Частни училища - информативна тема 15

• 132 292
  • 752
  •   1
Отговори
# 375
# 376
  • София
Нашите третокласници започнаха учебник за flyers - "Kid's box 5" на Cambridge. В края на годината имат изпит, но не знам сертификат ли ще взимат, или само училищен тест ще бъде.
сертификат

За Flyers ли? Това на А2 ли отговаря?
Да, Flayers. На А2 отговаря.
След четвърти клас държат КЕТ. Там в зависимост от показаните резултати, взимат А2, А1 или В1
А говоренето как се осъществява и къде се провежда изпитът?
ИЗпитът е с външни изпитващи, устната част е с англичани, изпратени за изпита от British council.

# 377
След 4-ти клас ли е последният сертификат, който държат? Тогава пак ли всички се явяват? Чувала, че в по-горни класове вземат и B2 или C1. Тоест общо три пъти и една камара пари на вятъра буквално. Имам предвид за долните два сертификата.

# 378
  • София
Аз говоря за тези до четвърти клас от първо лице, защото сме минали през тях и съм наясно как стоят нещата. След това не съм сигурна дали в пети и шести клас имат някакви. Май по-скоро  - не. В седми мисля че се явяват.
Едва ли някой ще те накара насила да си пратиш детето на изпитите за сертификат ако ти не искаш.

# 379
  • Sofiq
Наистина не можех да знам в нашето училище Питагор как вървят по системата им по английски и дали оценките на децата реално отговарят на нивото им. Не платих за сертификат на детето , видя ми се безсмислено. Но за един езиков лагер през лятото, се наложи да го пусна на тест в независима институция. То не беше изкарало месец във ваканция и съответно не беше учило езика през това време. Но там изкара точно толкова (в проценти) на слушане, четене,писане,разбиране, колкото и в училище. Склонна съм да вярвам,че оценките им в училище са реални и знанията отговарят на обявеното ниво. Иначе, останалите деца се явиха почти всички за сертификати и се справиха на много високо ниво.
Единствено ме притеснява, че извън часовете си, детето не се отпуска да говори на английски, но пък сигурно е нормално, не му е роден език.

# 380
  • София
Аз говоря за тези до четвърти клас от първо лице, защото сме минали през тях и съм наясно как стоят нещата. След това не съм сигурна дали в пети и шести клас имат някакви. Май по-скоро  - не. В седми мисля че се явяват.
Едва ли някой ще те накара насила да си пратиш детето на изпитите за сертификат ако ти не искаш.

Onna, в 6 клас се явяват на PET /В1/, а в 7-ми - на FCE. Явяването за сертификат не е задължително, а е възможност, осигурена от училището за желаещите. Но практиката показва, че масово се явяват децата.

# 381
  • София
Благодаря за разясненията, Sanaka. А тези, които са взели В1 на КЕТ, явяват ли се пак за В1 на PEТ? Има ли смисъл или са еквивалентни? Аз не съм много наясно с тези сертификати Blush

# 382
Благодаря за разясненията, Sanaka. А тези, които са взели В1 на КЕТ, явяват ли се пак за В1 на PEТ? Има ли смисъл или са еквивалентни? Аз не съм много наясно с тези сертификати Blush

Ти можеш да се явяваш на който си искаш, даже да повтаряш, или пък на никой да не се явяваш. Нищо не е задължително, може направо да се явиш за С2 без да си се явявала за никой от по-ниските. Никакви правила няма. А за малките тук доста се писа, че няма много смисъл от тези сертификати, а ти питаш даже за дублиране, вижда ми се прекалено newsm78

# 383
  • София
Аз не питам за дублиране, а питам точно дали това е дублиране, дали В! на КЕТ = В1 на РЕТ

# 384
Да, и аз казвам, че и да има някаква разлика какво от това? Гони следващия, не повтаряй.
Иначе не ги знам малките кой за какво е и не мога конкретно да ти отговоря.

# 385
  • в страната на чудесата
Аз като цяло не разбирам защо са нужни сертификати за толкова ранна възраст... може би на големите им трябват за кандидатстване и пр.

Другото, което би ми било много любопитно, е какъв е зора българи да си запишат детето в френския лицей, или останалите училища към посолства? Ако са експати или смесени семейства го разбирам, дипломатите също. Останалото ми се струва амбиция да живееш живота на детето си... естествено, само мое мнение, възможно е да греша.

# 386
Не са нужни, освен ако родителят не иска да види реалните знания на детето на външен изпит с нейтив спийкъри. Но при нас не знам дали не ги разделят на нива след 3 клас въз основа на този изпит.

# 387
Но при нас не знам дали не ги разделят на нива след 3 клас въз основа на този изпит.
Въз основа на него + още 2 изпита в началото на 4-ти клас Simple Smile

# 388
  • София
Но при нас не знам дали не ги разделят на нива след 3 клас въз основа на този изпит.
Въз основа на него + още 2 изпита в началото на 4-ти клас Simple Smile
Два? Беше един до миналата година

# 389
В такъв случай явяването е задължително?

Общи условия

Активация на акаунт