АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 007
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Манхаманха, сега ако ми кажеш, че си чакала при Сигридов днес толкова време, то със сигурност се знаем вече   Mr. Green Аз съм онази дето чакаше за БХС, а изглежда като в 5-6ти месец Simple Smile Може би ти си била точно след мен. Жалко, че не го разбрахме по-рано.

При мен прегледа днес мина много бързо, на фона на предните едночасови прегледи. Според доктора имам витаминни дефицити, ще пускам и аз разни изследвания. Малко ме притесни това.

Ние нашарихме децата, ще си имаме малка Джуджоланка  stork-girl, баткото е много щастлив  Grinning

# 331
  • Бургас
Взимането на кръв след ФМ ли се прави задължително? Като ви чета, че след ФМ ви назначават допълнителни изследвания, май е по-добре да ме убодат накрая.
Чудя се дали да не си пусна за всеки случай ТSH и за антитела за рубеола и варицела. Моята гинеколожка ми се смее, че всичко искам да си изследвам, аз й обяснявам, че ги пускам колкото да не се наложи да ме бодат пак  Laughing

Ах, и девойка имаме  Heart Eyes

# 332
  • Пловдив
За ФК се пие до 3месец,ако всичко е наред.Аз не я усвоявам напълно затова пия 12 хапчета на ден до 24г.с.и не ми става нищо от нея.За амниоцентезата на мен ми я препоръчва заради годините,но понеже има риск и ме е страх се разбрахме ако при прегледа не види нищо притеснително да не я правя.Според мен рядко стават грешки с пола.Понеже е рано се застраховат др.път със сигурност ще кажа.Аз и по формата на корема си виждам разликата-с предните 2бременности ми беше остър,а сега е закръглен,но ще видим,само всичко да е наред.

# 333
Йей, джуджа супер за мацката  Hug

Между другото доста се чудих преди да отида дали да не пиша тук, за да не се получи точно тази ситуация  Laughing

Взимането на кръв по принцип се прави непосредствено след феталната ако ще правиш скрининга на същото място или ако от там пращат кръвта за изследване до националната генетична лаборатория. При мен допълнителните изследвания трябва да са на гладно, така или иначе трябва да ида отделно.

# 334
  • София
Честити гащи Hug И добре дошли на новодошлите!

Моят доктор като го питах втория път с надежда "Какво е? " и той "Майсторът същия ли е?", викам "Същия.", а той "Емииии, какво очакваш тогава" Mr. Green

Вас ви пускат гадостите, при мен тези дни се засилват. Днес и вчера такова гадене...Лошото е, че минава само с ядене. Аз мислех, че като им се гади на хората, не им се яде. Но не би. Ако не хапна нещо, имам чувството, че ще ми се повдигнат вътрешностите до гърлото Sick В резултат днес ядох поне 7-8 пъти. Символично, ама цял ден дъвча ooooh! Добре, че колегата в кабинета ми го няма и съм си сама, та си хрупам на воля. Не мога да спря да се чудя какво ще правя в края на месеца, когато започвам работа с хора и то не мога да стана и да си изляза, когато си искам или да си мушна една бисквитка в устата ooooh! Дано мине до тогава, че голяма излагация ме чака.

# 335
Манхаманха,честито момченце bowuu а на джуджа момиченце Heart Eyes
 Значи вие сте направили извледванията при Сигридов? Аз все повече се замислям дали да се запиша при него или някой друг в моя си град. Всеки си препоръчва неговия док и се двуомя Laughing
И някакви контакти  за връзка с този доктор за запазване за час, може ли? Blush

# 336
  • Пловдив
Джудже, честито момиченцеее! Аз мислех, че само юнаците ги казват докторите, а за дамите предпочитат да изчакат малко повече, за да са сигурни. Стискам си палци за утре и аз да се прибера с едни розови гащета  Mr. Green

# 337
  • Варна
Джуджа, честити розови гащи  Grinning
Манха, честито момченце  Grinning
 Илето989, Според мен не е много удачно, може наистина да стане инцидент да те бутнат по силно, или да хванеш някой вирус. Говори с док за това. Не си само ти, която е спряла работа с деца заради бременността.
Кати12, какво означава закръгления корем? Аз моя не мога да преценя какъв е  newsm78 а как искам момиченцеее.. ама и момченце ще ме зарадва, само да е добре.
Белинда, да не те пита същото пак доктора, а?  Mr. Green Joy
Кристална, късмет за утре!
Пак се чувствам супер изостанала, аз имам само 2 прегледа на кръст до сега, чудя се кога точно да посетя док.  Сега съм в 8с. и 4 дни, мислех да отида на 26-ти, тогава обаче ще съм 9с. и 4 дни. Изобщо има ли смисъл да ходя тогава при положение че трябва да правя ФМ и БХС след седмица две. Дали да изчакам или да отивам на 26-ти......

# 338
Джуджи честити розови гащи , на теб Manha синички Hug
Аз също щях да питам за прегледите.На 07.09 ми беше прегледа,трябва ли другия месец да отида на същата дата или след нея?Интересно ми е ,защото тогава се записах на ЖК,а сега вече не трябва да нося направление.Та трябва ли да чакам месец или може ден два по-рано да отида?Ако може даже и на 1 2 ,че нямам търпение.

# 339
teddyblue, благодаря за съвета!  bouquet

# 340
Точно се връщам и аз от преглед, отидох по спешност, че това моето кървене и болки вече 2 седмици ме хвърли в джаза. Всичко е наред за щастие, падна ми скала от сърцето!!! Нямам отлепвания на сака или плацентата, нямам хематом, плацентата ми не е ниска. Не е ясно кървенето от къде идва, може да идва и от сървикса.
Аз да си призная други симптоми, освен, че миналата седмица внезапно започнах да изглеждам като бременна в 6ия месец, нямам. Това до сега ме хвърляше във всевъзможни притеснения, но явно съм извадила голям късмет. Понякога имам много леко гадене, но е толкова леко, че не знам въобразявм ли си, или не  Laughing . Много ми е различна тази бременност от първите 2. Преди имах гадене, кървене на венци, чести кровотечения от носа, акне, болезнени гърди и какви ли не други "екстри". Сега нямам нищо такова и съм под вечно напрежение+ кървенето, което ме хвърля в ужас час по час.

Моят доктор като го питах втория път с надежда "Какво е? " и той "Майсторът същия ли е?", викам "Същия.", а той "Емииии, какво очакваш тогава" Mr. Green

Хаха, Белинда, и аз съм в същия кюп. След 2 момчета и същия майстор, наистина какво да очакваме, даже не смея да се надявам на момиче, макар че сънувах вече, че е момиче и как да я кръстим. И с двете деца сънувах в началото пола и как да се казват. Ще видим де, както казва една моя позната гинеколожка "Работим с материали на клиента", каквото сме си произвели това ще е  Laughing .

# 341
Добър вечер на всипки и от мен! Simple Smile Сега се записвам в новата темичка, бързо напредваме и все с хубави новини ☺на знаещите вече пола на бебчо-честито! baby_neutral  На другите мами, които не се чувстват добре-дано по-рано ви отшумат проблемите!  Hug Явно е много персонално ,при мен например гадене няма почти вече, но как ме наболява кръста  Tired не можем да се разберем и за климатика в офиса - на едната колежка все и е топло и пуска климатика на студено, а то така завърта и често се схващам ooooh!  добре , че ще почивам 2дни , а тя излиза в отпуск 2седмици. Още не съм казала на колегите и шефката,но скоро и това ще направя, усещам как започва да изпъква корема.Утре сме на ФМ в София и ще пътуваме от Варна и се надявам всичко да е нормално,защото от както съм бременна не съм пътувала толкова дълго. Надявам се и полът да узнаем, като чувам за вашите прегледи , вече нямам търпение  Flutter скоро мисля ще ми се наложи и аз да мина по магазините  Whistling май всички си  намираме поводи вече да освежим гардероба Joy

# 342
  • Вестерос
Tedi, не ти ли казва аг-то кога да отидеш? Моят ми казва след 10 дни и двата пъти така ми каза. Сега на 22 трябваше да ида, ама нали е почивен и остана за 26.

Аз днес имам ужасни киселини   Confused

Анет, а защо избра в София да отидеш, а не във Варна?

# 343
  • Варна
Каза ми да дойда след около месец но ми се видя ужасно много време, и ми се искаше по рано. Последния ми преглед беше на 1-ви. Притеснявам се и с това незнание на час за ФМ. Не знам лекаря ли ще иска да ми я прави, ще ме насочи към някой, или да се спасявам както си знам, и да не се окаже късно накрая да си запиша час за някой ( то ще е в клиника Темелков, ако док каже че няма да я прави)

# 344
Теди, защо не си запишеш час в клиниката? Ако не ти трябва ще го отмениш.

Общи условия

Активация на акаунт