Седмокласници- началото на края!

• 66 275
  • 739
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Много жалко, че Павката е спрял да пише.  Rolling Eyes
И да пише, и да рисува спря. Единственото, към което не е загубил интерес през годините, е математиката. Нищо друго не го интересува, вкл. и всички останали предмети в училище. Дори и по математика, всичко се свежда единствено и само до написване /набързо/ на домашното. Голям мързел, голямо чудо.

# 526
Честно поне няколко дечица , включая и собственото, са ми казвали ,че не е преподавано в у-ще -по школите ги учат. Вярвам им.
За протокола на истинския край съм със собственото  дете- ДЗИ .Тази ми е любима тема и "хвърлям по едно око" заради племеница.
Успех!

# 527
Честно поне няколко дечица , включая и собственото, са ми казвали ,че не е преподавано в у-ще -по школите ги учат. Вярвам им.
Би трябвало някаква част поне да ги има в учебника, защото помня, че моето ровеше нещо там и си вадеше в една тетрадка, а на школи, курсове и уроци не е ходил.

# 528
Жалко. Добре, че към математиката не е загубил интерес.
То и у нас е същото. Прави се само задължителното по всички предмети и нищо допълнително не го интересуваше досега. Чак се чудя как се съгласи да попълни анкетата по проекта "Твоят час" , която господинът по АЕ му даде миналата седмица.   Laughing

# 529
Дидева, възможно е да сте попаднали на учебник . Може  и да са били отделени и пояснени в речник накрая на учебника , но като във вица като госпожата не е казала:"Иванчо, прочети си речника!" и не е четено.
.

# 530
  • София
Жалко. Добре, че към математиката не е загубил интерес.
То и у нас е същото. Прави се само задължителното по всички предмети и нищо допълнително не го интересуваше досега. Чак се чудя как се съгласи да попълни анкетата по проекта "Твоят час" , която господинът по АЕ му даде миналата седмица.   Laughing
Уф. Тийнове. Ако могат, ще си седят само в тяхната виртуална реалност.  Confused

# 531
Жалко, че не помня на кое издателство беше. Май след произведенията ги имаше обяснени, защото той си направи точно нещо като речник. Просто си ги събра на едно място.

# 532

Уф. Тийнове. Ако могат, ще си седят само в тяхната виртуална реалност.  Confused
М-да. И да те побъркат, зомбирайки се пред техниката.  Mr. Green

# 533
  • Русе
  Иринка, обаче сигурно не е спрял да се изявава като оратор и капацитет. Един клуб по "Дебати" може да го изстреля към неподозирани хоризонти. То той с каквото и да се захване всичко му става бърже  и не е изненадващо отегчението му. Имах един колега и много близък приятел. Ровеше и търсеше денонощно да намери решение на най-заплетените проблеми и като види, че има решение, зарязваше всичко. Но пък ако си намери някой да го допълва и да продължава мисълта ще разбере, че зад привидното решение има още интересни завойчета и предизвикателства.

Светослав е пощурял по рапа и то руския рап. Доброто в случая е,че вече свобдно превежда от руски и се оправя сносно с падежите. И като чукча, може да не чете , но пише и то доста изненадващо. Още не мога да повярвам, че той го пише, но досега не съм намерила първоизточник, а и споделя написаното с други, който се занимават доста по-здраво с музика и биха го разпознали. Ама пък те сигурно не знаят руски, та пак сигурно плагиатства отнякъде, щот толкоз дълбоки не вярвам да ги реди.

# 534
Браво на Светльо.  Hug
Нашият тийн може би някъде от месец не гледа телевизия.
Явно за детските канали вече е голям, но и пък от тези за възрастни още нищо не го вълнува.
Хубавото е, че отпада временно едно средство за зомбиране.  Laughing

# 535
  • София
Браво на Светльо. Руският винаги ми е бил много труден. За музиката да не говорим колко съм зле. И на моите деца им седят слонове на ушите /за ужас на свекърва ми, която е музикант/.
А при Павел, за жалост, си е чиста пуберска апатия. Все някога ще премине. Надявам се.
Да са живи и здрави.  Hug
Нашият тийн може би някъде от месец не гледа телевизия.
Явно за детските канали вече е голям, но и пък от тези за възрастни още нищо не го вълнува.
Хубавото е, че отпада временно едно средство за зомбиране.  Laughing
Испански сериали гледа моят. Сууупер са съдържателни и смислени.  Sick

# 536

Испански сериали гледа моят. Сууупер са съдържателни и смислени.  Sick
Съчувствия.  Hug
Дано по-скоро на всички им отмине пуберската апатия.  Praynig

# 537
  • София
При моето няма никаква пуберска апатия. Той си е така от как го познавам, та не се надявам да премине.
  Днес входно по физика и някакъв тест по МАТ. По география им казала, че ще правят входно ако я ядосат, сетете се колко са тихи в часа й. 😁

# 538
  • Варна
Дидева, възможно е да сте попаднали на учебник . Може  и да са били отделени и пояснени в речник накрая на учебника , но като във вица като госпожата не е казала:"Иванчо, прочети си речника!" и не е четено.
.
Има си ги фигурите и тропите в учебниците по литература още от 4 клас. Просто всяка година се надграждат като брой нови понятия. Почват от едни епитети, сравнения, метафори и хиперболи в 4 клас, в пети - добавят инверсии, контекстови синоними, постоянни епитети, опозиционни двойки и прочие, в шести - тепърва ми предстои да науча. Въпросните изразни средства, освен че се падаха по контролни да се разпознават най-вече в извадки на народните песни, които се изучават, така и се искаха в анализа на малкото стихотворения, които са учили. Което ме подсеща, че точно в "Език свещен на моите деди" на Вазов в края на пети клас, въведоха понятията анжамбман и звукопис. Мисля, че учебника бе на Булвест. Даже дефинициите им бяха изведени в отделни полета в учебника - дето се казва, само да има кой да ги прочете.

# 539
  • София
Нашите учат БЕЛ по учебника на "Просвета". С такива сложни неща като анжамбман май не са се сблъсквали в него.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт