На море в Гърция 2016 - VI

• 112 231
  • 728
  •   1
Отговори
# 555
Арино,
почти всички агенции правят автобусни екскурзии и почивки до близка Гърция. Това е сред най-вървежните услуги особено сега, като намаляха почивките в Турция. През лятото някои дори имат седмичен транспорт без пакетно обвързване с хотел, т.е. закарват те до хотела, който си си избрал, стига да е по маршрута им.

Иначе в другата тема повече се обсъждат хотели с изхранване, да.

# 556
Милички, ама аз като ви чета, оставам с впечатление, че и по-близо до България /в Гърция имам предвид/ има прекрасни неща и, че не е необходимо като за пръв път с кола /ако се престраша/ да бием път чак до Йонийските острови.  Wink

Разбира се!!!
А и има различни места като тип. Някои си падат по "диви"места и те да си готвят, други по-уредени неща. Природата на доста доста места в Гърция е красива и запазена!

# 557
Падането по "дивото" не винаги се връзва с желанието да "си готвиш". Да не говорим, че желанието настаняването да е тип студио, а не "по-уредените" хотели на база HB и ал-инклузив в повечето случаи е свързано точно с идеята да се насладиш на истинска храна, а не на хотелски полуфабрикати.

Wink

В Гърция бих отседнала в хотела на база HB само ако е наистина класен и сме го правили няколко пъти. Но това си изисква и съответните финанси. Но въпреки това тези хотели са много далече от истинската гръцка храна и истинската гръцка почивка.  Това е представата на незапознатите чужденци за хубава почивка и гърците им го дават, макар и не винаги със задоволително качество за парите си. Laughing
И абсолютно никога, ама никога не съм готвила в студиото. Кухненската посуда се използва за кафе и най-много салата за питието привечер на балкона. Гоненето на час за закуска, час за обяд и вечеря ми е крайно противно. Peace

А иначе в Гърция има много "по-уредени" вили и студия от най-луксозните БГ хотели. Това само за информация.  Peace

Последна редакция: пн, 23 яну 2017, 17:50 от Анонимен

# 558
  • София
Здравейте, тази година сме се ориентирали към северна Евия. Бихте ли препоръчали селце за настаняване. Източната или западната страна да изберем. Като отправна точка коя е по удобна, защото ще  обикаляме на различни плажове. С тинейджър сме, който харесва шнорхелинга. Набелязала съм си няколко плажа от коментарите тук - - Агиос Николаос и Агиос Йоанис - след Пефки, Агия Ана бийч / четох за него, но не го откривам къде е?/, - Хриси Акти,
Кавос. Ще се радвам ако споделите още плажове. Кои са интересните селца?

# 559
bibia, ние бяхме в пенсионерския Лутра Едипсу. Но студиото беше разкошно  Heart Eyes
https://www.booking.com/hotel/gr/niovi-luxury-apartments.bg.html

# 560
# 561
Агия Анна е този плаж, на външната страна на острова.
Там е доста бурно морето, така като на снимката е спокойната му версия. Съседният залив Ахлади или Фрагаки е малко по-хубав даже, за вълните и вятъра важи същото.

От вътрешната страна най-приятното селце е Лимни.

# 562
  • София
Лимни е разкошно.
За шнорхелинг трябва да посетите Лихадонисия.

# 563
  • София
blackisback, bibi, Параход, змия - благодаря за отговорите! bouquet

В букинг има само две възможности за настаняване в Лимни.
Някой ходил ли е на  Лихадонисия. Намерих статия, в която го описват като Гръцките Малдиви. Изглежда много красиво.

Според нещата които сме си набелязали, по скоро биха ни били по удобни като настаняване Лутра Едипсу. Много ли и пренаселено и пенсионрско?  Има ли плаж там?

А за Пефки какво ще кажете, подходящо ли е за настаняване?

Последна редакция: вт, 24 яну 2017, 14:59 от bibia

# 564
# 565
  • София
Ние бяхме извън сезона и не беше проблем на плажа, но мисля, че е подходящо за шнорхелинг.

# 566
# 567
В сезон след 10 ч. идват корабчета и на плажа не се диша. Ние се изнесохме, че аз имам фобии от тълпи и мирис на кебапчета. Но после знам, че като си тръгне корабчето пак става супер до вечерта.

# 568
Тази година сме се насочили за почивка към Амуляни, но след миналогодишната одисея с комарите на Корфу и понеже ще сме с бебе на 4-5 месеца, ме интересува на о. Амуляни има ли много комари и дали някой е пробвал ултразвуковото устройство против комари на Чико в Гърция?
Миналата година установихме, че с нашите таблетки само ги парфюмират....

# 569
Ултразвуковото е абсолютно безполезно. Таблетките работят доста повече от него, друг е въпросът, че понякога и те не успяват. Мрежа му е майката.

Общи условия

Активация на акаунт