Отговори
# 645
A какво ще кажете за пътуване със самолет.Вначалото имах кървене сега съм добре.Ще ми се да се поразходя след ФМ в 5месец до Испания,но не искам да рискувам заради мое удоволствие нещо да стане...няма да си го простя
Аз пътувах в 11г.с София - Барселона, и усетих доста напрежение в корема, пих и нош па, ама и турболенция имаше доста, после имах още 500км с кола от Барселона и на другия ден бях парцал..пък и прокървих. Но това в 11 седмица. Казват, че второто тримесичие, в което сме ние, е най - подходящо за пътувания, така че си мисля ,че няма проблем, ти пийни нош па преди полет  Naughty

На мен ми казаха, че мога да пътувам сега (2-часов полет). Зависи колко е важно в крайна сметка. Една позната пътува 7 или 8 месец до USA, за да се прибере да ражда там, така че... случаи всякакви. Но и аз мисля, че периодът е най-благоприятен, ако няма някакви противопоказания. Само забравих да питам - някой беше споменал, че този скенер на летището може да е опасен за плода? Някъде пък четох, че вълните му са много слаби и няма никакъв проблем? Вие как мислите? И още нещо - при напреднала бременност се иска писмено разрешение от АГ в коя седмица сме и можем ли да летим. Това не важи за нас сега нали?

# 646
[b
Avchelinia][/b],стискаме палци.За самолета някъде четох,че след тридесетинякоя си седмица искат раарешение  не важи за нас.Но ти все пак разгледай в сайта на фирмата,с която ще пътуваш,ако имаш някакви съмнения звънни в кол центара.А за скенера не зная дано не вреди

# 647
  • София
Със самолет пътувах в края на август (12 и 13 г.с.). Имах неприятно усещане в корема при кацането на самолета, друг проблем не е имало. И на двете летища (София и Франкфурт) попитах  за детекторите, на българското минах отстрани и ме провериха ръчно, а  във Франкфурт обясниха, че това са  слаби електромагнитни вълни и нямат нищо общо с радиация и рентген. Казаха ми да стоя по-далече от линията за проверка на ръчния багаж, където всъщност бил рентгена.

# 648
Аз пътувах със самолет три часа до Лондон,обаче беше още в началото,даже не съм знаела че съм бременна и все се чудих сега ако сън няма ли да навреди,защото правихме опити от два месеца.В по-напренала не бих пътувала,даже и с кола вече избягвам дълги разстояния.
Не мога,ще си има угризения и просто не бих,макар че то реално това е най-безопасното пътуване и няма какво да стане,нито друса,нито нищо.Но аз съм много бъзлива,така че не съм критерий.
И сега и от мен един може би тъпичък въпрос.Оказс се,че трябва да ми вземат цитонамазка,това ще навреди ли?Въпреки че правих преди няма година док. иска задължително.Явно нещо гледат от там и е изискване.Никак не ми се иска ама няма как.

# 649
  • Пловдив
Не съм много запозната,но и на мен ми казаха,че трябва цитонамаска.Може да е нещо ново незнам,но с предните ми бременности не правиха.Дори казваха след като родиш.Щом правят значи е безопасно.Ако ми беше казал друг д-р може би бих подходила със съмнение,но за този няма съмнение,че така трябва.

# 650
Цитонамазката е в пакета със задължителните изследвания. Преди 7 години пак ми вземаха, т. е. не е нещо ново. Сега ми взеха в 11г.с при записване в ЖК.

# 651
Аз пък се размислих върху твърдението, че темата е станала "скучна" и че все някой го "захапват". Честно казано, като се върнах назад към това, което съм чела, се сетих само за един по-крещящ коментар на една потребителка, която беше писала с големи букви и заядливо. Не че съм чела всичко де - някои постове, които са без препинателни знаци и с граматически грешки съм ги пропускала, че ми е трудно да ги чета.
Както и да е. В тази връзка само искам да ви кажа, че за мен темата си е ок. Само че освен по-раздразнителни, хормоните ни правят и по-чувствителни и когато няма интонация към думите, може да ги приемем по-навътре, без някой да е искал да прозвучат така (особено като няма препинателни знаци).
А който иска хумор, нека го произведе.
Мир Peace

# 652
моята АГ ми каза че няма да ми взима цитонамазка за да не дай се боже да прокървя и се случи нещо , отложихме го живот и здраве на втория месец след като родя.Взе ми само секрет .

Моята АГ е доста внимателна , понеже зад гърба си имам два поредни А.

моето мнение е че АГ-тата си знаят работата, трябва да им се доверим !

# 653
  • В чуден свят с четири Слънца
В тази връзка само искам да ви кажа, че за мен темата си е ок. Само че освен по-раздразнителни, хормоните ни правят и по-чувствителни и когато няма интонация към думите, може да ги приемем по-навътре, без някой да е искал да прозвучат така (особено като няма препинателни знаци).
А който иска хумор, нека го произведе.
Мир Peace
Абсолютно съм съгласна с Електра, темата, като отчетна такава, си е ок. Тук сме се събрали, за да си споделяме радостите и тревогите около очакването на рожбичките ни, да търсим съвет, подкрепа. Има си теми за развлечение...
Аз лично съм намирала много полезни постове из темичките ни.
А за препинателните знаци, и аз много държа на грамотното писане, но който не иска - нека си пише както може, пък който иска и може - ще го чете  Peace Нека само има мир и хармония в темите ни, ние всички сме различни, държим на различни неща, но тук сме се събрали, за да преминем заедно през деветте месеца  Peace

# 654
На мен ми взеха цитонамазка - не знам защо да не се взима, ако има някаква бактерия или гъбички, или заболяване трябва да се открие навреме, защото може да навреди на майката и бебето. А щом е в задължителните процедури, не би трябвало да е опасно... а задължително като профилактика..

# 655
Има ли мама от Стара Загора или някой с впечатления от този магазин http://baby.galix.bg/ . Има доста хубави на пръв поглед колички на добри цени и се чудя дали да не си направим една разходка дотам.

# 656
Foxy, имам много познати с такива колички и всички са доволни Simple Smile . Може би някои от моделите са малко тежки ... знам, че са полски ...

# 657
Foxy, и аз харесвам тези модели... четох в страницата им във ФБ хубави неща,  ама знае ли се... харесват ми , че са високи, че гледам майки се превиват на две в ниските колички, за да стигат до бебо и някак си модела е скосен, което ми изглежда практично, а пък за кг не знам как стоят нещата.

П.П: аз пък вече спирам да коментирам за темата,  че на Алириза му става лошо. Ама започвам да си мисля,  че възрастта и в дъното на всичко.

# 658
Момичета искам да ви попитам относно стволовите клетки мислите ли да замразявате? Ако да - защо? и ако не - защо? Искам да видя Вашето мнение защото аз много се колебая.
Благодаря предварително Simple Smile

# 659
Червен портокал,
Ние 100% ще замразяваме. В нашето семейство това не стои дори като дилема. Майка ми е педиатър, баща ми е онколог. С каката замразихме в Future Health, сега пак там. Дават добри условия, а се съхраняват в Швейцария.
Причината е чисто и просто превантивна, надявам се да не се наложи да се използва. В отчетната с каката едно момиченце го диагностицираха с левкемия. Всички лекари при , които са отишли са казали - Стволови клетки запазихте ли? Не е панацея, но и медицината върви в тази посока...и тепърва ще се развива...

Общи условия

Активация на акаунт