Частни училища - информативна тема 15

• 132 565
  • 752
  •   1
Отговори
# 150

Prizma
Потребител
Re: Частни училища - информативна тема 15
♥0 пт, 23 сеп 2016, 10:22 #149
Цитирай
Цитат на: lorii в ср, 21 сеп 2016, 22:52
Цитат на: mim4eto_84 в ср, 21 сеп 2016, 10:16
Здравейте, може ли някой да сподели инфо или впечатления от ЧОУ "Св. Климент Охридски"?
Като изключим скромната база, обучението е на доста високо ниво.

Без да са ми актуални впечатленията, от моя гледна точка за периода 5-7 клас не е много добър вариант

Благодаря ви момичета! мен ме интересува за 1ви клас? Simple Smile

# 151
Biff, Chip and Kipper Levels на Oxford Reading Тree, особено за момчета, са много подходящи. Имат аудио книги за различните нива: https://www.oxfordowl.co.uk

Да питам дали сте се интересували за подобни поредици на немски език?

# 152
Момичета, имам едно питане. Има ли някой представа каква е цената на час /30 мин./ за подготовка на дете за кандидатстване в първи клас в частно училище? Ако някой има опит в тази област, моля да ми помогне. Нямам представа.

# 153
Момичета, имам едно питане. Има ли някой представа каква е цената на час /30 мин./ за подготовка на дете за кандидатстване в първи клас в частно училище? Ако някой има опит в тази област, моля да ми помогне. Нямам представа.
Shocked Shocked Shocked

Доживях.

Върху какво трябва да бъде подготвяно и сигурна ли си, че ЧУ-то няма да го приеме без значение от резултата?

# 154
  • София
Една позната ползваше учителка за такава подготовка и имам спомен, че беше 20 лв. на час. Но нямам спомен кое беше училището.

# 155
Зависи за какво училище ще го подготвяте. За повечето училища според мен никаква подготовка не е необходима, освен стандартните знания за ПУК. Ако се учи език в съответното училище още от подготвителен клас, там ще се налага най-сериозно наваксване.

За някои училища пък има малко бройки за 1 клас и огромен наплив, така че никаква подготовка не гарантира успех - ако приемат 10-тина деца и кандидатите са много, има и доза шанс очевидно. Стресът да се яви на изпит на 7 годишна възраст след месеци наред уроци уроци, честно казано, не бих си причинила на детето.

# 156
Колега на мъжа ми подготвяше детето си за Нукк при учител. По 40лв беше за нещо от сорта на два учебни часа. Накрая не го приеха.

# 157
Колега на мъжа ми подготвяше детето си за Нукк при учител. По 40лв беше за нещо от сорта на два учебни часа. Накрая не го приеха.
Какво учеха? И какво представлява тестът за прием в НУКК, че не са приели детето?

# 158
  • София
Това, че се готви не означава, че влизането е сигурно. В седми клас всички отличници се готвят, но не всички влизат в СМГ, примерно. Точно пък, за НУКК е толкова непрозрачно, че няма накъде. От години доста хора и в темите тук разказват какви странности, меко казано, се случват при приема.

# 159
Не съм се интересувала какво са учили. Предполагам са минавали Азбуките на мисленето и някакви подобни тестове.

# 160
Е то всички приеми за ПУК и 1 клас са непрозрачни и съмнителни(меко казано). Без изключение.

Тази година от любопитство следих коментарите за приема в НУКК. Все същото.

# 161
  • София
НУКК е държавно училище и най-малкото заради това трябва да има прозрачност на приемния изпит. Пак се връщам на примера със седмокласниците, но поне имаш право да си видиш работата, независимо, че никой няма да промени оценката. Отделно, някои от нещата в книжките за НУКК ме озадачават - по никакъв начин не мога да се сетя каква е целта на задачата и какво се очаква като верен отговор.

# 162
Анди, защото не си надарена  hahaha

# 163
НУКК е държавно училище и най-малкото заради това трябва да има прозрачност на приемния изпит. Пак се връщам на примера със седмокласниците, но поне имаш право да си видиш работата, независимо, че никой няма да промени оценката. Отделно, някои от нещата в книжките за НУКК ме озадачават - по никакъв начин не мога да се сетя каква е целта на задачата и какво се очаква като верен отговор.

Във всички училища, които си позволяват да изпитват деца на 5-6-7 година трябва да има прозрачност. Защото това е детска психика и ако от тази възраст виждат нечестно отношение... как ги възпитаваме тогава?

# 164
  • Sofiq
Какво учеха? И какво представлява тестът за прием в НУКК, че не са приели детето?

Учи се по 3 бая големи учебника,които са на НУКК, съставят се и печатат и съпответно продават само от тях. Учебниците не са мръднали кой знае колко за последните десетина години, но все пак има някакви промени по тях. Комплектът е 50 лв или отгоре, не помня. Сам родител никога не може да подготви детето си по тях, поради простата причина че ще се обърка. На картинката е нарисувано някакво пернато и децата трябва да разберат петел ли е, кокошка ли е,пиле ли  е (и трите изглеждат верни), да преброи броя букви и броя срички в думата и да го напише. А сега де!
Децата трябва да могат да прерисуват огледално сложни геометрични фигури (и Пикасо би ги объркал), да чертаят линии в лабиринти по-прецизно от чертожник и т.н.
Но най-объркващи са въпроси от типа-една чернобяла картинка с 20 животни, познай кое е излишното. Гледаш-има ги всичките в зоопарка, почваш да се маеш кое на какъв принцип е сметнато за излишно-накрая викаш,а бе рибата ще е, тя плува във водата...Ха, грешка-било пингвина, само той не живеел на севрния полюс...хахаха.

На изпита им се дават поне десетина страници с подобни щуротии.

Уроците при децата за да имат ефект при 1 път седмично и да може да се минат 3-те помагала, си е миниум една година уроци, а цените май са от 25 лв нагоре на час....

И епичният край-след като подберат деца очевидно способни, или просто за 2 години научили упражненията наизуст (абсолютно постижимо е!), децата почват да учат в НУКК как се пише А и Б, при положение че за изпита те знаят неща, дето се вика като за 2 клас. ?!? Няма никаква приемственост между изпита и учебния материал после. Този проблем го има при всички частни училища, май.

Като изключим хубавата база и чистия въздух, добрата охрана на комплекса, възможностите за развитие в областта на изобразителните изкуства и високия социален статус на родителите, не виждам някакъв друг позитив на това училище.

Общи условия

Активация на акаунт