Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 113
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
104 му е хемоглобина. Блед е и той. Нз на какво се дължи, яде често месо и жълтък.
Ще пие 1 месец капки Малтофер с желязо и после пак ще дадем кръв.

# 256
Знам, че много майки са/сте доволни от хомеопатичното лечение, но за мен то е недействащо.
Ето още нещо, по което си приличаме  Laughing

Я кажете, мами, има ли други обсебени дечица от татковците си? Мъжът ми беше за риба три дена преди повече от седмица и оттогава бубка съвсем не се отлепя от него, постоянно ходи след него, хваща го с две ръце през краката, не го оставя изобщо, а мен не ме отчита, че съм там...
Ох, така си мечтая аз за такова нещо, но тази роля се е паднала на мен  ooooh!
Първата ми дъщеря има ужасни отношения с баща си. Когато беше на 2.5г отидохме сами с нея за 2 седмици в чужбина. На връщане той ни посрещна на летището и тя като го видя, много изненадана възкликна "А, тати, ти до сега къде бя?"  Joy
С бебка са малко по-близки за момента, но не изключвам с времето нещата да се развият по същия начин.
Докато аз като ходих три пъти в последователни дни на зъболекар, после беше закачена за мен като коалче. Тези три излизания са ми единствените отделяния от нея до момента.

# 257
Присъединявам се към невярващите в хомеопатията. Ако човек се поинтересува повече какво представляват самите препарати ще разбере сам. Даже не ги взимам като изпишат такива.

# 258
Мерси, Сиси! И ние преди пихме Малтофер, но не един месец, а цяла опаковка, което си беше доста време. Дано децата ни са добре! Praynig
Юна, как спахте снощи? Дава ли Нурофен?

# 259
Мерси, че питаш  Hug
Спахме по-добре, не се наложи да давам нищо. Пак се буди 7-8 пъти, но поне заспиваше след това.
Утре ще слагаме ваксина и малко се притеснявам как ще протече. Тя винаги вдига температура и 24 часа не спада  Confused

При вас има ли подобрение?

# 260
Охх, не. Тази вечер още преди да заспи наду гайдата. Няколко пъти се унася и изведнъж започва да реве. Дадох Нурофен и накрая позаспа. Не обичам чак толкова редовно да му давам, но наистина нищо не помага. Гледам два горни зъба се белеят - няма ли да излизат вече?!?!? #Crazy Майка ми се чудеше, да не би да е толкова болезнено, защото аз го захраних бавно и с гладко пюре и не е дъвкал с тях (венците)??? Има ли връзка това? И на кухня го записах чак сега, след годинката и въобще не беше виждал малко по-едра храна. И ти си с късно захранване с повечето храни, нали?
Иначе всички ми викаха, че той реве защото вечер е на мляко и не му давам твърда храна!!!! Къде са сега да видят след "твърдата" вечеря колко спи? (това беше препратка към едно мое старо оплакване за това колко много ме укоряваха хиляди хора, че не правя нещата, както те навремето).
Забравих да кажа, че и ние сме от този тип с температура всеки път след ваксина.

# 261
Няма по-късно захранване от нашето, но според мен няма никаква връзка. Толкова много деца са родени до сега, всичко е пробвано. Ако имаше нещо универсално, до сега хиляда пъти да е открито.

Първата ми дъщеря и гък не каза по време на никненето на зъбите. Просто си излизаха. Спеше супер дълбоко и нищо не можеше да я събуди. Захранена е по същото време, че и до годинка само пасирано ядеше, а малката дъвче корички хляб от 8 месечна.

Не смятам, че с нея съм правила нещата правилно, а сега ги правя грешно. Всичко е толкова индивидуално!
Но ако първото ми дете беше като малкото и някой ми обясняваше как бъркам и допускам грешки, наистина щях да се почувствам ужасно! И сигурно щях да повярвам.
Това е жесток психологически тормоз. Не се поддавай.

Аз понякога мажа венците с Калгел, съдържа лидокаин и доста успокоява. И за Дентинокс съм чувала добри отзиви. При вас не помагат ли?

# 262
  • София
И аз трети ден капя тобрадекс. Нали ви се оплаках, че една седмица с виброцил и сополите на малкия не минават. Трябваше и аз по-рано да започна. То при нас проблемът е, че и двамата изобщо не ми дават да им ги изсмуквам, изобщо. Пробвах, даже двама човека пробвахме, като единия държи мятащото се и пищящо дете, не става. И това може да е забавило нещата обаче от тобрадекса още вчера забелязах подобрение. На каката не съм й капала, но тя е значително по-добре.

Юна и Жулиета, дано скоро да се успокоят нещата с тези зъбки. Наистина е строго индивидуални и според мен не зависи от нещо, което вие правите.
Хората са такива, че като детето реве или има някакъв дискомфорт, или пък се разболее, все се търси проблем в майката. Знам колко е гадно, защото и на мен ми се случва. Храта, които не гледат в настоящия момент бебе, не приемат за номална част тези периоди и все трябва да търсят причина - защо бебето реве от колики - еми не му даваш чай от копър (а аз давах, ама ефект нулев, както и от всичко друго което давах), бебето проплаквало нощем - не му даваш да яде достатъчно, бебето е болно - не го обличаш добре, затова е така (нищо, че навън може да е 32 грауса примерно), бебето има запек - не му даваш достатъчно вода. Всеки има готова диагноза ил лек за дадено състояние на детето и е убеден, че майката нищо не прави.
Затова опитваме да не обръщаме внимание и се молим дечицата да са добре и неразположението бързо да мине  Hug

# 263
Хаххаха, Кате, тези цитати от живота ми ли ги извади?  Laughing Дано се оправят бързо дечицата ти! Hug
Юна, имам едно от Англия - Bonjela с лидокаин и въобще не помага, та затова реших, че няма смисъл да купувам българския еквивалент. Купих си сега Дологел, а до онзи ден мазах с Пансорал. Това последното май имаше някакъв минимален ефект, но има парабени, а с тези натяквания по рекламите колко са вредни, много се чудя дали да купя втора опаковка. Давам и Дентокинд ама май и там нищо.

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 12:27 от julieta_sv

# 264
  • Варна
За меда ми е интересно, защото нали за нас е супер полезен, но за малките е алерген. Нашата доки каза да не му давам още мед, а в същото време предписа някакво лекарство с прополис за имунната система

# 265
Жулиета, изобщо не обръщай внимание на подобни атаки!!!
Мед няма да давам скоро, той не е толкова алерген, колкото е опасен за бебета заради риска от ботулизъм.

# 266
Медът се дава над две годинки. Лошото е, че медът днес не е този от едно време. Пчелите, събирайки го, могат да попаднат на замърсен източник (както е писала Lucile, ботулинов токсин, предизвикващ ботулизъм). Опасно е и за възрастните, но те могат да се преборят, дакато малкият детски организъм не може. В никакъв случай не бих рискувала да дам, само и само да знае какво е мед.
А за чай, честно казано, пак не давам. Нямам конкретна причина.
Я ми кажете какви плодове давате на децата, кога и под каква форма (сок, пюре, да гризка.....)? В кухнята няма особено много плодове, а се чудя как да му набавям повече витамини от някъде.

# 267
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Хората са такива, че като детето реве или има някакъв дискомфорт, или пък се разболее, все се търси проблем в майката. Знам колко е гадно, защото и на мен ми се случва. Храта, които не гледат в настоящия момент бебе, не приемат за номална част тези периоди и все трябва да търсят причина - защо бебето реве от колики - еми не му даваш чай от копър (а аз давах, ама ефект нулев, както и от всичко друго което давах), бебето проплаквало нощем - не му даваш да яде достатъчно, бебето е болно - не го обличаш добре, затова е така (нищо, че навън може да е 32 грауса примерно), бебето има запек - не му даваш достатъчно вода. Всеки има готова диагноза ил лек за дадено състояние на детето и е убеден, че майката нищо не прави.

Майкоооо ей такива като започнат да ми ги приказват и направо откачам!  Twisted Evil Много бързо разбират как милото и усмихнато момичета (аз го играя това), става чудо(вище) с голяма уста и 200 аргумента против...Мнооооого бързо млъква всеки насреща ми.Накрая забивам нещо от типа "Акъл не искам, пари ми трябват"
Съжалявам, но много се паля някой като ми дава акъл и ми обяснява аз как съм си гледала детето, пък е на 500км примерно или ме вижда веднъж месечно.
Мед не съм давала и нямам намерение да е скоро.Точно заради ботулизма.Чай така или иначе не пие моят.
Плодове обаче давам редовно пресни.Мисля, че освен смяната на АМ това помогна да забравим запека.Сутрин яде понякога час преди закуската и след обяд добавям пресен плод настърган към десерта от кухнята, че като гледам колко плодове има вътре направо яде чисти нишестета.
Плодовете намачкани на малки парченца или настъргани яде Криско.От гризкането сам на цял плод съм далеч с тея 5 зъба на кръст.

# 268
  • Драгоман
Мед може над 1г и аз вече съм дала и сироп Гринтус за кашлица, който също съдържа мед. Чай рядко давам, но скоро ще започна по-често, все пак в зимния сезон си е хубаво да се пие чай  Simple Smile
Плодове предимно така си гризка или намачкани, рендосани. Сок още не съм давала. По-полезно е да се ядат целите плодове. Не забравяйте и зеленчуците, в тях също има витамини, но в суров вид са повече. Рендосан морков примерно. Ако някой има домашни домати също е добре да си хапват. Моята много обича да си гризка доматче.
 А забравих да кажа. Скоро ще започна и компотите, но първо ще използваме възможно повече пресни плодове и след това.

# 269
  • Драгоман
 Кате, и аз не изсмуквам сополите. Катето духа от както беше на 1,5г, сега уча и Ема. Има напредък тя, но не духа всеки път като й кажа. Аз пък гледам минимално да капя капки, само физ р-р слагам в момента. То има един лаф Хремата минава с капки за 1 седмица, а без капки за 7 дни  Grinning 

Общи условия

Активация на акаунт