Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 203
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 585
Аз подозирам, че лобито на месо- и млекопроизводителите плаща на лекарите, за да не признаят че може и без месо, но чакам да ми го кажат в прав текст  Mr. Green
Въобще не ми трябва да чакам лекари да ми кажат какво е отредено на човека да яде, има достатъчно останки от времето, в което хората са следвали инстинкта си, не моди и препоръки.
От друга страна, ако целта на СЗО беше да печели от това, щяха да запишат захранване с кола и МД, със сигурност повече пари щяха да натрупат от тях.

# 586

И каква връзка има това с агресивността на повечето вегани?! 

Агресивни са, защото са гладни.
На мен също ще ми е трудно да карам само на зеленяш и да се усмихвам благо. Simple Smile

# 587
Шегата на страна, но допамин и серотонин се произвеждат с мазнини.

# 588
  • MI
Ахахаха, и аз озверявам като огладнея, не се бях сетила че може затова така да налитат на бой.  Party

# 589
Шегата на страна, но допамин и серотонин се произвеждат с мазнини.
Това са храните ,които доставят серотонин!Къде е пържолата?
–   шоколад
–   банани
– ядки – орехи и др, богати са на омега 3 мастни киселини и на др елемнти, които подобряват работата на мозъка и настроението
–   люти чушки
–   бадеми
–   свежи зелени салати и спанак
–   овесени ядки
–   смути от зелени плодове и зеленчуци – може да добавите магданоз, кълнове, спанак, зелена салата, спанак и 1 банан или киви – енергийна напитка за деня
– тиква и тиквени семки
Наистина ли вярвате ,че веганите гладуват?Един истински веган е добре информиран и се храни в пъти по добре от всеяден!

# 590
  • MI
Скрит текст:
–   шоколад
–   банани
– ядки – орехи и др, богати са на омега 3 мастни киселини и на др елемнти, които подобряват работата на мозъка и настроението
–   люти чушки
–   бадеми
–   овесени ядки
–   смути от зелени плодове и зеленчуци – може да добавите магданоз, кълнове, спанак, зелена салата, спанак и 1 банан или киви – енергийна напитка за деня
– тиква и тиквени семки
Наистина ли вярвате ,че веганите гладуват?Един истински веган е добре информиран и се храни в пъти по добре от всеяден!
Я кой копира избирателнооооо  Laughing

http://gotvarstvo.bg/a/serotonin

Ето и още:
http://biopogled.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0 … %82%D0%B0-%D0%BD/

# 591
Всъщност Омегата са най-важни, а те се усвояват само с мазнини. Шоколада е високо мазнинен също и с млечни продукти, защото само какаото не действа.

# 592
Скрит текст:
–   шоколад
–   банани
–   люти чушки
–   бадеми
–   овесени ядки
– тиква и тиквени семки
Я кой копира избирателнооооо  Laughing

http://gotvarstvo.bg/a/serotonin

Ето и още:
http://biopogled.com/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0 … %82%D0%B0-%D0%BD/
Не е избирателно,но дорти да е ,пак пържолата липсва,което пак доказва ,че серотонина може да си го добавим и без месо!Мисля ,че при месоядните фокусът е към месото и винаги пропускат останалото ,което е в пъти повече !

# 593
  • MI

Не е избирателно,но дорти да е ,пак пържолата липсва,което пак доказва ,че серотонина може да си го добавим и без месо!Мисля ,че при месоядните фокусът е към месото и винаги пропускат останалото ,което е в пъти повече !

Как пък да не е  hahaha Когато фактите говорят, и боговете мълчат. Сега е толкова лесно да се намери в рамките на минута-две откъде си цитирал нещо, че е смешно да правиш подобни неща, като да орязваш цитатите. Рибата и тя ли е растителна? Или пилето? И витамините В не са чак толкова лесно за набавяне ако си веган, нито пък аминокиселините. Така че хайде да не се подиграваме с интелигентността на останалите.  Peace

# 594
Всъщност Омегата са най-важни, а те се усвояват само с мазнини. Шоколада е високо мазнинен също и с млечни продукти, защото само какаото не действа.
Защо се фиксираш на шоколада?Виж колко много са изброените храни,така,че един веган има богат избор да си набави всичко необходимо!

# 595
Темата се е отплеснала пак в "за" и "против" месото. Никой никого няма да убеди в правотата си, не виждам смисъл от такъв род спорове.
За мен истината е в балансираното и здравословно хранене с възможно най-малко, а ако можеше и без, разните Е-та, добавки, овкусители, подобрители, моно-натриеви боклуци и подобни.
Всяко залитане в крайности е вредно. Нека всеки да гледа в собствената си чиния и да не "дава акъл" на другите как да живеят.  Peace И аз не приемам всекидневното ядене на месо, още повече, когато закуската започва с пържоли и сланина, потрисам се от такива менюта  Sick, но няма да седна да набивам канчето на тези, които са решили така да се хранят. Но ако може и те да не се гонят по темите със съвети колко е полезно месото.

# 596
Защо се фиксираш на шоколада?Виж колко много са изброените храни,така,че един веган има богат избор да си набави всичко необходимо!

А ти защо се фиксираш на месото?

# 597
  • София

И каква връзка има това с агресивността на повечето вегани?! 

Агресивни са, защото са гладни.
На мен също ще ми е трудно да карам само на зеленяш и да се усмихвам благо. Simple Smile

И вярващи.

Може нещо да съм пропуснала из човешката циЛИвилизация, но племена и култури, които да са вегани, не зная да има. Във всяко племе имането на добитък е било признак на заможност, и то по много тривиална причина - децата на тези хора са оцелявали по-лесно от другите, дето са нямали. Затова и са измислили хората лова - големи маси хора емпирично са доказали, че месото и всякакви животински продукти за ядене и пиене, повишават шансовете за оцеляване и даване на поколение. Между другото, животни се отглеждат много по-лесно от зарзаватите и икономически и всякак е по-изгодно. Прадедите ни не са били будали да подминат таз благинка.

# 598

Как пък да не е  hahaha Когато фактите говорят, и боговете мълчат. Сега е толкова лесно да се намери в рамките на минута-две откъде си цитирал нещо, че е смешно да правиш подобни неща, като да орязваш цитатите. Рибата и тя ли е растителна? Или пилето? И витамините В не са чак толкова лесно за набавяне ако си веган, нито пък аминокиселините. Така че хайде да не се подиграваме с интелигентността на останалите.  Peace
Аз не се чувствам Бог!Оставам тази превилегия на теб!Ами махни рибата и пилето и ще видиш ,колко много оставят за набавяне на серотонина!Ако имаш убеждението ,че само ,чрез месото ще си набавиш витамин Б ,значи излишно спорим!

# 599

А ти защо се фиксираш на месото?
Защото има голям избор и без месо?!

Общи условия

Активация на акаунт