Еликсир направо.
Лукчета за болки в  гърлото от тези обикновените като футболна топка им е упъковката и лимони колкото можете да понесете,аз си ги изяждам по два наведнъж-натурално витамин с.

Да се похваля,научихме пола на едното бебе-ще носим сини гащи-беше се разкрачило хубаво да му видим атрибутите 😅,а другото си беше пъхнало ръцете между краката и спеше 😄,е не можахме да го събудим.
Пораснали сме-едното е 135гр,другото 139гр.Избързват и двете с седмица напред и доки каза,че ще имаме големи бебета.
Наддала съм 2 кг до сега,което е супер.Дано така продължават да трупат само по себе си.

# 436
Аспирин протект не е точно като обикновения аспирин. И освен че предпазва от образуване на тромбове, подобрява кръвотока към матката и изобщо към бебето. Масово се изписва на бременни.

# 437
  • Пловдив
Доколкото съм запозната аспирин протект масово се изписва напоследък,особено при инвитро,но и не само.Казват,че е малка доза и от 1хапче не може да стане нищо лошо.И аз не съм почитател на хапчета,но като изписват какво да се прави,нали те са д-рите.

# 438
Писах ,писах и ми се изтри съобщението
Та и аз пия но- шпа.
За якете, също се чудя откъде, ще вземе вече да отида до магазинчето в малък ЦУМ, Електра го споменава два пъти и се изкушавам Simple Smile
Онлайн магазините преглеждах днес, нищо не ме грабна.
За кашлица и гърло - чудя се хербитусин билкови пастири би трябвало да са позволени по време на Б.
Последните дни имам порив за сън следобяда, от 15-17ч.едва си държа очите, а се тонизирам с фрешове, черен шоколад и пак ми се спи.. 😂 при вас как е, как издържате следобедните часове ? 😃

# 439
  • Пловдив
На мен вече от една седмица не ми се спи толкова.Преди заспивах в 9,а сега в 12. Има напредък след 12г.с

# 440
За чайовете- от прочетеното разбрах, че най- добре от билките да се пие мащерка и лайка.

При схващания във врата и раменете май не може да се прави масаж с ракия, нито да се използват болко обезболяващи мазила..
Какво е подходящо да се прилага не ми стан ясно от информация в нета..

# 441
  • София
Момичета, а лек за киселини знаете ли?

# 442
Момичета, а лек за киселини знаете ли?
и  на мен ми е нужен, тъкмо това ме мъчи в момента

# 443
  • София
Момичета, за киселини може да се пие (аз в момента го ползвам) Гавискон- има го под формата на сироп, таблетки и суспензия (отделни сашета- "дозички" с течност), доколкото знам и Талцид (таблетки и "дозички" суспензия).

За Хербитусин пастили: Хербитусин гърло-да, но в Хербитусин бронхи+гърло има билки, които не се препоръчват.

Бях споменала, че пия Биозин мама от м. юли и засега дори хрема не съм имала, но все пак ще се пазя много, сезонът тепърва започва...

# 444
Анаста, изчакай да заредят по-зимни стоки, че нямаше много аз като ходих - якета изобщо нямаше.

Билки трябва да се избягват всякакви, с изключение на шипка, липа и джинджифил.
Мащерката точно предизвиква контракции в по-големи количества.

# 445
Здравейте,
Мащерка в никакъв случай! Едно време си използвала, ако искат жената да пометне!

# 446
За биозина, пия сега втора опаковка и много се надявам да ми помогне срещу настинка, защото винаги ме удря в гърло и кашлица и хич не искам да настивам сега.
За магазинчето @Електра ще изчакам октомври , дано тогава да заредят якета и палта. Търся си и блузи, ризи, туники, ризите, които носех миналата година няма да ми вършат работа.
П.п. Честит празник на всички!

# 447
Момичета,включиха ме в една много интересна група във фейсбук-за натурални продукти.Има всичко-сладка,кашкавали,пастет и още много неща.Повечето производители идват да продават в София.Като цяло сестра ми много пазарува от там и е страшно доволна.Който има интерес слагам линка-https://www.facebook.com/groups/nacionalen.selski.magazin/.

# 448
По магазините още няма много голям избор на якета и палта, според мен има време. preggo

И аз винаги съм била с ниско кръвно. Спрях кафето след  EFP но понеже съм супер нетрудоспособна питах на ЖК и ми казаха, че по едно кафе на ден може по време на бременност, но не и при кърмене. Трябвало само да е хубаво, а не някакви боклуци като 3 в 1. Anasta87 и аз съм така следобед и в някой от случаите лягам за час, но работя от къщи /занимавам се с дизайн/ ...предполагам, че не всеки може да си полегне.

myrcheta в коя седмица си? При мен гънката също е 2, но това е в нормата. Аз реших да изчакам още две седмици и да отида на КБХС ...тъкмо бебето ще е по развито и по ясно ще се види всичко. Вредим на бебетата с тези притеснения  Sad
Колкото и странно да звучи, че при наличие на тези купища изследвания аз вярвам и на интуициатя си която не ми подсказва нищо лошо. Дано не ме подведе  Peace
/На мен не си пратила покана във ФБ...сърдя ти се Simple SmileCrazy Blush Heart Eyes/

Sev75 Майка ми ми приготвяше това лекарство с индрише срещу кашлица. Бях много болнава като малка. Това беше най - най вкусното лекарство и го пиех с удоволствие...а как мирише страхотноо  Heart Eyes

# 449
Аз и докато кърмих пиех кафе...Никакъв проблем Simple Smile ... Междудругото кафето е едно от малкото продукти, които не преминават в кърмата... Simple Smile
И аз ще изчакам за яке Simple Smile сега се оглеждам за блузки Money

Общи условия

Активация на акаунт