АПРИЛче в коремчето расте, скоро пред всички ще ни издаде - Тема 4

• 33 026
  • 731
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Belinda,казваш..Страшничко си е като осъзнаваш, че носиш цяло човече Crazy

Да, страхът да не го загубя вече е съвсем реален - свързан с конкретното човече, а не просто абстрактният страх от аборт. Ама няма да го мисля. Настройвам се, че ще се залепи сакчето и всичко ще е наред. Трябва Praynig Казахме на децата Heart Eyes Изключително емоционално беше, изненадаха ме. Плакаха и двамата, прегръщаха ме, малкият цяла вечер ми "слуша" корема, убеден, че ако е много внимателен, няма начин да не чуе бебето. Абе, страшна емоция е, незабравимо и безценно. Дано съм постъпила правилно, като съм споделила, но просто не можех вече да го крия от тях.

Ангелка, съчувствам ти, но трябва хубаво да провериш правната рамка на ситуации като твоята. Защото аз съм доста убедена, че по програмите за майчино здравеопазване и неосигурените бременни имат право на някакви, макар и по-ограничени, пакети здравни услуги.

# 106
  • Вестерос
Не можеш ли да доплатиш само здравните?

# 107
  • София
Ей това намерих на прима виста:

http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135556407

Раздел IV е за теб Peace Ще пуснеш най-важните изследвания по тази наредба, ще си платиш за още 2-3 ехографа и готово. Не е идеално, но е по-добре от нищо.

# 108
Белинда,благодаря ти.но мен ме притеснява раждането и болнични ,просто в момента явно,съм много разстроена и не мисля трезво.
      Да Тифани немога,сумата е непосилна за мен  момента.

# 109
  • София
Е, прочети наредбата де, като се успокоиш Simple Smile Раждането е безплатно със сигурност.

# 110
ssaa,не знам.. Нали уж за главоболие сме могли да пием само парацетамол. Засега устискам фронта... Peace
belinda,много хубаво че сте им казали и много сладка реакция от тяхна страна Heart Eyes На моя първи братовчед, жена му е бременна в момента, иначе си имат първо- момиченце, на 4 годинки.. Милата като й казаха, първоначалната й реакция е била" Ама аз нали ви казах, че искам братче"..  Ама детето свикна , сега ми разказва как ще дава на сестричката нейната рокля на Елза, но малко като порасне , че сега като се роди ще й е голяма. Grinning Heart Eyes Много сладко

# 111
  • Sofia, Младост 3
Celona, аз питах за Щерев по-скоро относно записването онлайн-понеже не ми вдигаха от клиниката, а бързах да запиша час за определен лекар там,се наложи онлайн да запиша. Но не знам дали не трябва да звъннат да ми потвърдят, или е достатъчно и така?  И просто се явяваш после? Ако е така е изключително удобно Simple Smile
За здравните осигуровки и майката с пропуснати вноски - за какъв срок не са внасяни? Има случаи, в които правят отстъпка и не ги притеснявят няколко месеца, поне при мен преди години беше така - след 12 клас имах дупка, бяхме забравили и дъълго време са седяли така. Когато се сетихме, проверихме и искахме да ги платим, хем давността беше минала, хем жената беше казала на майка ми, че не би позволила за такава сума да се притесняваме. Успех, дано в предложенията на Belinda има решение за теб  Hug

# 112
  • Варна
Добро утро bouquet
Кари, съвсем бързо не попива, все пак е мазничко. Но в сравнение с други мазила и кремчета това най ми допада като отзиви, за това към него се насочих.
Ангелка, едва ли ще те успокоя с това, но една позната роди преди 4-5 месеца и ми каза че не е дала дори стотинка за цялото следене, прегледи, изследвания, за раждането (то беше секцио), абсолютно нищичко, дори конци и консумативи за секциото не платила. Не знам обаче подробности. Агитираше ме че и аз нищо не трябвало да плащам (това защото споменах че 40 лв. е на преглед с ехограф) newsm78 Явно има начин, щом тя е минала по този път. Има много хубаво бебче сега, до колкото знам няма усложнения от секциото или каквото и да е негативно от раждането, освен че е била на етаж в болницата където в съседните стаи имало предимно роми....... но тя е била  сама в стаята.

# 113
Момичета като кихам и получавам спазми ниско долу,иначе бързо отшумяват.

# 114
Момичета като кихам и получавам спазми ниско долу,иначе бързо отшумяват.
И аз получавах. Това, което правя е леееко да се привеждам напред преди да кихна и гледам мускулите на корема да са отпуснати - от кихането се стягат допълнително. За сега това ми помага  Peace

# 115
Благодаря СмърфкаHug
Аз не съм звъняла на доктора,нямам температура,само хрема и кихане.По-добре съм от онзи ден,да му звънна ли все пак?

# 116
Ако му звъннеш, докторът може да ти препоръча нещо, което да те подсили за да не се върне старото положение, че със здравето шега не бива особено при бременни  Simple Smile

# 117
Добро утро от мен Simple Smile
хубав ден пожелавам на всички.
Аз съм на работа ще ви следя от тук.

# 118
Eva, имам два опита да се запиша online и, тъй като не получавах никакво потвърждение, нието обаждане, звънях в клиниката за директно потвърждение. и двата пъти ми казваха, че не съм успяла да се запиша online, затова най-добре звънни директно в клиниката, най-малкото да си потвърдиш часа.

# 119
  • София
Момичета, аз реших да се запиша за следене в Правителствена болница (Лозенец). Докторът, при който сега ходя работи там.  Досега му ходих в частния кабинет, но го попитах и ми обясни какви са ми вариантите.
Завеждам се там за ЖК и картона ми го правят, започвам всеки месец да си ходя на прегледи там при него и накрая си раждам при него също там. Плащам в началото 800 лв и повече нищо не плащам за прегледите до края, изследвания и самото раждане. Мисля че това за мен ще е най-добрия вариант, лекаря ми харесва, сериозен е и ще ме следи до края, ще знае какво ми е положението като започна да раждам и ще съм си с него. Доверявам му се, пък и ми е препоръчан доктор от две други мами раждали там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт