Паническо разстройство - 26

• 107 482
  • 761
  •   1
Отговори
# 675
  • Bulgaria
Милички, много съм шаш.
Вчера за първи път ми се случи, лежах си вечерта и реших да отида да пия вода. Станах от леглото, минах две крачки и щях да падна.... такъв световъртеж, подпрях се на масата и се върнах назад в леглото. Направих втори опит, отидох и пих вода, но едвам ходих, подпирах се на стените. Сега сутринта нищо мии няма, но съм много шашната и в стрес;(((

Това не е ли проблем с вестибуларния апарат ?Сигурно ви е паднало кръвното .На мен ми се случва понякога .

# 676
Аз почнах да вдигам кръвно, хем пия бизогама, което е бета блокер и леко сваля кръвното. Ще ходя да видя дали нещо по-силно трябва.

Че съм луда, луда съм. В ранни зори вчера си казах що да не се метна до Мусала и взех та го качих  Laughing

# 677
Браво Джери. Много кефиш Simple Smile

Световъртежа е ужасно нещо, няма аз оправия от него. Сама не мога да вървя Sad

# 678
  • UK
Здравейте!
 Чета ви от време на време, но никога не съм писала.
 Моите тревоги започнаха март месец, бях сама с бебето зави ми се свят и ми причерня, бях забравила да закусвам и да обядвам. Получих много силна паник атака, чак се обадих на съпругът ми да се прибере от работа , че няма да мога да взема голямото дете от училище. Изпаднах в много мрачен период , пулсът ми скачаше 120, постоянно ми се виеше свят , краката ми омекваха, губех представа за време , за място. Направиха ми доста изследвания  всички в норма, заключението на лекаря беше че имам лека тревожност (Anxiety) , не съм много сигурна за термините на български.
 Започах да се притеснявам от най-малката болка, все си мисля че получавам сърдечен удар. Тези дни чуствах мравучкане в краката и ръцете, какви ли не мисли не ми минаха през главата.
 Пия само хомеопатични хапчета, чайове и билкии. При нас е много трудно с лекарствата, януари месец зпочвам един курс зза паниката. Оптвам се да практикувам медитация , започнах да гледам филмми и да чета доста книги.
 Опредно забелязв, че около цикълът ми нещата се влошават.Осбенно този месец ,  ме налегнаха ужасни  черни мисли.   

# 679
Момичета и аз съм световъртеж, започна леко през седмицата, а вчера сутринта ставам от леглото и като ми причерня, като ми писнаха ушите. Върнах се обратно в леглото. Пих вода и станах лека полека. После цял ден пак ми беше замаяно.

GreenP, и тук е anxiety. В uk ли си? Защо казваш *при нас е много трудно с лекарствата? * какво имаш предвид?

Jerry rulls!

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 18:29 от Darcey

# 680
Здравейте,
Отново имам нужда от Вашата помощ.
Отскоро (около месец) лекувам панически атаки и нервно напрежение по следната схема:
1. Сутрин четвъртинка Клонарекс 2 мг. + 1 Ефектин ЕР 75мг (като от утре трябва да го увелича на 2х75 мг.) Следобяд още четвъртинка Клонарекс 2 мг. И вечер половинка Еголанза 5 мг.
Но днес започва някаква настинка и въпросът ми е мога ли да пия заедно с тези лекарства Аналгин и за понижаване на температурата, защото вече минава 38,5 и да използвам капки за нос Макситрол,

Благодаря Ви предварително

# 681
Питай лекар или фармацевт.

Забравих да ви питам, вие сънувате ли странни сънища? Мойте са нон-стоп и много странни. И буденето всяка нощ си остава, но не будувам по много. При вас има ли такова нещо?

Последна редакция: пн, 12 дек 2016, 19:24 от Darcey

# 682
След 19 дни лечение с Анафранил и Лексотан, вместо да имам подобрение, започнах да получавам леки паник атаку, като се събуда нощем.А то става поне три пъти.Отидох при друг психиатър, смени анафранила с Лароксин.Днес е 11 ден и мога да се похваля с подибрение.Аз имах чувство, че от страх ще полудея.Сънувам странни сънища всяка нощ, понеже се будя та са по няколко различни.Понякога са кошмари, защото без да ги помня конкретно се събуждам с облекчението, че съм го направила.Моята хипохиндрия едва ли ще ме остави напълно, но поне вече мисля пи- трезво.Забелязах същи, че започнах да имам и социални страхове, като например да стоя в къщи сама.Това е липсвало при предишните ми ПР прояви.
Някой се надяваше да се справи без лекарства, като предния път.Не мисля!Всеки следващ път е по- тежък и се задълбочава, защото сме пренебрегнали началото, когато е можело да минем с леката артилерия
Могат да се пият лекарствата с аналгини, антибиотици и прочие неща за простуди и настинки

# 683
 Пали, супер, радвам се, че имаш подобрение! Не се отдавай на страха да стоиш сама. Нищо не ти се е случвало и нищо няма да ти се случи докато си сама.

# 684
С пиенето на аспирин имаше проблем, по-точно с приемането му с определена група АД, май от сорта на серопрам. Но не единичен случай, или за седмица Hug

При мен става страшно със сънищата. Ако съм пила ксанакс или нещо от сорта - леле какви цветни филми сънувам, със сюжет, развитие, та й до финал стигам. Иначе без успокоително са ми по-леки сънищата newsm78

# 685
  • София
Някой се надяваше да се справи без лекарства, като предния път.Не мисля!Всеки следващ път е по- тежък и се задълбочава, защото сме пренебрегнали началото, когато е можело да минем с леката артилерия
Това не е така! Не отчайвайте хората, на които им се случва от скоро и четат тук. Не искам да се заяждам, а да дам и противоположно мнение, за да знаят хората, че има надежда.
Всичко може да се избегне чрез подходящата вътрешна нагласа, вслушване в себе си и намиране на вътрешен баланс. Всичко е просто страх, който постоянно се опитва да ни превземе. Ако му се дадем - паник атака.
След дълъг опит (за съжаление) с депресии, тревожност, паник атаки, но без да съм пила нещо различно от валериан, искам да ви кажа, че на щастливите хора гореизброените състояния не се случват. Тоест, вместо да се ходи на психиатър за поредното лекарство (което би трябвало да излекува страха ви), се вгледайте в себе си и променете живота си.

# 686
Че съм луда, луда съм. В ранни зори вчера си казах що да не се метна до Мусала и взех та го качих  Laughing
Ти за това си в такава добра спортна форма. Щом катериш Мусала, значи нищо ти няма - нито на кръвното, нито никъде другаде. Здрава си като бик, както се казва Simple Smile

# 687
Говори личният ми опит.За първи път писах в тази тема преди седем години.Преборих се някак си, де да имам рецепрата, как точно се получи.Миналата година започнах пак със страхове и притеснения, които обсебиха постепенно цялото ми ежедневие.Лятото имах няколко месеца покой и сега съм на изходна позиция.Такъв ад не съм изживявала.На моменти ми се искаше да се гръмна и да се приключи с този ужас.За месец и нещо смених двама психиатри- психотерапевти и при разговорите с тях, прозрях, че през всичките седем " спокойни" години алармата ми се е вкюючвала, но съм я игнорирала.Толкова от мен! Без лоши чувства☺
Дарси, благодаря ти мила!Не ме е страх, че ще получа ПА, а просто ежедневието и страх от страха.Не мога да го обясня.Единия психиатър ми постави диагноза генерализирано тревожно разстройство, другия смесено тревожно разстройство.Не знам има ли разлика и каква е

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 15:09 от Пали

# 688
  • София
Пали за мен паник атаките са знак, че трябва да промениш нещо в живота си - дали е работа която не харесваш, токсичен човек в живота ти, ситуация в която не искаш да си...Всичко което дълго време ти причинява несигурност, безпокойство, страх... С лекарствата само лекуваш симптомите, но не и причината... Опитай се, без страх, да погледнеш в себе си и да разбереш какво те е довело до това положение. Успех  Hug

# 689
Пали, генерализирано тр.растройство го разбирам, като тревожност за всичко,или по точно, не е само за едно конкретно нещо. Смесено ми звучи по същия начин.

И аз да се изкажа погледнато от моята камбанария......
Аз получих първите сериозни страхове (не бяха здравословни) на 23-24 год. След това започнаха и физи4еските проявления-главоболие, болки в сърдечната област. Това беше ежедневие. Взимах само билкови илачи. Смених си изцяло обкръжението и ежедневието, мястото,работата, но не нарочно-посто така се получи, и всичко ми мина. Тогава бях млада и не се връзвах много за здравето и ми отмина, обаче при стресови ситуации пак се появяваха симптомите. Но някак си бързо и  ми минаваше, защото някак си не го вземах на сериозно.... Взимала съм пак билкови и така. Аз не съм човек който лесно се предава, много е важно да имаш желанието, а и общо взето други неща на които да отдаваш голямо значение. Но ето, не съм се лекувала с АД, но минаха години, изпаднах в наистина стресова ситуация и продължителна, нещо за което няма как да не се връзваш, тормозих се продължително време и накрая ми избиха чивиите с пълна сила, билковите не помогнаха, физическите симптоми се удвоиха ..... Прибегнах до тях, знам че се нуждаех от нещо по-силно......
Та мисълта ми е, не искам никой да отчайвам, а напротив, да осъзнаят хората, че ако веднъж си го имал, пак ще дойде, може да е след години... Но Ако си предлазположен, трябва да си знаеш, ще дойде пак. За това, когато видите, че много се впрягате обърнете посоката. Много зависи от нивото на стрес според мен. Не искам да отчайвам хората, напротив, аз не искам никой да взима АД, пожелавам на всички да се оправят само с билкови и никакъв стрес!

Последна редакция: вт, 13 дек 2016, 18:08 от Darcey

Общи условия

Активация на акаунт