Резулатат Ревма фактор , C-реактивен Протеин

• 2 005
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте , и преди съм писал
по тема за болки в колената , които отново се показаха като симптоми
но този път само на лявото коляно .За да не обяснявам предишната ми тема , вече я има като пост
Днес си направих все пАк и изследвания , за да видя какво ще покажат.Ако има нещо притеснително , моля пишете .Следващата седмица мисля да посетя и Ядрено магните резонанс/платено/ и нека той да покаже заключението , че вече доста време ме притесняват тези уж леки болчици , при клякане , рязко ставане ,разгъване на коляното и зачервяване от време на време придружени от затопляне .Та резулататите :

Име на теста (изследване)   Резултат   Единици          Референтни стойности
 Ревма Фактор скрининг ( RF )     <10.00       IU/ml                                     < 20
 C-реактивен Протеин ( CRP )         1.70        mg/l                                     < 5.0
Има ли проблем с тези стойности.Утре ще съм при личната , но реших и тук да ви пиша.
Имам и ПКК , ако някой иска нещо конкретно ще го напиша .

# 1
  • Sofia
Какъв проблем да има, след като са в норма?  newsm78 И двете стойности са си съвсем нормални, показват че в момента няма активно възпаление.

# 2
Какъв проблем да има, след като са в норма?  newsm78 И двете стойности са си съвсем нормални, показват че в момента няма активно възпаление.
Благодаря ти , виждам че са изън нормата -но все пак реших да попитам
все пак има цифра -както и другите показатели !
но понеже тези са  ревматологични показатели и затова , да не е по различно
А относно ПКК , тези показатели са ми извън нормата:
WBC ( Левкоцити - бр.)   10.73x10^9/L   -------->3.50 - 10.50
Mo# (моноцити)   1.01x10^9/L   -------->0.07 - 0.80

Neu# (неутрофили)   7.280x10^9/L   ------->2.100 - 6.400

MPV (ср. обем на тромбоцита)   11.6   Pct --------> 7.5 - 11.0 , иначе
Plt ( Трoмбоцити )   261   x10^9/L   -------->130 - 420

# 3
  • Sofia
Не са извън нормата. В норма са. Ревма факторът ти е под 10, а нормата е под 20. В норма е. CRPто  ти е 1,7 про норма под 5. Също в норма. Тромбоцитите са в норма, не знам защо си ги дал. Другите са със съвсем леки, незначителни отклонения.

# 4
Не са извън нормата. В норма са. Ревма факторът ти е под 10, а нормата е под 20. В норма е. CRPто  ти е 1,7 про норма под 5. Също в норма. Тромбоцитите са в норма, не знам защо си ги дал. Другите са със съвсем леки, незначителни отклонения.
(ср. обем на тромбоцита)   11.6   Pct --------> 7.5 - 11.0 , иначе
Plt ( Трoмбоцити )   261   x10^9/L   -------->130 - 420

Дал съм тромбоцитите/който са добре / за да съпоставя със средният обем MPV тромбоцити - затова !Може и да не ми е правилно съпоставянето едното с другото , за което се извинявам.
Иначе отново благодаря за мнението, сега предстои и образното изследване .След всикчо ще напиша и една по-голяма тема , понеже през доста доктори и диагнози минах , а симтомите са налице.
Благодаря отново за разяснението Simple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт