Как влияе икономиката на страната за храненето на хората?

• 88 162
  • 1 327
  •   1
Отговори
# 810
Вместо да се държиш подигравателно изкажи мнение.
Изказани са вече. Чети.

# 811
  • MI
Грийн, явно ви е обща черта на веганите да се правите на ударени като ви зададат неудоб и въпроси.  Mr. Green Ако приемем че еволюционната теория е вярна, би обяснила закърняването им.

# 812
То не остана вече неизказано мнение . Хубаво е, че има групичка от хора , която не консумира храна от животински произход , аз нямам нищо против това. Но аз не искам да ставам част от тази групичка и затова намирам проповядването ви за неуместно и за нарушаване на личното ми пространство.
Вярващ/а ли си ? Ако не , би ли искал някой да бълва инфо пред тебе за съществуването на Бог и да те убеждава в правотата на някоя религия ? Приятно би ли било за теб ?
Ако си вярващ , би ли ти било приятно войнстващи атеисти да те убеждават как няма Бог и колко си смотан, за да вярваш в него ?
Сори , ама темата беше за икономиката и храненето и като се появи един войнстващ веган с репликите "Тоя е на правилния път" и ни размаха статистики какви болести ни грозят и колко сме несъстрадателни ...
Как да реагираме?
Да кимаме одобрително ? Да спрем месото ? Да Ви се поклоним, че отделяте от ценното си време да ни поучавате?  newsm78

# 813
Като гледам, натам сме тръгнали. Защо да се разчита на случайния подбор на яйцеклетки и сперматозоиди, ако може да се направи дизайнерско бебе с по-по-най яйцеклетката и по-по-най сперматозоида.
Разбира се, ако и можеше да не яде, а да поема всичко необходимо под формата на хапчета щеше да е най-добре. Е, да липсва удоволствието от яденето, ама ще го замени с друго. Убедена съм, че храненето ще се промени, но по-скоро под формата на лабораторна химия, отколкото на веганство или вегетарианство.

http://www.cross.bg/mesoto-prodykt-tukan-1484674.html#

# 814
  • София
Не ме интересуват сравненията на човек с животно, просто защото не се отъждествявам с животните. Нито с прасетата, нито с кравите, нито с лъвовете. Хората са си хора, а животните са стока и служат на човека за какво ли не - не само за ядене, ами и за работа, че и за даване на любов.
Сравнявам телата на различни видове животни с нашите. Не действията ни.

Да бе, напълно равни сме със свинете, гризачите и зелената амеба.  Joy
В природата обаче има строго установена йерархия, която не може да се разклати с малоумни рисунки.
Какви ли не безумия съм чела в тоя форум. Не само, че хората били животни, но били и по-низши от тях.

# 815
Не ме интересуват сравненията на човек с животно, просто защото не се отъждествявам с животните. Нито с прасетата, нито с кравите, нито с лъвовете. Хората са си хора, а животните са стока и служат на човека за какво ли не - не само за ядене, ами и за работа, че и за даване на любов.

В природата обаче има строго установена йерархия, която не може да се разклати с малоумни рисунки.
Какви ли не безумия съм чела в тоя форум. Не само, че хората били животни, но били и по-низши от тях.

А какво са? Животни са от рода хомо разред човекоподобни, тип Сапиенс. Единственият жив представител, от този род. Водят се тип гръбначни, бозайници.

Цитат
Да бе, напълно равни сме със свинете, гризачите и зелената амеба.

Роднини са ни. Имаме общ прародител всичките живи същества. Няма хора и животни, всички сме животни.

# 816
Опитвам се да върна темата за икономиката и храненето в страната вече няколко пъти. Ще пробвам пак.

Забелязала съм, че независимо къде се намираме потребителката ми кошница си е останала същата в последните 18 години. Това, което съм харесвала и обичам като вкус си го търся и купувам, а  останалото, независимо какви доходи имам , не го консумирам и съответно купувам. Може за някой телешкия език, филе миньон, хайвер и шампанско да са им основната храна, но за мен примерно не са и няма нищо лошо, в това, че всеки харесва различни неща.  Peace

# 817
Грийн, явно ви е обща черта на веганите да се правите на ударени като ви зададат неудоб и въпроси.  Mr. Green Ако приемем че еволюционната теория е вярна, би обяснила закърняването им.
Нищо не избягвам Grinning

Ние кога сме имали?

# 818
То не остана вече неизказано мнение . Хубаво е, че има групичка от хора , която не консумира храна от животински произход , аз нямам нищо против това. Но аз не искам да ставам част от тази групичка и затова намирам проповядването ви за неуместно и за нарушаване на личното ми пространство.
Вярващ/а ли си ? Ако не , би ли искал някой да бълва инфо пред тебе за съществуването на Бог и да те убеждава в правотата на някоя религия ? Приятно би ли било за теб ?
Ако си вярващ , би ли ти било приятно войнстващи атеисти да те убеждават как няма Бог и колко си смотан, за да вярваш в него ?
Сори , ама темата беше за икономиката и храненето и като се появи един войнстващ веган с репликите "Тоя е на правилния път" и ни размаха статистики какви болести ни грозят и колко сме несъстрадателни ...
Как да реагираме?
Да кимаме одобрително ? Да спрем месото ? Да Ви се поклоним, че отделяте от ценното си време да ни поучавате?  newsm78
Казваш, че аз ви нападам ли? Вие толерантно ли се отнасяхте до сега?

Феята вече се опита да върне темата към първоначалния и замисъл.

# 819

Биологичните видове се делят на флора и фауна. Ти към кои мислиш че спадаме ние?

А аз какви безумия чета - че хората не сме вид животни...

Не си измисляй сега, къде видя някой да казва, че сме по низши?

# 820
  • MI
Грийн, ако искаш уважение, уважавай и ти. Върни се, изчети кой какво е казал поне последните дни и после се върни. Сега си неадекватна, уморихме се да повтаряме едно и също.  Peace

# 821
Грийн, ако искаш уважение, уважавай и ти. Върни се, изчети кой какво е казал поне последните дни и после се върни. Сега си неадекватна, уморихме се да повтаряме едно и също.  Peace
Ще ми посочиш ли момента в който съм се изказала неуважително към някой който  не ми е казал нещо без ирония или подигравка?
Аз коментирам каквото казвате вие. Ако аз казвам вече казани неща сигурно вие си повтаряте коментарите.

# 822
  • София
Преди години бях решила да постя известно време поради някакви мои причини, които не са за тази тема. Знаете, християнският пост изключва месо, яйца и мляко. Около два месеца го спазвах, като ядях зеленчуци, хляб, ориз, картофи, плодове, ядки... май това. Т.е. достъпното на пазара преди да кажем десет и повече години. След един месец се чувствах като парцал и ми се виеше свят по няколко пъти на ден. Трябва да отбележа, че постът беше съчетан и с нелек физически труд. Първото, което хапнах след като спрях, беше някакъв омлет. Буквално все едно ми инжектираха енергия. Наистина физическо усещане на прилив на сила и настроение.
Подобен продължителен режим със сигурност не е подходящ за хора с тежък физически труд. Не случайно постите в християнството са извън летния активен и работен сезон.
И друго, което е по темата - може би с разни екзотики или някакви супер храни като чиа, киноа, водорасли и кой знае още какво, в съчетание с добавки - може да се издържа в прилично здравословно състояние. Но в хранителен сбирщайн от цял свят нищо еко не виждам. Най-малкото със сигурност е свързано с много средства за самия хранещ се по този начин. Което пак не ми се струва съвсем благородно и еко.

# 823
Цитат
Абсолютно лицемерни хора са веганите !
Написаното в скрития текст е провокирано от горния цитат и десетки други публикации в тази тема. То не се отнася за всички, пишещи тук, нито е обобщение за всички потребители на форума. Както в темата, така и в целия форум има много уважавани (не само от мен) свестни, мъдри, етични, достойни и морални потребители (независимо от начина им на хранене, местоживеене и възраст), жадни за знания и полагащи усилия да са обективни. От публикациите в тази тема личи кои са хората, които доведоха до наблюденията, описани по-долу.

Скрит текст:
Наричате веганите "войнстващи", а вие сте тези, които се държат като булита.

Твърдите, че веганите ви провокират да обръщате темата в "за и против яденето на месо", а отказвате да приемете неколкократните покани на двама-трима потребители да се върнем към идеята на miglena.megi.

Казвате, че хората не са животни. Биологията и антропологията твърдят друго, но не искате да го приемете.

Упорствате, че животните нямат съзнание и това дали страдат е от минимално или никакво значение - важното е да упражняваме властта си над тях и да ги ядем, защото така ни е вкусно и защото без животински храни не можем да живеем. Предложени бяха съвременни научни трудове, опровергаващи тази ваша теория, но ги игнорирате.

Задавате въпроси, на които получавате отговори. Когато човек защити твърденията си с линкове към световно признати учени, приемате това за "проповядване". В същото време пишете ли, пишете градски легенди, в чиято истинност сте напълно убедени, без някога да сте търсили доказателство.

Наричате се "хищници", сравнявате се с лъвове и се гордеете, че "@кате като вълци", но нито един от вас (надявам се) не би ял пълната с полусмелена храна сурова карантия и топлото месо на прасето, което собственоръчно сте заклали преди малко, след което да оближете съсирващата се кръв от ръцете си.

Считате, че е по-благородно и екологично, ако интелигентни, осъзнати, морални живи същества са насилствено зачевани, отглеждани в затвор, експлоатирани и убивани, отколкото да се ядат растения и да се приема добавка от вит. В12.

Броите бубулечките, които комбайнът е насмел, когато е събирал спелтата на веганите, а нарочната смърт на над 56 милиарда гръбначни животни годишно ви се вижда незначителна.

Мерите разстоянието, което е изминала чията на веганите, а пренебрегвате факта, че и месото в чинията ви, и млякото в чашата ви са вносни.

Сажди, греди, греди, сажди...

В края на краищата истината е една: всеки вижда това, което иска.

# 824
  • София
Ами те и пилците са всеядни, дали не сме пилци тогава?
Да са причисляваш към разни животински видове на база диета е проява на върховна тъпота.
Съществува една-единствена разграничителна линия в това отношение - тези, които могат да си произвеждат и обработват храната (хора) и тези, които ядат, каквото намерят в природата (животни).

Въпрос на критерии при класификация. Според начина си на хранене сме такива - всеядни.

Въпросната картинка отразява егоцентричността на някой мъж, а не на човека като вид. На върха на пирамидата е само мъжкият човешки индивид, а женският е под него, и то с кита (???). Що за щуротии публикувате, мислете малко!

Последна редакция: ср, 28 сеп 2016, 06:32 от Andariel

Общи условия

Активация на акаунт