АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 019
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Диди, оправяй се бързо, дано лесно да го утрепете тоя вирус  Hug
 Стефанел, това наистина много шокиращо - направо амниоцентеза без БХС и без никакви показания да се поема такъв риск, незнам... аз бих си направила едно БХС първо все пак...

# 301
  • Бургас
Вие като спите на лявата си или на дясната си страна усещате ли бебешока?  Tired Аз усещам все едно имам някакво голямо мехурче . Crazy Без майтап.
Не знам, но аз на моменти усещам едно като изтръпване и трептене ниско долу.

Stefanel, това, което ти дрънкат за амниоцентеза, е просто абсурдно  ooooh! Това да не е като да даваш кръв или урина. Пък и Хубчев от кога стана специалист в амниоцентезите. Ти беше при Ирмов, нали?

# 302
Благодаря на всички много сте мили Hug
Бързо оздравяване мамче и дсно се закрепиш в болницата, много е неприятно  #2gunfire
А относно амниоцентезата, аз бих потърсила второ мнение, според мен е излишно, освен ако не си над оптеделено възраст.
Друго дето чета.... Ама как така ви казват пол толкова рано? С дъщеря ми се видя към 11 седмица, ама не беше със точност, въпреки че познаха. Което ме подсеща да се обадя и да си запзя час за БХС, при мен ще е последната седмица на октомври.

# 303
  • Вестерос
Tintiri на БХС при Балев в Темелков ли ходи? Кажи ми колко лв е? И явно е само БХС

# 304
  • където мечтите се сбъдват
Вие като спите на лявата си или на дясната си страна усещате ли бебешока?  Tired Аз усещам все едно имам някакво голямо мехурче . Crazy Без майтап.

Stefanel, това, което ти дрънкат за амниоцентеза, е просто абсурдно  ooooh! Това да не е като да даваш кръв или урина. Пък и Хубчев от кога стана специалист в амниоцентезите. Ти беше при Ирмов, нали?
При Ангелов съм.Не знам какво да правя,дали да не го сменя  newsm78 Не мога и не мога да намеря АГ на който да се доверя.От първата бременност до сега съм сменила трима-Ризова,Ковачева и Минчев.
Четох в нета,че риска от аборт при амниоцентезата е 1 %.На всеки 100 жени,една изгубва плода.Това е ужасно.Не знам какво им става на тези лекари-изписват синтетични хормони като бонбонки,амниоцентеза-рутинно изследване  Shocked Изобщо не знам дали мога да се доверя на този лекар.Ти доволна ли си от Татарова?

# 305
Момичета кажете ми нещо повече за БХС, кога и какво е нужно да се направи? И по-важното къде в София? Hug

# 306
  • Пловдив
Как може да ти препоръчат да направиш амниоцентеза без съмнение за нещо  Shocked  ooooh!

# 307
  • Вестерос
Момичета кажете ми нещо повече за БХС, кога и какво е нужно да се направи? И по-важното къде в София? Hug
На първата страница има инфо иначе било вземане на кръв и ти изследват по показатели за различни генетични болести, гледат и плода като мерят нещо по него отново за болест. Първата се прави между 11-13 г.с, после май в 20-тата или по-късно не съм сигурна, тогава гледат органите на бебето, сърцето най-вече  Blush Това разбрах аз. Не е задължително, по желание е.

.... от 1-ва страница

ранен биохимичен скрининг - изследване за оценка на риска от най-честите хромозомни аномалии. Обичайно се насрочва между 11-та и 13-та гестационна седмица. Взема се кръв от вената на бременната и се изследва количеството на определени, нормално съдържащи се вещества (алфафетопротеини, човешки хорионгонадотропин и неконюгиран естриол). С помощта на специална компютърна програма, в зависимост от срока на бременността, ултразвуковите показатели, възрастта на жената и на база на кръвните показатели се изчислява риска за хромозомни аномалии. Самото изследване дава насока за евентуални последващи диагностични процедури като амниоцентеза, хорионбиопсия и фетална анатомия;

Прочети още на: http://www.puls.bg/health/childbirth/news_15082.html

# 308
  • Бургас

При Ангелов съм.Не знам какво да правя,дали да не го сменя  newsm78 Не мога и не мога да намеря АГ на който да се доверя.От първата бременност до сега съм сменила трима-Ризова,Ковачева и Минчев.
Четох в нета,че риска от аборт при амниоцентезата е 1 %.На всеки 100 жени,една изгубва плода.Това е ужасно.Не знам какво им става на тези лекари-изписват синтетични хормони като бонбонки,амниоцентеза-рутинно изследване  Shocked Изобщо не знам дали мога да се доверя на този лекар.Ти доволна ли си от Татарова?
Ами да отиде Ангелов да му шишят корема с игла. Егати бунака. Как те праща на инвазивно изследване без причина. Или просто пак всичко опира болницата да опъне едни пари.
Аз съм доволна от Татарова. Препоръча ми я момиче, което е карало проблемна бременност при нея и беше много доволна. От няколко години вече ходя при Татарова. Гледам, че води доста проблемни бременности, което за мен е основен критерий при избор на гинеколог... И е готина като човек.

# 309
На първата страница има инфо иначе било вземане на кръв и ти изследват по показатели за различни генетични болести, гледат и плода като мерят нещо по него отново за болест. Първата се прави между 11-13 г.с, после май в 20-тата или по-късно не съм сигурна, тогава гледат органите на бебето, сърцето най-вече  Blush Това разбрах аз. Не е задължително, по желание е.
Ами след един подробен разпит за семейството ми и това на моят мъж, доки каза, че не е нужно да ходя на ранен БХС, евентуално на късен (15-20г. с.). Чудя се дали да не ида и на ранен, знам ли? newsm78

# 310
  • Вестерос
Горе допълних от линк от първия пост.

Аз не съм питала моето аг, но смятам да ида.

# 311
Tintiri на БХС при Балев в Темелков ли ходи? Кажи ми колко лв е? И явно е само БХС

Тифани, БХС-то го правих в София - УЗ прегледа в клиниката, където ми правиха инвитрото (40 лв като за стандартен УЗ), а даването на кръв - в майчин дом - там в момента, а мисля че и в други градове има някаква кампания на МЗ и самото изследване БХС е безплатно.

# 312
  • Бургас
Ако не ми взимаха кръв за стандартните кръвни изследвания при бременност, сигурно и аз можеше да пропусна БХС. А сега така или иначе ще ме бодат, ще пусна и него. Подлудих я гинеколожката ми с моята фобия от игли. Дано към края попретръпна малко  Laughing

# 313
  • Вестерос

Тифани, БХС-то го правих в София - УЗ прегледа в клиниката, където ми правиха инвитрото (40 лв като за стандартен УЗ), а даването на кръв - в майчин дом - там в момента, а мисля че и в други градове има някаква кампания на МЗ и самото изследване БХС е безплатно.
Мерси  bouquet

# 314

Аз усещам нещо като болка, тежест, дразнене, човъркане от дясната страна, но по-отзад към кръста - не като спя, а по всяко време и повече като се поуморя. Може би въобще да не е човечето това, което усещам, но пък точно там усетих боцването от катетъра при трансфера - когато ми го връщаха оплоденото ембрионче при процедурата. А си обяснявам че е отзад,защото съм с обърната матка, знам ли... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт