На море в Турция - тема 46

• 174 759
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
  • София
В „Лонисера“ децата са до 13.99.Перфектен плаж,градина,нов корпус и много басейни.Фреш-портокал през целия ден.

Абсолютно подкрепям. Тази година бяхме там .Прекрасна територия, много басейни и най-важното на плажа по всяко време може да си намериш място/не да бързаш сутрин да мяташ хавлии и да спринтираш пред руснаците 😀

Знам,че Лонисера не е на първа линия,но може ли да кажете какво е реалното разстояние до плажа.

# 406
Това лято почивахме в „Лонисера “ от 10.06.2016г.„Лонисера “ е от няколко корпуса ,а пред корпусите има прекрасна градина,басейни и барчета.Това,че плажът не е пред вратата на х-ла по никакъв начин не значи,че е на втора линия.Излизайки от х-ла минавате през прекрасни и много добре поддържани алеи и басейни  и се озовавате на плажа.Не съм измервала разстоянието,но не е на повече от 5 минути.Цялата територия е на комплекса , плажът е невероятен-ситен пясък,плитко море доста навътре ,прозрачна и топла вода.Не е необходим никакъв транспорт .

# 407
И аз мога да се похваля с резервация за Лонисера от 1 септември.
Да попитам ходилите вече там - кърпи за плаж дават ли? За някои хотели четох, че са срещу депозит, за други че е платено..

# 408
Здравейте, дами. Интересува ме хотел "AMARA SEALIGHT ELITE" в Кушадъсъ. Дали някой е почивал там и какви са му впечатленията. Четох в чужди сайтове и мненията са горе-долу ок. Но ценейки типичното  българско чувство за комфорт и обслужване, се надявам някой да сподели за собствената си почивка.  Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 05 дек 2016, 18:43 от pemi

# 409
И аз мога да се похваля с резервация за Лонисера от 1 септември.
Да попитам ходилите вече там - кърпи за плаж дават ли? За някои хотели четох, че са срещу депозит, за други че е платено..
Да има кърпи за плажа.При настаняване ви дават карти за кърпите-без депозит.Даваш карта -вземаш кърпа и обратното.

# 410
Да попитам за мнения и отзиви за хотел Роял Асарлъ бийч в Бодрум,надявам се,че го написах правилно!

# 411
Здравейте!

Малко извън темите за хотели и почивки, но да попитам все пак.

При пътуване в Турция с автомобил на лизинг какви документи са необходими: за зелената карта е ясно, но освен пълномощно нещо друго? И трябва ли пълномощното да е преведено и легализирано?

Благодаря ви! bouquet

# 412
  • Варна
Нашето е преведено на английски и турски / за всеки случай/.Нямаме легализация от турското посолство както се твърди на много места в нета , но до сега не сме имали проблем за това и не мисля че е задължително .Ако искате да сте изрядни - направете го ,но незнам за колко време става и каква е таксата.Колега,който пътува редовно е направил и това, за да е сигурен, че е изряден. Някой път обръщат внимание, друг път изобщо -според служителя.Пълномощното е на името на управителя на упълномощената фирма, който е и шофьора в случая.Един път се случи някаква досадна акция и добре,че носехме и актуално състояние -разпечатка от търговския регистър,че упълномощеното лице е действащ управител , т.е. че шофьора има право да управлява автомобила извън БГ в качеството на оправомощен управител. УФФ... сложно стана, ама си беше направо скандал,добре че носех разпечатката от регистъра  и от тогава все си я носим - за всеки случай - и на предишната и на следващата кола.А след като изтече лизинга и стане собственост на фирмата, вече се прави пълномощно "сам на себе си" т.е. управителя  на фирмата упълномощава шофьора , независимо че са едно и също лице, от гледна точка на пълномощното са различни субекти.Искали са ни и отрязъка на винетката на нашата граница / сигурно защото не му се разхождаше на служителя до колата да види номера на залепения стикер/    Joy

# 413
Пълномощното преведено и нотариално заверено--за да нямате после проблеми.
Превода може да е направен от лицензиран преводач, не е необходимо да се ходи в посолството.

# 414
Колебая се между няколко хотела и ще съм ви благодарна за всякакви мнения  ooooh!
Предпочитам да има бар на плажа, минибар в стаята, алакарт, UALL, но и да липсва нещо ще го преживеем Simple Smile)) Първо ходене в Алания ще ни е. Хотелите са:

CONCORDIA CELES HOTEL
JUSTINIANO PARK CONTI
MC ARANCIA RESORT HOTEL
LONICERA RESORT & SPA

Благодаря предварително  Praynig

# 415
Пълномощното преведено и нотариално заверено--за да нямате после проблеми.
Превода може да е направен от лицензиран преводач, не е необходимо да се ходи в посолството.

Нашето е преведено на английски и турски / за всеки случай/.Нямаме легализация от турското посолство както се твърди на много места в нета , но до сега не сме имали проблем за това и не мисля че е задължително .Ако искате да сте изрядни - направете го ,но незнам за колко време става и каква е таксата.Колега,който пътува редовно е направил и това, за да е сигурен, че е изряден. Някой път обръщат внимание, друг път изобщо -според служителя.Пълномощното е на името на управителя на упълномощената фирма, който е и шофьора в случая.Един път се случи някаква досадна акция и добре,че носехме и актуално състояние -разпечатка от търговския регистър,че упълномощеното лице е действащ управител , т.е. че шофьора има право да управлява автомобила извън БГ в качеството на оправомощен управител. УФФ... сложно стана, ама си беше направо скандал,добре че носех разпечатката от регистъра  и от тогава все си я носим - за всеки случай - и на предишната и на следващата кола.А след като изтече лизинга и стане собственост на фирмата, вече се прави пълномощно "сам на себе си" т.е. управителя  на фирмата упълномощава шофьора , независимо че са едно и също лице, от гледна точка на пълномощното са различни субекти.Искали са ни и отрязъка на винетката на нашата граница / сигурно защото не му се разхождаше на служителя до колата да види номера на залепения стикер/    Joy

Благодаря ви!

# 416
А необходимо ли е, да е легализирано пълномощното?

# 417
Благодаря на esstela за коментара относно хотела,който бях капарирала.Вашето становище промени и избора ни и вече е факт нова резервация-Sueno-Side-villa lake pool room.Дано този път избора е добър.Имаше запитване за Amara-Кушадасъ.Юни месец бяхме в този хотел-лично на мен не ми хареса.Малка територия.водни змии в морето,храната еднообразна без баклава само сиропирни десерти.Диня и пъпеш само на закуска.Риба печена в тава разрязана напречно на две,спагети,пържени картофи и готвени храни със сос-горе долу това.Иначе хотела е хубав,стаите големи,банята добре заредена.Стана дълго-ако има въпроси питайте

# 418
  • Варна
А необходимо ли е, да е легализирано пълномощното?

Както писах по-горе нашето е преведено без легализация и досега не сме имали проблем -изпробвано е и на трите КПП-та

Последна редакция: чт, 08 дек 2016, 17:12 от sufi

# 419
  • Пловдив
FBID781651788613092
Припомни кой хотел беше  капарирала?И как така го смени ?Не знаех ,че може така .Има ли някаква сума която се заплаща при смяна на хотел?

Общи условия

Активация на акаунт