Частни училища - информативна тема 15

• 133 704
  • 752
  •   1
Отговори
# 660
Изпитът за първи клас в СС работен ден ли се провежда?

Да. И двете явявания, ако сте сред класираните след първия тур. Говоря за изпита за 1 клас.

Благодаря за отговора!

# 661
  • София
Тази година отново са 4 класа ПУК, само миналата бяхме 5, но в 1 клас станахме 4 класа. Така че 20 нови деца означава по 5 в клас.

# 662
  • София
Тази година отново са 4 класа ПУК, само миналата бяхме 5, но в 1 клас станахме 4 класа. Така че 20 нови деца означава по 5 в клас.

Миналата година, доколкото помня приеха повече деца в ПУК, и после май само 10 дечица за 1 клас.

Сегашните 1-класници са 4 класа, по 18 деца. Май има само 1 клас с 19  Peace
Миналата година в ПУК в класа на детето започнаха 14, но останаха 13 (детето замина с родителите си в чужбина).

Здравейте,

Може ли да споделите, вие доволни ли сте от ПУК?
Смятам да кандидатстваме и там и събирам информация, от родители, чиито деца учат там.
Благодаря предварително, П.С. може и на ЛС, ако е по удобно bouquet
А аз ще помоля да не е на лично, защото и аз се интересувам, а предполагам и други   Simple Smile Много благодаря  Hug
Ще се радвам да отговоря на всеки конкретен въпрос  Peace. За училището е писано много в старите теми. Сега ще кажа, че след 1 година и половина, нито за минута не съм съжалила, че избрахме Света София.

# 663
  • София

Ще се радвам да отговоря на всеки конкретен въпрос  Peace. За училището е писано много в старите теми. Сега ще кажа, че след 1 година и половина, нито за минута не съм съжалила, че избрахме Света София.

Ще се опитам малко да си синтезирам въпросите, на които не мога да намеря информация засега:
- Какви са преподавателите по английски език - основно ме интересува има ли нейтив спийкъри?
- Как е организирано времето за посещаване на допълнителни занимания? По едно и също време са всички и може да избереш само 1-2 или?
- Има ли плуване и зимни спортове (ски-училище, кънки)?
- В първия пост на темата пише, че спортът се включва в цената - предполагам става въпрос за занимания, които са еднакви за всички деца, а не избираеми? Какви видове спорт могат да се запишат там?
- Излизат ли често извън базата - паркове, музеи, представления....?
- Колко са натоварени децата вечер и/или уикенда с домашни, проекти и др.подобни?
- В колко часа се оставят децата и до колко най-късно трябва да се взимат вечер?
- Ако се използва техен транспорт, изпускат ли се някакви занимания заради по-ранното тръгване на превоза?

Мнооооого ще съм благодарна за всякакви насоки по въпросите ми  Hug bouquet

# 664
Ще се опитам да отговоря на част от въпросите:

Ще се опитам малко да си синтезирам въпросите, на които не мога да намеря информация засега:
- Какви са преподавателите по английски език - основно ме интересува има ли нейтив спийкъри?
Преподавателите са добри (поне тези, върху които имам наблюдения), няма нейтив.
Не, нито едно от изброеното. От 4-5 клас нататък има хубави отбори, които ходят по състезания, но зимни училища не се организират, плуване също не се предлага (няма база в училището)
Доколкото мога грубо да пресметна, някъде около веднъж на един-два месеца имат излизания.
- Колко са натоварени децата вечер и/или уикенда с домашни, проекти и др.подобни?
Нямат нищо за вкъщи през седмицата, домашните за уикенда в първите няколко години са малки, за после не съм наясно.
- В колко часа се оставят децата и до колко най-късно трябва да се взимат вечер?
Използваме транспорт на училището, но предполагам, че се оставят към 8:20-8:30 и се взимат към 5 без 15.
- Ако се използва техен транспорт, изпускат ли се някакви занимания заради по-ранното тръгване на превоза?
Не, всички деца приключват едновременно и се качват на бусовете или се взимат от родителите си.

# 665
Ще се опитам да отговоря на част от въпросите:

Преподавателите са добри (поне тези, върху които имам наблюдения), няма нейтив.
Не, нито едно от изброеното. От 4-5 клас нататък има хубави отбори, които ходят по състезания, но зимни училища не се организират, плуване също не се предлага (няма база в училището)
Доколкото мога грубо да пресметна, някъде около веднъж на един-два месеца имат излизания.
Нямат нищо за вкъщи през седмицата, домашните за уикенда в първите няколко години са малки, за после не съм наясно.
Използваме транспорт на училището, но предполагам, че се оставят към 8:20-8:30 и се взимат към 5 без 15.
Не, всички деца приключват едновременно и се качват на бусовете или се взимат от родителите си.
[/quo

Много благодаря за цялата информация, която написахте.
Знам, че има стари теми за училището, но винаги препочитам отзивите, които имат родителите, чиито деца са приети от последната година, защото някои неща се променят за една година, въвеждат се новости, изисквания и други.
 Hug Hug Hug bouquet bouquet bouquet

# 666
  • София
Dandelion, много благодаря за отговорите  Hug
Само още едно уточнение - да разбирам ли, че в подготвителен и най-малките класове реално няма никакъв спорт, с който да се занимават децата (извън физическото). Видях в сайта например тенис - той не се отнася за най-малките, така ли?

# 667
  • София
Само още едно уточнение - да разбирам ли, че в подготвителен и най-малките класове реално няма никакъв спорт, с който да се занимават децата (извън физическото). Видях в сайта например тенис - той не се отнася за най-малките, така ли?

Малките (предучилищен и 1 клас, за по-нагоре не знам) Всеки ден имат спорт, имат и тенис 2-пъти в седмицата и танци. Обикновено са по 2 часа спорт на ден, но 1-2 дни имат по един, но тогава имат танци и театър. В часовете по спорт играят много спортни игри топка над въже, с баскетболни топки, от 1 клас вече ги учат и на хандбал.

Едно от хубавите неща е, че ежедневно излизат в двора да играят, независимо от времето. Просто трябва да носите си грейки, гумени ботуши, дрехи за преобличане, които остават в училище.

# 668
  • София

Малките (предучилищен и 1 клас, за по-нагоре не знам) Всеки ден имат спорт, имат и тенис 2-пъти в седмицата и танци. Обикновено са по 2 часа спорт на ден, но 1-2 дни имат по един, но тогава имат танци и театър. В часовете по спорт играят много спортни игри топка над въже, с баскетболни топки, от 1 клас вече ги учат и на хандбал.

Едно от хубавите неща е, че ежедневно излизат в двора да играят, независимо от времето. Просто трябва да носите си грейки, гумени ботуши, дрехи за преобличане, които остават в училище.
Много, много благодаря, че се включи и ти  Hug
Картинката вече ми е доста по-ясна, благодаря, момичета  Hug

# 669
Здравейте,
Може ли малко мнения за Азбуки (и по-точно за 1ви клас и началния курс), Аз към чуденката си за Образователни технологии сега прибавих и това училище... Rolling Eyes

# 670
Mim4eto...хубаво е да провериш Азбуки дали имат места за 1 клас. Те имат ДГ и запълват местата още от там.
Доколкото помня за тази учебна година имаха 1 или 2 места. Българско школо пък изобщо не пуснаха свободно място.

# 671
  • в страната на чудесата
Образователни технологии имат места. Локацията им е малко неудобна.
Какво става с другите две нови училища - монтесори и Томас Едисън? Някой има ли инфо - минаха няколко месеца от старта на годината?

# 672
  • София
Каква беше таксата в Прогресивното училище? И имат ли транспорт и горе-долу каква сума се получава?
Следя ги във ФБ, много ми харесват, но пусто, мястото им е толкова неудобно за нас!

# 673
  • София
Последната ми информация за НПУ е 700 лв на месец (10 месеца) + около 150 -170 лв за храна на месец. Транспортът за около 1000 Е говореха, но нямам актуална информация. Тоест около 4200-4300 Е без транспорта го смятам приблизително. Но най-добре да ги питате лично или да пише някой с дете там.

# 674
  • София
Много благодаря!  Hug

Те имат отворени врати в понеделник и се опитвам да преценя дали има смисъл да ходя.

Общи условия

Активация на акаунт