АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 017
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
Вие като спите на лявата си или на дясната си страна усещате ли бебешока?  Tired Аз усещам все едно имам някакво голямо мехурче . Crazy Без майтап.

Възможно е да го усещаш, ако си поне 12 седмица. Аз първия път усетих бебето много рано, още в 12та седмица, втория път уж по-рано се усеща, но бях с предна плацента и доста по-късно усетих движения. Сега съм само в 9та седмица, та ми е рано още за каквито и да било усещания. Много е успокояващо като започнеш да усещаш бебето, а не като сега да стоим в пълно неведение.

# 316
  • София
Здравейте априлски мами, вмъквам се набързо и продължавам да чета назад, че за една седмица почивка сте изписалииии... Да се похваля в Гърция си изкарах супер - толкова жизнена не съм била - всяка сутрин, обед и вечер готвех постоянно на нас и кумовете (бяхме в къща) не можех да повярвам колко добре се чувствам, но уви днес на работа не е така спи ми се цял ден, лошо ми е , напрегнато, тежко. За тежкото да не говорим 3 кила отгоре, а коремчо стърчи ли, стърчи. Всички дрехи са ми тесни Sad.
Още малко на мен ми остана само 2 работни дена и си оставам вкъщи.
Другата седмица съм на скрининг - дали ще видим пола - толкова много искам момче.

Относно утрогестана - еее писна ми от него, искам да го спирам, даже вечер почти го забравям. Доктора каза до 12 седмица.
И за допълнение вечер прекарвам почти в тоалетната и то да пишкам поне по 7-8 пъти.

Изпращам много прегръдки и слънчеви усмивки.

# 317
  • Пловдив
Незабравка, радвам се, че си разпуснала подобаващо. На 22ри и аз заминавам на почивка с ММ и кумовете. Дано и нашия бейбимун да бъде така приятно зареждащ.
През октомври съм си планирала още една отпуска. Малко съм раздвоена - работи ми се, не ми се стои сама вкъщи, общува ми се с колегите, но от друга страна съм по цял ден седнала пред компютъра, не се движа достатъчно, работния ден ми се струва все по-дълъг. Исках да си поработя поне до декември, но май няма да издържа.

# 318
Ето ме и мен след прегледа най-после. Както каза докторът - пич от всякъде. Ако толкова съм искала панделки да съм си правела планове за трето  Joy Иначе за щастие всичко му е наред, няма никакви показатели за възможни увреждания, развива се прекрасно. Рискът от Даун бил много, много нисък, а шанс за спина бифида няма никакъв. Утре би трябвало да ми излезнат и кръвните изследвания, но според него всичко ще е наред.
Това са добрите новини. Лошите (донякъде) са, че според него извънматочната ми бременност, както и не добре растящото в началото ЧХГ се дължат на проблеми със средата, а не с ембриона. Най-вероятно проблема е в имунната система. Утре ще пускам няколко изследвания и ще мислим какво да правим. Според него изменения в резултатите ми ще има със сигурност, но всичко било поправимо. Добре е да го поправим възможно най-скоро обаче.  Praynig

Диди, пожелавам ти бързо да се стабилизират нещата и да те изпишат  Hug

И на мен от няколко дена ми се струва, че усещам нещо, с втора бременност уж трябва да се случи по-рано. С предната доста по-късно усетих, но пак бях с предна плацента.

За БХС-то, най-важната част е ултразвуковото изследване. Ако там докторът установи, че всичко е както трябва и няма данни за увреждания, другото няма (почти) никакво значение, защото реално е някаква си вероятност. То и при 1:10 000 000 шанс за увреждания пак има някакъв шанс, нали. Аз лично специално за тези изследвания държа да отида при добър специалист - за София във Фемина или Сигридов. За мен си струва отвсякъде и чакането, и всичко при него. Много неща ми обясни, а и ми даде информация, която се утрепах да търся след извънматочната, но не получих.

# 319
  • Бургас
Честит ти пич  Hug
Дано и с другите ти изследвания всичко е наред.

# 320
Честито момченце
☺Дано и другите изследвания са наред.

# 321
  • Пловдив
Още едно момченце се показалооо! Честито, Манха!

# 322
Оставам с впечатление, че на всички, които отидоха на ФМ им казаха пол, така ли е ?
Аз мислех, че по изключение казват толкова рано Simple Smile.
Изтръпвам малко, че може и на мен да ми кажат другата седмица..
Честито, на всички !

# 323
По принцип след 10-11 седмица е възможно да се види пола на добър ехограф и от добър специалист. Колко по-късно е ФМ, толкова по-голям е шанса. Освен това както бяха писали по-рано мисля, момчетата се виждат по-лесно Simple Smile

# 324
Честит пич  Grinning. Успех с останалите изследвания. И на всички останали, които са в очакване  Simple Smile
Манха, писах ти на лични данни за първа страница да ме вмъкнеш по някое време, когато имаш възможност.

# 325
Честит пич  Grinning. Успех с останалите изследвания. И на всички останали, които са в очакване  Simple Smile
Манха, писах ти на лични данни за първа страница да ме вмъкнеш по някое време, когато имаш възможност.

Видях и не си само ти, обаче за съжаление като не съм пускала аз темата не мога да я редактирам. Препратих данните на Кристална, тя ще се погрижи  Simple Smile

# 326
  • Пловдив
Честито на всички, които вече знаят  Hug на сестра ми в 12 седмица един в Селената й каза 100 процента момче, без да го пита, пък е мома и половина  baby_neutral от убождания и аз имам фобия, по-скоро от момента след убождането, защото припадам...  Blush и понеже предупруждавам, веднъж след като ми взе кръв, сестрата каза: "Айде сега излез на двора на пейката, да не колабираш в поликлиниката!"  Close  Joy 

# 327
Момичета, имам нужда от съвет. Работя в училище, постоянно около мен има деца. Все повече се чудя, дали е удачно да продължавам да работя. Може би ще изчакам до изследванията- началото на октомври и ще говоря с доки.  Децата са буйни, постоянно съм в напрежение да не ме бутнат. Отделно се притеснявам, като започнат вирусите. Вече от говорене ме боли гърлото и сутрин си губя гласа. Отделно са нервите...  Crossing Arms Не знам. Може би малко се глезя, на никой не му е лесно...  Rolling Eyes

# 328
Clairette в 10г.с съм.Ама наистина усещам някакво топче.  Mr. Green
Manhamanha честити сина гащи. Hug
Тук много момченца се събраха.

# 329

Видях и не си само ти, обаче за съжаление като не съм пускала аз темата не мога да я редактирам. Препратих данните на Кристална, тя ще се погрижи  Simple Smile
[/quote]
Благодаря bouquet

Общи условия

Активация на акаунт