На море в Турция - тема 46

• 174 737
  • 750
  •   1
Отговори
# 450
Да, наистина са по-високи - хотела, в който бяхме сега стартира с около 100е повече за същия период Peace

Ние избрахте за следващото лято Лонисера  Peace

Поздравления. Добър избор. Била съм там. bouquet

# 451
Поздравления и ние сме там от 16.06.2017г.Вие от коя дата сте?

# 452
От 02.09 ще сме, очаквам да ми потвърдят резервацията  Peace

# 453
  • София
Само,че въпроса беше дали е стабилна агенцията?

Тя и Алфатур беше стабилна до оняден. Никой не знае колко е стабилна тая или оная агенция. Отде може човек да знае дали Емералд другия петък няма да умре.

# 454
  • Варна
Вече излизат стетистиките за туризма през изминалата година.
Спада на бг.туристите за Турция е над 30% - в реални цифри спад от над 300 000 туристи.Колкото и esstela да клейми медийте все пак атентатите не спират , а реално на няколкостотин км. продължава да бушува война.
Въпреки че на самите курорти и по крейбрежието да няма реални опАСности , а и емигрантите почти не се виждат хората се стресират.Имам познати които само при споменаването на Турция като дестинация директно я игнорират дори и със най - простия аргумент - сега ще отидем на спокойно място и все някой ден Турция ще се успокои и пак ще си ходим там Simple Smile

# 455
Вече излизат стетистиките за туризма през изминалата година.
Спада на бг.туристите за Турция е над 30% - в реални цифри спад от над 300 000 туристи.Колкото и esstela да клейми медийте все пак атентатите не спират , а реално на няколкостотин км. продължава да бушува война.
Въпреки че на самите курорти и по крейбрежието да няма реални опАСности , а и емигрантите почти не се виждат хората се стресират.Имам познати които само при споменаването на Турция като дестинация директно я игнорират дори и със най - простия аргумент - сега ще отидем на спокойно място и все някой ден Турция ще се успокои и пак ще си ходим там Simple Smile
Така е, за съжаление и аз страдам:(..Мисля, че и следващата година туризма в Турция е обречен на провал. Дори и да има поголовно сваляне на цените, само много смели българи и руснаци биха се престрашили, западно европейците - не!

# 456
  • Варна
Само,че въпроса беше дали е стабилна агенцията?

Тя и Алфатур беше стабилна до оняден. Никой не знае колко е стабилна тая или оная агенция. Отде може човек да знае дали Емералд другия петък няма да умре.

Именно,въпроса беше дали е стабилна,а не от коя агенция сте доволен Peace

Петре,голям си бисер,който го е шубе да не ходи в гората,десет хиляди пъти се пише едно и също,не мога да схвана като ви е страх,що дирите в темата,тук пишем за агенции,почивки,хотели,не за това как много ни се иска,ама не ни стиска.И знаеш ли,колко им дреме на турците какъв е спада на българите в Анталия,изобщо,ние там сме не знам дали и 6-7 % .Има кой да им пълни хотелите,дреме им,даже не ни искат,щото искаме ниски цени ,а сме с големи претенции.Ей от такива като теб,дето говорят за "война" в Турция и медиите се прецакват нещата.

# 457
  • Varna
Така и така се отвори темата за сигурността в Турция , та и аз да се изкажа.Силно преувеличено е всичко , което се пише за това колко опасно е там и ви го казвам от опит. В края на септември бяхме в Бодрум( с децата!) и сега за нова година сме в Анталия. Пътуваме с кола в условията на извънредно положение и мога с ръка на сърцето да ви уверя , че нищо не ни подсказа за такова, нито ни притесни. Минахме по 1000 км в посока и никъде не ни спряха по някаква причина. Влизайки в България от Малко Търново до Бургас , ни спряха 3 пъти... Изводите оставам на вас.... И още може ли някой да ми каже кое е това сигурно и спокойно място в днешно време - Франция, Англия, Германия или Белгия? Сигурно там няма постоянно атентати, но никой не казва не пътувайте натам , затова отново казвам всичко е силно преувеличено и манипулирано. И понеже аз не съм човек подаващ се на манипулации , а вярвам на очите си и на главата си смятам отново да заведа децата си да празнуват на топло, уютно и приятно местенце.

# 458
  • До морето
Войната не е в Турция, а на няколко стотин км. от Турция и по-конкретно от Анталия. Сирия се казва държавата  Rolling Eyes

И не разбирам какво пречи да се коментира ситуацията в Турция? Аз се вълнувам. Планирам почивка в Турция, обсъждам хотели, чета мнения за качество на обслужване и т.н. А именно ситуацията в Турция влияе най-много на всичко това. Дори самите турци ясно си признават, че сезона беше слаб и много труден, сал една Естела и още 3-4 тука " Не, та не! Ние не сме фактор!Ние не сме важни!" Ми хубаво, ама хотелите бяха ли на 30 % заети - бяха!Имаше ли такива, които не отвориха - имаше! Това, че ние сме 6% от туристите не променя нещата. Никой не си прави илюзии, че нашия пазар влияе на туризма в Турция, обратното е.

# 459
  • Варна
така е , тази година бяхме само 1 път в Турция , минали години - по 2 - 3-4

# 460
  • Варна
Марипоса,пак ще го повторя,КАТО ТЕ Е СТРАХ НЕ ХОДИ В ГОРАТА,сал една Естела ти го казва,писна ми да ви обяснявам едно и също,а и още нещо,скъпа,хотели и на 100% заетост имаше и винаги ще има,че и нови отварят,пък ти си зарови главата в пясъка и си повтаряй,че туризма в Турция е почти фалирал.

Иначе като имате зор току се появите във фейса или на лични и заразпитвате,аман от лицемери.

# 461
Много е потискащо  Cry постоянно да обяснява някой колко е страшно.
Тази година се наложи около 10-тина пъти сама да пътувам до Истанбул и да оставам там по работа, даже два пъти беше по време на атентати. Тръгвах със свито сърце от новините по медии, а на място се оказваше, че живота си тече и ако бях там нямаше да разбера.
Местните ме съветваха да не ползвам метрото, ами като то е най-бързо и в пиков час всички са буза до буза, единствено ми идваше на ум, че ако стане нещо, тълпата да ме смачка е по-вероятно.

Иначе, никой никъде не ми е създавал неудобство, освен един мъж около Синята джамия, пет минути вървя след мен и питаше"как съм".
Естествено, избягвах да минавам по тесни глухи сукаци предвид, че съм сама.
Понякога любопитен сервитьор ме е  разпитвал като разбере, че съм чужденка и толкова.

Като питах хората не ги ли е страх, да излизат, да ходят на работа, отговаряха, че не се страхуват и всичко е  Божа работа, при това най-спокойно.

Всеки сам решава дали да ходи или не. Аз живот и здраве ще отида и ако е рекъл оня горе, ще се върна, надявам се от приятна почивка

Последна редакция: чт, 15 дек 2016, 22:11 от Щефи

# 462
Тази година бяхме в нов хотел. Добре че попаднахме в задръстване и пристигнахме в 13 часа та ни настаниха веднага иначе както го бяхме предвидили да сме около 9-10 часа нямаше да ни настанят, защото хотела беше на 100% пълен.
След почивката останахме няколко дни в Истанбул. Тъй като бяхме с малко дете се наложи вечерта около 20.30 часа да потърся аптека в района на Аксарай. Излезнах сама. Никой не ме притисни дори хората от патрулката ми съдействаха.
А всички наши познати като разбраха че ще сме на почивка в Турция и с малко дете казаха ще сме откачени,но ние така бяхме решили.

# 463
  • До морето
Марипоса,пак ще го повторя,КАТО ТЕ Е СТРАХ НЕ ХОДИ В ГОРАТА,сал една Естела ти го казва,писна ми да ви обяснявам едно и също,а и още нещо,скъпа,хотели и на 100% заетост имаше и винаги ще има,че и нови отварят,пък ти си зарови главата в пясъка и си повтаряй,че туризма в Турция е почти фалирал.

Иначе като имате зор току се появите във фейса или на лични и заразпитвате,аман от лицемери.

Я, се успокой! Дали ме е страх или не и дали ще ходя в Турция или не си е лично моя работа! Тебе, "скъпа" не съм те държала отговорна! Да, подтискащо е постоянно да се говори колко е страшно в Турция, но пък и чак да не се споменава е прекалено. Отразява се и на бизнеса, и на хотелите, и на обслужването, и на разнообразието в храната,и на цените, и на куп други неща. Нормално е да се говори. Вижте това лято колко  хора имаше, които са почивали 2 пъти и повече в един и същи хотел и постоянно отбелязваха, че разлики има и те не са в полза на сезон 2016!

Иначе теб, Естела, на лични не съм те безпокоила, а във ФБ всеки има право да си пита колкото си иска, права за собственост нямаш нито тук, нито там, тъй че си спести коментарите за лицемерието.

# 464
  • Варна
Теб ли съм визирала,че не се сещам и не ми размахвай пръст,можеш да го правиш,когато ми платиш почивката Mr. Green
А и аз не те карам да ходиш,ако искаш почивай в Турция,ако искаш в Таджикистан,писах за съвсем друго,колкото човека ме попитаха да ходят или не,защото са разколебани всички отидоха и не съжалиха за това и няма никакъв смисъл да повтарям,сал една Естела и три-четири други тука сме се закъхарили,ще отидете или не,лека вечер.

Общи условия

Активация на акаунт