Частни училища - информативна тема 15

• 132 589
  • 752
  •   1
Отговори
# 120
Ето и тези: https://freekidsbooks.org/

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 14:51 от Анонимен

# 121
От UK съм вземала книжки по англ. Първите нива са с изречения от 1-2 думи, постепенно се надгражда и задълбочава.
Пример:
https://www.thebookpeople.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/qs_pro … 51&langId=100

# 122
Благодаря за сайтовете, Луси! И у нас положението е подобно.
Ние имаме на Кембридж няколко и са разни криминални истории, но не са й интересни.

Моята обича да се рови и да си избира сама книжките. Затова мисля, че с ходене до библиотека ще има повече интерес. Ще купувам, но  ми се струва  безсмислено да се затрупваме с книги, които никога повече няма да отвори.

Звъннах в Бритиш кансъл. Библиотечният фонд е дарен на СУ.

Блис, до миналата седмица не бяха започнали сериозни занимания при нас. За тази не съм разпитвала.

# 123
  • София
Аз говорих с Дани и тя ми каза, че искат да си построят нова сграда. Бяха в етап на проектиране през месец май. Жената ми направи страхотно впечатление и, ако Афтършок ме попита "защо" (съвсем резонно), няма да мога да отговоря Blush. Просто ми хареса  Peace.

Както и да е - в момента училището временно е в чужда сграда, близо до Околовръстното и бул. Цар Борис III. Да не би затова да се гневи народът  Thinking? Новата сграда ще се строи върху терен за училище, какво толкова. Това е сто пъти по-добро за децата от това да пребивават в училища, които са настанени в жилищни кооперации. В кой закон се описва процедурата, даваща приоритет на строежа на общински училища пред строежа на частни! Ще разровя новия ЗПУО.
Народът се гневи, защото парцелът, предназначен за строителство, е обрасъл с дървета в момента и искат това да си остане така.
И другото, което ги стресира, е че училището ще е частно. Ако беше общинско, може би нямаше да е такава драма, ама знаете мнението на повечето хора за частните училища.  Rolling Eyes

# 124
Защото няма места в общинските училища в района,а се строи частно, но не са много хората, които могат си го позволят. Същото се случи и с Дорис Тенеди в кв.Бели брези - построиха си частно училище на общински терен, макар целия този района да няма училище и децата тази година не ги приеха в нито едно от съседните училища, защото нямаха точки за местожителство. Преди всичко трябва да се удовлетвори нуждата от държавни училища и  градини в районите , в последствие всеки да си записва детето където прецени.

# 125
AfterShock, кога и по кое време на деня си била там?
Около 10-11 сутринта, но не помня кога точно. Към края на пролетта newsm78

В библиотеките по принцип се предлагат книги на официалния за страната език. Нормално е да няма на английски, че и адаптирани, които по начало имат по-особен статут и се набавят от по-малко места.
Най-добре си ги купете, пълно е с места, на които се продават страхотни адаптирани детски книжки.

# 126
  • в страната на чудесата
В Прогресивно има библиотека, имат вече доста книжки.
направиха абонамент и за детска периодика. Или поне обсъждаха, това ме подсеща да проверя.

# 127
Най-добре си ги купете, пълно е с места, на които се продават страхотни адаптирани детски книжки.

Да, купуваме, но една е 7-8-10 лева, миналото лято купих не помня колко като бройка, но помня, че платих точно 80 лева, бяха прочетени от младежа за една седмица. Това са книжки, които повече надали ще чете, безсмислено ми се струва да давам толкова пари....

Блис, по български миналата и по-миналата година работиха и по тези помагала: http://bukvara.com/pomagalo-po-balgarski-ezik-za-2-klas-kronos-t … rka-banovska.html За трети клас беше синьо, тази година пак ще работят по помагало на същата авторка, но този път варианта му за ЗИП.

# 128
Здравйте, някой дали има впечатления от г-жа Надя Владева - Шотова?! Тя е нов преподавател за СМГ, но е работила в Частно у-ще "Света София".

# 129
  • София
Защото няма места в общинските училища в района,а се строи частно, но не са много хората, които могат си го позволят. Същото се случи и с Дорис Тенеди в кв.Бели брези - построиха си частно училище на общински терен, макар целия този района да няма училище и децата тази година не ги приеха в нито едно от съседните училища, защото нямаха точки за местожителство. Преди всичко трябва да се удовлетвори нуждата от държавни училища и  градини в районите , в последствие всеки да си записва детето където прецени.
Съгласна съм, но общината е заявила, че няма намерение/възможност/желание да строи училище на въпросния терен. Защо тогава да не бъде построено частно такова? Всички казват - като ще строят частно, ей го къде е софийското поле - да строят там Crazy Защото само за децата в държавните е привилегия да учат близо до дома си, тези от частните заслужават да бъдат пратени на майната си, защото родителите им са направили различен избор. ooooh!

# 130
  • София
А защо общината няма намерение да построи училище, щом училищата не достигат в този район? Просто й е по-лесно да не се главоболи да строи училище, а да даде терена за частно такова. Сигурно трябва хората да са благодарни, че не е превърнала парцела в мол, хипермаркет или платен паркинг.

# 131
  • в страната на чудесата
Хората ще са по-доволни от ако има мол в сравнение с ЧУ. Напълно съм съгласна със Соник  Peace

# 132
Отворено писмо на ЧОУ Томaс Едисън по темата:

Скрит текст:
През последните дни ставаме свидетели на серия публикации, които целят вероломна атака срещу нашето училище. Администраторите на Facebook страницата Лагера и приятели започнаха яростна кампания срещу строежът на новата ни сграда, като заблуждават обществеността, позовавайки се на откровени лъжи. Каква е мотивцията им да нападат Частно основно училище "Томас Едисън" няма да гадаем, но сме длъжни незабавно да реагираме и да споделим своята позиция.

1. Парцелът не ни е подарен или продаден, а е даден за ползване при строго определени правила. В градоустройствения план той е предвиден единствено и само за училище. Не е за гора, парк, стадион, детска площадка или каквото и да е друго. Това, че ние сме сред малцината поставили си за цел да строят училище в днешна България не ни прави престъпници.

2. Парцелът ни бе предложен от Общината именно защото е предвиден за училище. Не сме си го посочили сами, нито сме определили границите.

3. Всички процедури по кандидатстване за парцела са според изискванията на Наредбата за общинска собственост и документите по тях са на разположение в администрацията на р-н Красно село и СО.

4. Ние, както и повечето семейства доверили ни децата си през последните години, сме жители на р-н "Красно село". Така че всичко, което построим, ще бъде за жителите на квартала. Спортната инфраструктура, която е предвидена в двора на училището също ще бъде достъпна за всички.

5. В публикациите неколкократно се споменава името на фирмата, която стои зад училището, Дани Партнърс ЕООД и се акцентира върху факта, че тя е регистрирана с 500 лв. капитал. Да се коментира това първо е сигнал за икономическо невежество, но по-лошото е, че внушава на гражданите съмнение за престъпна схема, фалшификация, измама и т.н. Нека авторите потърсят отговор на много по-съществения въпрос - колко семейства са ни се доверили през годините, колко деца са преминали през нашата детска градина 101 Защо и колко от родителите на тези деца бяха главната движеща сила да се решим да основен училище!

Нека всички, които по някакъв начин се опитват да изкривяват информацията и да представят Дани Партнърс ЕООД като участник в корупционни схеми и измами, имат предвид, че ние държим на името си и ще им се наложи да носят отговорност за твърденията си в съда. Нашият морал не позволява да стоим безучастно към подобни твърдения!

Разбрахме, че много граждани и медии са поканени на протест срещу нас, което е разбираемо с оглед изнесените лъжи по наш адрес. Все пак смятаме, че истината и добрата кауза са на наша страна и за това каним всеки, който се интересува от казуса да се свърже директно с нас. Ще отделим нужните време и енергия да обясним на всеки, който има каквото и да е съмнение към нашия проект. Ще го направим най-вече заради децата, които очакват тази училищна сграда с нетърпение, заради учителите, които ще преподават в нея с любов и заради гражданите, които искат нещата в България да се случват по правилата. Ние работим по правилата!

Не бих им доверила моето дете. Много им куца грамотността - имат ли представа какво е то  вмъкнати изречения и поставянето на запетайки  Thinking

# 133
  • София
започвайки от пълния член. и толкова корпоративно-тъпоумно писмо, че е по-зле от реклама на банка. още малко и жертви ще се изкарат. оставям настрана протестите и общината- самото писно не струва.

Последна редакция: вт, 20 сеп 2016, 23:28 от Andariel

# 134
Библиотеката към Ам. Център. Има доста книжки .Даже се изненадах като проверявах за малкия .

Общи условия

Активация на акаунт