Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 115
  • 739
  •   1
Отговори
# 270
Плодове давам в натурален вид. Ябълката с кората и сама да си я гризе. Изяжда по една цяла ябълка барабар с огризката, защото не се сеща къде да спре и как да я завърти  Laughing
Бананите често ги яде с кората, особено ако съм ѝ го дала и я возя в количката да го яде по пътя. Т.е. не я виждам. По някое време поглеждам и тя нагънала кората. Иначе ѝ го беля разбира се.

Авокадото много го хареса и от първия път изяде цяло наведнъж. Освен това давам сини сливи, круши, праскови (когато имаше). Все по-рядко намирам свестни плодове и зеленчуци, а би трябвало точно сега да е сезонът на всички. Какво става не мога да разбера?!

Минимумът е два банана и една ябълка на ден. Не беля, не режа и не намачквам. Тя си умира да гризе.

# 271
Бързо оздравяване на болните човечета!
Това с акълите как да си гледаме децата всички много го обичаме. Аз се ядосвам много всеки път, но разбира се продължавам да си я гледам както аз си знам.
Чай слагам от шипка сутрин в попарата, а мед още не съм давала. Плодове давам на обяд и вечер като десерт и слагам в следобедните закуски. Намачквам или настъргвам, защото имаме само 4 зъбчета. Само банан давам да си гризка. Давам й ябълки, круши, пъпеш, банани, нектарини. Вяра много обича плодове. А зеленчуци слагам много когато й готвя. Не е като да са пресни, но все пак хапва.

# 272
  • Северо=Западналия край
Здравейте момичета! Как ми липсват дните на майчинството....... Малкия почна да вика на баба си "мама"  Shocked не и дава вечер да си тръгне Simple Smile

Мед не съм давала, а и док каза засега да изчакам. Плодове давам пресни, плодови пюрета отдавна не купувам. Всичко режа на парченца. Най често давам грозде, банан, ябълка.
И моят продължава да е неспокоен нощем, вече нищо не давам защото не виждам ефект.

# 273
Сокове не иска изобщо. Чай не давам.
На мен плодовете са ми голям проблем, защото цяло трудно намирам хубави некисели плодове. Давам най-вече банани. Случва се и праскови,... И май това, пъпеши давах, но последно един й горчеше и отказа изобщо да яде следобяд заради това, от ябълки май й се увеличиха газовете...круши сладки не мога да намеря... И изобщо май все на банани я караме Sad давам ги само пасирани, не иска нищо да гризе, не иска нито намачкано, нито настъргано... Изобщо, при нас храненето е много трудно, с мнооооого увещаване, залисване, маймунджълъци....ооооох, дано дойде скоро моментът, в който да иска да се храни   Praynig понякога се чувствам ужасно безсилна, чудя се аз ли сгреших, че детенцето ми няма желание нищо да яде и само стиска уста и върти глава....ох, оплаках ви се, това много ме тормози!

Последна редакция: чт, 06 окт 2016, 23:53 от Lucile5

# 274
  • София
Здравейте  момичета не  съм писала  много време но бях много заета  и нямаше как,попрочетох отгоре-отгоре какво сте  писали и пожелавам бързо оздравяване на  всички.
За меда  искам да кажа.
Аз мед  давам  от 1 месец може  би през ден в киселото мляко с бисквити или в чая  или с попарата,захар не  слагам а  мед,захраних разбира  се с много малко  и така  постепенно увеличих.Вместо да  тъпча детето с  витамини във  вид  на  сироп  и какво ли не  реших да давам мед,защото моя  вуйчо го произвежда в планината и знам че е  100% чист  и без никакви добавки.
Дори ако някой  иска мога  да му препоръчам да си вземе  от  него,залагам си  и двете ръце че  няма нито захар  в  него нито  нещо друго каквото слагат  търговците  по принцип.
За гърнето искам да споделя, че  е голям тормоз  при нас,слагам на  гърне  и той става  и почва да се разхожда на  10тата секунда.Купихме седалка  със  стълбичка  за тоалетната  и от днес  почвам там да  го карам,направо ръце  вдигнах.

# 275
Охх, не. Тази вечер още преди да заспи наду гайдата. Няколко пъти се унася и изведнъж започва да реве. Дадох Нурофен и накрая позаспа. Не обичам чак толкова редовно да му давам, но наистина нищо не помага. Гледам два горни зъба се белеят - няма ли да излизат вече?!?!? #Crazy Майка ми се чудеше, да не би да е толкова болезнено, защото аз го захраних бавно и с гладко пюре и не е дъвкал с тях (венците)??? Има ли връзка това? И на кухня го записах чак сега, след годинката и въобще не беше виждал малко по-едра храна. И ти си с късно захранване с повечето храни, нали?
Иначе всички ми викаха, че той реве защото вечер е на мляко и не му давам твърда храна!!!! Къде са сега да видят след "твърдата" вечеря колко спи? (това беше препратка към едно мое старо оплакване за това колко много ме укоряваха хиляди хора, че не правя нещата, както те навремето).
Забравих да кажа, че и ние сме от този тип с температура всеки път след ваксина.

Изобщо не си го слагай - да си бръщолясват колкото си искат. Направо им кажи да те оставят на мира, иначе няма да общуваш с тях. И непоискани съвети да не дават. Ако знаеш колко съм им насъбрала на всички тези лаици, бабушкерки и прочие -  #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Инак за храната - повярвай, няма никакво отношение дали е дъвкала с венци, или не е . Все ги боли и плачат. Но ще мине. И моят не е захранен с доста неща, и на кухня не е записан. За сметка на това никога не съм пасирала храната - аз такова устройство у дома нямам. Та - пак плаче от зъбките.

За твърдата храна - и моят не желае всяка вечер да "вечеря". Примерно до към 18 часа яде нещо, и после нищо не иска. Най-много да се излъже да отхапи половин солета. Сучи и спи. То насила не става,

Hug Hug Hug

# 276
Точно щях да питам за мед и ядки дали давате?
Мед ще започна с печената тиквата, а и орехи искам да добавям с тях и ще изчакам още малко. След годината медът е позволен вече точно заради ботулизма, и с каката така процедирах.
Пресни плодове яде всеки ден - грозде, круша, банан, ябълка, до скоро праскова и нектарина. Не мачкам нищо, режа на парченца по-големи или по-малки и той си взема от табличката. Вчера яде с мен пресен карфиол и сурова червена чушка, пак така на парченца и много му харесаха. Но най-много обича домат намачкан със сирене и зехтин. Вчера и извара му давах за първи път и нея хареса.
Много деца на вън ядат солети  Хрус- Хрус лилави - отвратителни са и трябваше да намеря заместител, защото и той иска, а аз съм против всякакви такива боклуци в пакетче. Правя едни крекери солени с различни добавки, които идеално стават и за нашите деца, защото имат само 3 съставки - брашно, вода, зехтин и малко сол. Режа ги на тесни ленти и стават точно като солетки.

# 277
И аз съм анти-меда на този етап. Както и анти-орехите - шубе ме е да не се задави, знам че не са алергични по принцип.

# 278
И аз съм анти-меда на този етап. Както и анти-орехите - шубе ме е да не се задави, знам че не
 са алергични по принцип.
Моето мнение за ядките е твърдо против. Доколкото знам, специалистите ги препоръчват чак след 3-4 годишна възраст. Освен това близки на свеки имат случай с внучето им, който мога разкажа ако някой иска на ЛС.
Чакайте да ви споделя от нещо, което ме втрещи за бебешката козметика. Имахме гости, живеещи в САЩ и ми казаха, че имало гражданско дело срещу Johnson &Johnson's за това, че използали канцерогенни съставки в продуктите си. Те, разбира се, дълго отричали, но днес ми показаха статия, че вече официално са си признали, че е така!!!!!!
Аз, както ползвах Бочко, така от чужбина ми донесоха Джонсънс, много ми хареса и взех и аз да го купувам #Crazy.
Кажете ми с каква съвест това се прави умишлено от години???????? Не можеш да се довериш на никого за нищо - храна, козметика, лекари, лекарства..........
Lucile, не си виновна за нищо. Аз с очите си виждам малката на едни познати как стиска уста още от първите си дни - мляко, пюрета, всичко!!! Даже по едно време я хранеха в съня й - само тогава не се противеше. Това си е до дете, но ето тя вече е на почти 1 г. и 2 месеца и видях, че почнала да си отваря доброволно устата. Просто трябва периода да премине. Кураж! Hug

Последна редакция: пт, 07 окт 2016, 14:39 от julieta_sv

# 279
Това за Джонсън го знам още от преди 7-8 години и никога не съм купувала техни продукти.
Аз ядки смело давах на година и половина може би /как ми бяга точната възраст вече.... ooooh!/ - бадеми и орехи, сусамов тахан по-късно. Алерген са бадемите, орехите наистина не са.

# 280
Lovely_wife, Честит Рожден Ден на малкия Валери!!!! Hug Нека момчето ти е живо, здраво и много игриво и щастливо! Да бъде гордостта на мама и татко!  bouquet bouquet bouquet
Весело изкарване!!!!!

# 281
Честито на Валери  bouquet Да е жив и здрав! Много безгрижно и щастливо детство и радост за мама и татко  Two Hearts

Аз купих орехи един ден с цел да ги давам смлени в кашата, но прочетох, че никак не е добра идея и то именно заради алергии. За разлика от алергията към други храни, които се проявяват с обриви и разни други такива леки неща, алергията към ядки се проявявала в задушаване. Уплаших се и се отказах да давам поне до 3г.
При деца, които нямат проявени алергии или такива случаи в семейството, сигурно чак такова пазене е излизшно, но на мен и двете ми деца са алергични и никак не е лоша идея да съм по-предпазлива.

За меда въпросът не е толкова във възрастта, а по-скоро в разнообразното меню на детето, защото проблемът с ботулизма се преодолява с по-богата чревна флора. До годинка се водят кърмачета и затова се смята, че нямат достатъчно развита чревна флора, която да се справи с ботулиновите спори. Но реално някои деца и след годинка са предимно на мляко, а други и преди това са с много разнообразно хранене.
Така че точната възраст, в която може да се дава мед, е плаваща според детето и начина му на хранене.

С първата ми дъщеря избягвах сладкото до 3 годишна възраст. Нито захар, нито мед, само плодове за подслаждане.

# 282
Честит Рожден Ден на Валери  bouquet да е здравичък, много усмихнат и много да радва мама и тати  Heart Eyes
Жулиета, благодаря ти, дано наистина това е период и бубка прояде, защото откачам вече с това ядене  Cry

# 283
Здравейте, момичета! Много сте изписали и ми беше мн интересно да ви изчета. Тази седмица майка ми е на гости и я оставям за по 1-2 часа с малкия и забелязвам как ме оглежда от време на време все едно да ме познав коя съм, защото с майка ми мн си приличаме и явно с нея се чувства мн добре. Затова ми е мн спокойно да я оставям с него. Още сме сополиви. От днес и аз започвам тобрадекса че с виброцила едвам диша. Много обича да му капя капки и стои мирен, също и да му изсмуквам сополите с помпичката. Явно вижда че му помага. Като си спомня преди какъв рев беше само да му докосна носа. Порасна моето момче  Hug
За меда - давам вече и аз. Ядки скоро няма да давам.
Честит рожден ден на Валери! Да е много здрав и безгрижен!  bouquet

# 284
  • Пловдив
Честит Рожден Ден, малък Валери. Бъди игрив, здрав и послушен  Hug

Общи условия

Активация на акаунт