АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 019
  • 731
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Аз пия Утрогестан вече втори месец. В началото с триста зора ставах в 11 ч и то само, за да си изпия хапчетата. Ако не пиех такива сигурно цял ден щях да спя. За Утрогестан - а единствено, което мога да кажа като страничен ефект , е подуването заради задържането на вода. Останалите симптоми /умора, замаяност и отпадналост/ го имат почти всички бременни, така че няма как да се разбере от какво е. А за фолиевата киселина - аз я пия от началото на февруари и не съм усетила нищо по-различно.

# 286
saa,ние пък на родителите на мъжа ми казахме по скайп- те не живеят в България.

# 287
  • София
Ох не знам и аз вече 😀 вълнувам се много вече,нетипично за мен.И няколко човека вече ме питат,забелязаха веднага че избягвам да пия и пуша и ми е много трудно да отричам 😂

# 288
  • Пловдив
Между другото и аз като започнах да пия ФК в началото ми ставаше лошо, а не бях бременна още. После установих причината - пиех я на гладно с доста вода. Сега я пия след хранене с глътка-две и... абе лошо си ми е, ама не е от ФК  Laughing

# 289
  • Бургас
Здравейте, аз ви чета, но нямам желание за нищо. Искам да съм сама и като надрусана да гледам в синевата. Ужас! Като тия облъчените се чувствам. Празен поглед, нулева концентрация.

Малката е със сополи, но пък е отговорна кака и си обу чорапи и дълъг клин за да оздравее и да не застрашава бебето. Сега ще се свари, но не ги сваля. А отгоре на всичкото вчера и днес не е на градина и става в 7ч. А за градината в 8 едва отлепя. Аз разбира се, само се преместих от спалнята на дивана в кухнята. Баба й успя да дойде на обяд да я гледа 3 дни. Влиза с въпроса "Коя от вас двете е болна". Викам, ако съм болна аз за какво да те викам. И без това навалицата ми идва в повече.

Аз също ще правя само късната ФМ. Към 20та седмица. Ама не знам при кой. Миналия път при Ковачева /за мамите от Бургас споделям/ я правих, какво ли не ми наприказва и беше особено груба. Аз не стига че едва бях започнала да слагам нормална храна в устата си, ами и на 60те ми скромни килограма завидя. Цялата съм била сланини, а не бебе и т.н. Сега определено няма да е при нея. Но има време да помисля. Няма да ми се пътува, иначе при Томова в София бих отишла. Миналия път запазих час за нея, но контракциите ми много се усилиха по него време и го отказах.

Фолиевата киселина я пия и аз. Сега нищо не ми става, но с Михаела я повръщах.

На почти всички сме казали. Дето се казва само който не ме е питал, не знае  Mr. Green
Ами аз пуших до последно и не съм имала намерение да ги спирам. Само това е достатъчен повод за любопитство. Освен това повечето ми приятелки са от градината на Михаела, а тя вече се е похвалила и на директорката и на чистачката. Но понеже миналата година беше вкарала този филм и всички се изредиха да ми честитят напразно, сега бяха сравнително сдържани. На майка ми й казах по телефона, ще я видя най-рано по Коледа, така че нямам друга алтернатива. Свекито ме позна още преди аз да разбера. Макар че изобщо не сме им споделяли, че сме пробвали да повторим.

Добре дошли на всички момичета и честитирозови и сини гащи на всички, минали прегледа! Hug

# 290
И аз се вълнувам хем искам да кажа, хем не ми се отговаря на 101 въпроса. Но понеже не пия много на две три излизания поне по чаша вино с компанията си поръчвах сега ме забелязаха, че категорично отказвам, също друг път все до късно сега едвам издържам до към 11.30 на вън, все казвам работата, все изморена не знам кой ми вярва вече.   Laughing  Не съм видяла странни погледи още  newsm78
Иначе съм решила като съм в четвъртия месец чак да казвам, поне след 3 седмици, дано да не ми личи корема до тогава.
Даже мисля ако се чувствам добре да събера всички по близки приятели на едно място и да поръчам от тези кексчета бебешките за десерт и да ги изненадам  newsm47,

И на Дундулина Добре дошла Simple Smile

# 291
Здравейте, нова съм в темата. Днес бях на първи преглед в 9 с..Това ми е втора бременност, на 37г. Баха ми изброени различните пренатални тестове, които мога да направя и единият се открояващи с доста голяма точност от над 90%, при условие, че е неинвазивен , а кръвен. Та исам да попитам някой чувал ли е за този тест Harmony или ако го е правил да сподели къде и колко струва. Благодаря предварително и лек дев на всички кандидат-мами!

# 292
Привет, мами!
Мина и моето БХС - аз си мислех, че ще е съчетано с ФМ, но се оказа, че на ултразвука ми мериха само нухалната транслусенция, носните костици, диаметър и обиколка на глава и разбира се дължината на човечето, което вече е 5 см  Laughing. Щеше ми се да видим и пола, но нищо, по-нататък. В 20-та седмица вече ще си направя ФМ и дотогава вече би трябвало да е ясно. Иначе резултатите от БХС лекарката ги коментира, че са добри - за Даун 1:51 000, за останалите 1:100 000. Възрастовите мен малко ме притесняват, че за Даун примерно е 1:370, но това доколкото разбрах е изолиран показател, който зависи единствено от възрастта (на 35 съм - все пак не съм първа младост Simple Smile ), а не е индивидуално за мен, така че мисля да не се притеснявам Simple Smile.

# 293
Тинтири, на първата ФМ няма много какво друго да се види. Затова и някои не я водят ФМ.
Пренаталните генетични тестове са около 1500лв.
Аз още си чакам...

# 294
Имам въпрос към тези от вас, които приемат утрогестан - докторът пусна ли ви изследвания за нивото на този хормон преди да ви го изпише? Имайки предвид, че с хормоните шега не бива (често от тях се пълнее, получава се замаяност, главоболие и др.) знаете ли колко ниско е било нивото му преди да започнете приемът? На мен ми го изписаха ей така - "оо имаш неразположение - на ти тоз' хормон", но нисък ли е бил, нормален ли - не се знае. Вярно, че на много жени се предписва, но не е панацея за всякакви болки в корема по време на бременност
Добър въпрос! Забелязала съм, че си изписва като бонбонки, а не е шега работа. Аз едвам се преборих да ми го изпишат (в чужбина съм), имах много ниски нива и продължаваха да падат ( беше ми 8 преди да започна да взимам, трябва да е 20). Изписаха ми много ниска доза 50мг вагинално. След седмица се беше вдигнал на 12, което пак е ниско, но поне вървеше нагоре. Последните 2 седмици не съм го тествала, дано се вдигнал още. С другите 2 бременности въобще не съм пила такива неща, или въобще никакви други медикаменти, които гледам я Бг масово се изписват с повод и без повод. Специално с хормоните в хубаво да се внимава и да се взимат само след доказани ниски нива.

# 295
Спокойно аз към Коледа ще се търкалям  сигурно  Grinning

Присъединяваме се и аз към групата на кандидат-търкалящите се по Коледа - от процедурата до сега съм +2,5 кг  Embarassed
Днес си купих два чифта дънки с ластик (от един магазин на понеделнишкия пазар) - едни по-тънки и едни по-плътни, че всичко, което все още ми става е късо или три четвърти, а есен идва все пак. Трябва да го издиря този магазин Фиолла в центъра.

А за лекарствата - аз съм на прогестеронов препарат (не е утрогестан, а един гел, който се прилага вагинално) още от процедурата, но сега вече - в 12-та седмица го спирам. За ФК ми казаха до 15-та седмица да я пия. Намалиха и Но Шпа - то от 3 х 2 на "при нужда", тъй като и болките ми намаляха откакто си лежа вкъщи.
Заради болничния казах на работа още в 10-та седмица, но нямаше как - то там си пише и така или иначе щяха да разберат. Иначе родителите си знаят от самата процедура, за други - казали сме на най-близките приятели. Другите сами да се сещат  Laughing

# 296
  • където мечтите се сбъдват
Привет  bouquet
Връщам се от преглед.Всичко е наред за сега.Човечето е пораснало доста.Видя се сърдечната дейност и как се движи.Спирам дуфастона.Доктора каза,че е нормално да имам болки ниско долу вляво и дясно в начална бременност.Ще пия само но шпа.
Посъветва ме да не правя БХС,а направо амниоцентеза в 16-17 седмица  Shocked Признавам,че много ме шокира с това.Каза че са правили страшно много амниоцентези в болницата и никога не е имало проблем.Д-р Хубчев ги прави в Девата (за момичетата от Бургас) и струват 250 лв.
Анито,за ковачева(нарачно е с малка буква) не искам да чувам.Няма такъв изрод!Наскоро и бяха залепили вратите на колата.Явно има много "доволни" пациенти.
Manhamanha,добре завърнала се  Hug

# 297
  • Germany,Bielefeld
Здравейте мами,вече съм в болницата на системи,хванала съм някакъв грип,вирус  гледахме бебо на видеозон с него всичко е наред поспала съм към 5 часа което е добре защото тази нощ с това повръщаме ми се взе акъла ,казвам на моя че и като дете не съм повръщала така.Ще се оправя.Благодаря ви за милите думи прегръщаме ви

# 298
Вие като спите на лявата си или на дясната си страна усещате ли бебешока?  Tired Аз усещам все едно имам някакво голямо мехурче . Crazy Без майтап.

# 299
Здравейте мами,вече съм в болницата на системи,хванала съм някакъв грип,вирус  гледахме бебо на видеозон с него всичко е наред поспала съм към 5 часа което е добре защото тази нощ с това повръщаме ми се взе акъла ,казвам на моя че и като дете не съм повръщала така.Ще се оправя.Благодаря ви за милите думи прегръщаме ви
Прегръдки. Сега си почивай bouquet

Общи условия

Активация на акаунт