Частни училища - информативна тема 15

• 132 570
  • 752
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, може ли някой да сподели инфо или впечатления от ЧОУ "Св. Климент Охридски"?

# 136
  • София
Библиотеката към Ам. Център. Има доста книжки .Даже се изненадах като проверявах за малкия .
Може ли малко повече информация кой център визираш?  Hug
А писмото на Томас Едисон и аз мисля, че е доста постно!

# 137
Библиотеката към Ам. Център. Има доста книжки .Даже се изненадах като проверявах за малкия .
Може ли малко повече информация кой център визираш?  Hug
А писмото на Томас Едисон и аз мисля, че е доста постно!

Намира се в Столична библиотека, входа от към Раковска, на първия етаж. На втория етаж е детския отдел.

# 138
  • София
Много благодаря  Hug
Аз исках да кажа, че както недоволствах срещу учителките по английски в ПБ и системата, по която учат, направо се шокирах голямата колко знае и как свободно се оправя. Бяхме до англоговоряща дестинация о тя с абсолютно спокойствие общуваше с всички, разбираше всичко. Направо ме шашна. Последния месец започна да се мъчи да чете английски книги основно, но ми се ще нещо по-лесно да й взема.

# 139
Здравейте, може ли някой да сподели инфо или впечатления от ЧОУ "Св. Климент Охридски"?
Като изключим скромната база, обучението е на доста високо ниво.

# 140
Аз исках да кажа, че както недоволствах срещу учителките по английски в ПБ и системата, по която учат, направо се шокирах голямата колко знае и как свободно се оправя.
Неблагодарна работа е да си учител. Никой не те знае какво правиш, затова пък отнасяш всякакви незаслужени негативи, и въпреки това научаваш децата. Ако имаш късмет, родителят случайно разбира колко много си направил за детето му...
Какво не ти е харесвало в учителките на детето ти? А в системата?

# 141
  • София
За пътви път съм частично съгласна с теб.
Относно това, какво не ми е харесвало-детето е от 2 години с тази учителка. Някак се подведох по едно такова съмнение към нея, че езикът, който преподава е на академично ниво, не може да го поднесе правилно на малки деца, тъй като за тези 2 години аз самата не отбелязвах кой знае какъв напредък. Говорила съм с учителката по родителски срещи,  която ме убеждаваше, че детето знае много, че системата, по която учат е много добра, а аз все намирах някакви пропуски. В един момент реших, че проблемът е в моите очаквания. 
Попадайки в англоговоряща среда, изведнъж детето се отпусна очевидно и извади огромно количество скътани знания, с които ни изуми.
Пиша това, защото много пъти е коментирано нивото на английския в ПБ.

# 142
Това, че детето не показва знания, не означава, че ги няма, а че не е циркова маймуна да разиграва спектакъл по нареждане. Как точно ще разбереш колко английски знае едно дете, докато не си поговорите на английски, не го пуснеш в такава среда, да видиш дали може да общува? Как проверявате знанията им?
Когато искам да видя колко английски знае едно дете, сядам да си говоря с него на английски, и то - ако детето е в настроение за това и не се притеснява от ситуацията - все пак прилича на изпитване, ако е в училище или вкъщи майка ти да те кара да й говориш на английски.

Точно това е начинът - отивате в Англия или някъде изобщо, и оставяте детето да си говори с когото иска - хотелски персонал, хората на плажа, сервитьори, магазинери, а вие се оттегляте и наблюдавате незабелязано. Всякаква друга ситуация няма да покаже велики знания, ако детето не пожелае да ги покаже.

# 143
  • София
Опитвах се да преценя знанията й именно говорейки с нея на английски.  Peace

# 144
Цвети, дъщеря ми е в аналогична ситуация. Но още миналата година на Кефалония установих, че прекрасно се оправя в игрите с две англичанчета. Тази година бяхме на почивка с брата на мъжа ми и приятелката му англичанка. Момичето има страшен подход към децата и когато бяха само двете си говореха абсолютно свободно на английски. Т.е. когато наоколо няма български говорящи и детето знае, че трябва само да се оправя в обясненията се справя учудващо с лекота.

# 145
  • София
Блис  Peace При коя учителка сте тази година по английски?
С всеки ден установявам колко още имам да уча като родител!

# 146
Опитвах се да преценя знанията й именно говорейки с нея на английски.  Peace
Добър начин. Значи детето се е притеснявало. Трябва да се взима предвид, някои деца не се отпускат, когато родителят ги "изпитва". Моите включително.

В ЧУ при всичкия хорариум все нещо поемат, дори най-изоставащите, да не говорим пък за учещите. И все пак има едно училище от споменатите тук топ 10, от което дойде дете в четвърти клас при нас - това е след предполагаеми 3-4 години интензивно изучаване на чужд език - и не знае нищо. Спъва се на ниво "на колко години си", не знае почти никаква лексика, за граматика да не говорим, не съществува. По математика и български не е добре, но не е и най-лошия случай, който съм виждала.

И аз съм в чуденка. Учителката ли не си върши работата във въпросното училище, за което се борят със зъби и нокти родителите тук, или детето не поема? До 4-ти клас да имаш по няколко часа език на ден и да не знаеш нищо, е изкуство. Така че много добре правите, че проверявате децата си колко знаят. Проблемът е само, че начинът на проверка не е доизпипан и понякога дава фалшиви резултати, както се уверихме.

# 147
Блис  Peace При коя учителка сте тази година по английски?
С всеки ден установявам колко още имам да уча като родител!

Тази година дойде. Бегли са ми впечатленията още, но от видяното и от това, което казва детето, че правят съм обнадеждена. Бяхме с мис Яна, но аз лично не бях доволна от напредъка. Не съм специалист, но си мисля, че по скоро се дължеше на системата по която учат. Миналата година основните занимания бяха азбуката и по няколко думички на урок.

# 148
  • на път
със закъснение и пожелание за спорна учебна година се записвам  Hug

# 149
  • София
Като изключим скромната база, обучението е на доста високо ниво.

Без да са ми актуални впечатленията, от моя гледна точка за периода 5-7 клас не е много добър вариант - класовете оредяват, понякога идват деца от други училища, но пък трудно се стиковат нивата, особено по английски, в училището преобладават малките ученици и някак всичко е съвсем по детски - тържества и пр., повечето преподаватели по предметите са външни - на хонорар - идват, когато имат възможност, т.е. и следобед, няма лаборатории. Разбира се, спокойствието, средата /без изцепки или проблеми в дисциплината/, без проблематични преподаватели, са налице, а  дори това не е малко в този период, но вероятно с школи няма да се разминете.

Относно сборници, тези изглеждат много добри

https://www.book.store.bg/p181827/nemo-matematicheski-prikliuche … ia-za-2-klas.html

http://goodboox.bg/index.php?route=product/product&path=113& … mp;product_id=198

https://www.book.store.bg/p181826/nemo-matematicheski-prikliuche … ia-za-3-klas.html

https://www.book.store.bg/p114250/zadachi-po-temi-za-klasna-i-iz … maria-tomova.html

Последна редакция: пт, 23 сеп 2016, 15:45 от Prizma

Общи условия

Активация на акаунт