На море в Гърция 2016 - VI

• 112 282
  • 728
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, имам въпрос за остров Скопелос, къде е удачно да резервирам нощувки в градчето Скопелос или в някое друго?
Разстоянията на острова са малки, така че няма чак такова значение. За 30 минути се стига навсякъде.
Градът е най-оживеното и живописно място, много е красив. Но близо до него няма хубави плажове (най-близкият е Стафилос, който е малък и пренаселен).
Ние сме били в Нео Клима и съм доволна. Селото е малко, тихо, зелено наблизо са добрите плажове (а най-хубавият според мен, ни беше на пешеходно разстояние, но не е селският плаж, до който се стига с кола). Освен това, там случихме на по-добри заведения и цени, отколкото в Хора-та. Тази част на острова - откъм Глоса и Нео Клима, е по-гориста, всичко е в бор, докато на изток е по-голо.
Има доста настаняване и около Панормос, който също е един от най-хубавите плажове (и е по-добре защитен от ветровете от Миля и Кастани), но в сезон често става пренаселен.

Eто така е растителността в северозападната част на острова

Това е "нашият" плаж, Ховоло

А ето и Панормос, не успях да го нацеля за снимка без хора изобщо

# 436
  • София
Параход, фантастични снимки, много красиво изглежда Simple Smile
Благодаря за информацията.
До сега не съм купувала билети за ферибот он лайн, сега се чудя дали да гледам за промоция или  на място във Волос. Предвид факта, че няма да ни трябват билети за отиване и връщане от едно пристанище се съмнявам да хвана промоционални.
В случай, че купя билети по интернет, на място трябва ли да ги показвам? Има ли някаква специална процедура?
За сега дава само сутрешен ферибот, но се надявам като започне лятото да се появи и някоя следобедна линия.

# 437
  • София
Здравейте,

Моля за мнение дали плажа на Лефката (хотел VILLAGIO MAISTRO) или Евия (хотел Grand Bleu) е по-подходящ за семейство с дете, имам предвид пясъчен, спокоен и не много дълбок? Третият ни вариант е Potomaki Beach, Корфу.

Мога да се изкажа само за Лефкада,хотела е близо до плажа Аг.Йоанис,който не е подходящ за деца!

# 438
До сега не съм купувала билети за ферибот он лайн, сега се чудя дали да гледам за промоция или  на място във Волос. Предвид факта, че няма да ни трябват билети за отиване и връщане от едно пристанище се съмнявам да хвана промоционални.
В случай, че купя билети по интернет, на място трябва ли да ги показвам? Има ли някаква специална процедура?
За сега дава само сутрешен ферибот, но се надявам като започне лятото да се появи и някоя следобедна линия.
Не знам кога планирате да пътувате, но в сезона има 2-3 ферибота дневно. От Волос пътуват 2 компании - Hellenic Seaways и Anes. Възможно е ако гониш следобеден курс, за да пътувате същия ден, да има такъв само на едната компания.
На Анес са им по-евтини редовните билети, също предлагат и намаление за двупосочен (но ти пишеш, че не можеш да се възползваш, както беше и при мен, защото обикаляхме в разбъркан ред и трите острова). За еднопосочен с кола, двама възрастни и едно дете с 1/2 билет платих 124 евро м.г.
Хеленик имат доста по-висока редовна цена, но промоционалната им е малко по-ниска от тази споменатата - мисля, че нашата конфигурация излизаше 112 евро. Свърши около месец преди пътуването ни обаче, тези билети са ограничен брой и се продават докато свършат.
Също друга особеност е, че на Скопелос има две пристанище - Глоса на запад и Скопелос на изток, някои кораби спират и на 2-те, други само на едното. Общо взето, билетите до Глоса са малко по-евтини.

По интернет като купуваш, ти изпращат бумажка за покупката на имейл. Преди плаването отиваш на гишето на пристанището с тази бумажка и ти издават физическите билети, в които се качваш на кораба.

# 439
Ще следя тази тема, обмисляме евентуално идното лято да посетим Гърция с моя приятел и започвам д апроучвам нещата, така че ще  е от полза четенето тук.  bouquet

# 440
Здравейте момичета, искам да попитам някой ходил ли е в тези студиа-http://studioshalkia.com/halkias-studios/ не намирам в темите мнения-само в Букинг-не знам до колко да вярвам, дали е близо до канал.

# 441
# 442
А вилата става ли, мястото добро ли е, плажа? Аз съм била в другия край на Торони и не знам към този добре ли е - не стигнах дотам.

# 443
Плажът според мен е един и същ навсякъде, щом си отсядала в Торони, значи знаеш какъв е.

Последна редакция: вт, 17 яну 2017, 16:57 от Параход

# 444
  • Varna
А някакви отзиви за Амолиани.Ще сме с дете и искам да съм подготвена.Плажът каменист ли е, има ли някакви забавления , как са заведенията и бихте ли ми препоръчали някакво студио

# 445
Плажовете са пясъчни, има малък лунапарк с въртележки, блъскащи колички и т.н. в градчето (единственото населено място на острова), заведенията са като навсякъде, а настаняването е изцяло представено в линка за Амулиани на 1-ва страница. Там има и много друга информация за острова.

# 446
Плажът според мен е един и същ навсякъде, щом си отсядала в Торони, значи знаеш какъв е. Кое е "другия край" не знам, то това е в центъра, точно зад супермаркета.
В студиата не съм била, така че не мога да кажа за тях. Но редовно сме ходили на фрапе и палачинки в съседния двор, така че ги знам добре кои са Simple Smile От плажа е около 30-40 метра. Почти от другата страна на улицата има гироси. Друго какво да ти кажа за локацията, не знам.

Благодаря Параход, Всъщност не съм отсядала, а съм ходила на плаж там няколко пъти, ама около Toroni blue Sea hotel, а като го гледам на Гугъл мапса излиза че е на 1,1 км оттам. Мислех, че там се води центъра.

# 447
Съни 1974, извинявай, ама по снимката на фасадата бях объркала Халкиас с една друга къща в центъра. Чак сега се сетих да погледна картата. Наистина с Торони Блу сий са в двата срещуположни край на селото.
И наистина минава една ню-ню речица там, покрай Нестор и Сакис. Не знам доколко би ви пречила. Но пък е още по-близо до плажа Simple Smile Съжалявам още веднъж, че съм те подвела!

Изтрих излишното от предишния пост, да не подведе и някой друг в темата.

# 448
  • София
Здравейте, темата е много полезна, благодаря! Чета ви и се зареждам с ентусиазъм!
Споделяте за дълги обиколки и ми е доста интересно. Не бих се навила за това лято, английския ми не е добър и се притеснявам. Обмислям нещо като Вурвуру (ходихме  ноември с колеги в хотел Рема) или Амуляни с двама тинейджъри сме и ми се иска нещо подходящо, какво ще ми препоръчате! Wink

# 449
Здравейте, темата е много полезна, благодаря! Чета ви и се зареждам с ентусиазъм!
Споделяте за дълги обиколки и ми е доста интересно. Не бих се навила за това лято, английския ми не е добър и се притеснявам. Обмислям нещо като Вурвуру (ходихме  ноември с колеги в хотел Рема) или Амуляни с двама тинейджъри сме и ми се иска нещо подходящо, какво ще ми препоръчате! Wink
Не знам колко са ви големи тийнеджърите, но според мен и двете места не са подходящи за тях.

Общи условия

Активация на акаунт