Година измина на радост взаимна, септемврийче е вече голямо човече! тема №9

• 59 108
  • 739
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Честит рожден ден на Валери и от нас. Да е здрав и много послушен.

Лусил, според мен не зависи от теб дали детето ще е злоядо или не. Просто децата са различни - има злояди, неспящи, ревящи, мрънкащи, палави или кротки ... според мен това не зависи от нещо, което ние правим. Моите са много разични, въпреки че ги гледам по подобен начин. Имам приятлка с близнаци, която пък съвсем еднакво си ги гледа, а едното е неспящо, злоядо, ревящо, и с постоянен запек, докато другото спи по много, яде си нещата без драми, кротичко си гледа през по-голямата част от времето и ака по 3-4 пъти на ден без никакви проблеми. Ето доказателство, че си е до дете - тя  на двамата дава еднакви неща за ядене, еднакво дава течности, извежда ги заедно, просто едното е с по-изявен характер. Simple Smile

# 286
 newsm59 nbirthday party023 newsm38 Gift ura bigdance2 Tada

Май доста се насъбраха картинките, но Lovely_wife, Честит Рожден Ден на малкия Валери!

Да бъде жив и здрав. Тук във форума - само хвалби по негов адрес да чуваме Wink

# 287
Да, при изявени алергии се избягват, ние нямаме обремененост и аз съм действала по-смело с тях. От  лекциите при Мустаков разбрах, че орехите са най-безобидни. А и на рожденият си ден моят син се самозахрани с филирани бадеми, с които беше поръсена тортата му.  Crazy

Честит рожден и от нас на Валери! Да е много здрав, весел и безгрижно детство му пожелавам!

# 288
Честит рожден ден на Валери и от нас! Да ви носи само поводи за усмивки и незабравими весели моменти! bdbaloni

# 289
  • Край морето... при пясъка и сините вълни

Честит рожден ден на Валери!Много здрав и щастлив! bdbaloni

# 290
  • Северо=Западналия край
Честит рожден ден на Валери и от нас! Пожелавам му безгрижно детство и да носи само радост на семейството!

# 291
  • Пловдив
Честит рожден ден на Валери, да е здрав и усмихнат и да радва всички около него. Хубав празник да си направите  bouquet

# 292
  • Варна
Честит рожден ден на Валери и от нас

# 293
Честит рожден ден на Валери! Да е много здрав, весел и безгрижен Simple Smile

Относно плодовете, Рая много обича и и давам всичко - банан, ябълка, круша, праскови, грозде, пъпеш, диня, сливи.... Беля и режа на по-едри парченца и тя мачка с венците Simple Smile  Даже яде морков ненастърган. Беля и и го давам, тя си го дялка със зъбки и особено навън много се занимава с него вместо да иска солети Simple Smile
Сокче също и правя всеки ден, много и харесва.
Мед не съм давала и тези дни се бях замислила. Скоро ще дам.
Орехи също ще дам, защото много обича да яде тиквеник, а той е по-хубав с орехи Simple Smile

Лусил, нищо не можеш да направиш със злоядо дете. Баткото ми е такъв и какво ли не съм опитвала. Никой няма вина. Аз гледах все пак да го излъжа, защото нали все от нещо трябва да расте...

# 294
...помните ли, че имахме една баба в групата, дето внучето и е в чужбина Simple Smile
..какво ли става с нея ..

# 295
  • София
...помните ли, че имахме една баба в групата, дето внучето и е в чужбина Simple Smile
..какво ли става с нея ..

И аз скоро си мислех за това Simple Smile

# 296
  • София
Плодове и аз давам каквито и вие - сега основно ябълки, круши, банани, грозде, а преди като им беше сезона - сливи, праскови, кайсии, диня, пъпеш преди това череши, авокадо. Гледам да давам сезонните, но през всеки сезон давам и банан, освен останалите плодове. Гроздето от скоро им го правя на сок - първо си играх да стискам на ръка, но после пробвах в центрофугата и става страхотен нектар. Цялото семейство изпиваме доста сок така. Недостатъкът е, че после пак трябва да стискам малко отпадъците, че голяма част от сока си е останал в тях. Обаче е много по-лесно като са смлени. Друг недостатък е миенето на уреда.
Сок от грозде мислех да правя само за малкия, понеже всички други можем да го ядем така (а както установих днес от няколко паднали на земята зрънца - и той може  Laughing ), самоче каката реши, че иска мама и тати да й чистят семчиците, а някои с по-твърди люспи и да й го белят, та нали се сещате на кого му се занимава Simple Smile Реших проблема със сок. Друг сок съм давала от диня, но в повечето случаи не правя за него сокове. Меките плодове ги яде на парченца - банан, круша например. Ябълката я пасирм, че отхапва големи парчета и не я дъвче много много. На каката на тази възраст всичко й пасирах, но тя имаше 2 зъба тогава, а той има 12.

Мед още не съм давала, но обмислям. А днес за мой ужас успя да докопа една бисквита с школадово покритие и да отхапе от нея. Успях да му измъкна парченцата от устата, но сигурно е погълнал малко шоколад. Sad Дано нищо да му няма. Много се разстрои като му я взех.
Той само гледа по масата и си намира разни неща или пък от земята. После се скрива някъде и си ги гризе тихичко. Човек ще рече, че гладен го държа.

А като стана дума за плодове - давате ли вече горски плодове и цитроси?

# 297
Той само гледа по масата и си намира разни неща или пък от земята. После се скрива някъде и си ги гризе тихичко. Човек ще рече, че гладен го държа.

Хихик  Laughing И ние сме така. Като я сложа на столчето и ѝ дам да яде нещо, може да не го поиска, но ако аз го ям (същото), идва пред мен и си щипва и после бяга да се скрие и да си го изяде  Joy Също много обича да си намери за земята нещо, обикновено го е хвърлила от столчето, защото там не ѝ е било вкусно, но от земята е мммм, божествено  Joy

# 298
ЧРД на Валери! Да е мн мн здрав и мн щастлив! :*

С всичко съм захранила, без мед, ягоди, ядки, цитруси, какао, шоколад..
Само малко лимон е опитвал.

# 299
  • Whatever our souls are made of, his and mine are the same.
Много ви благодаря за пожеланията,момичета,да ви се връщат! bouquet
Снощи рожденика вместо да духне свещичката реши да я загаси с пръсти.Опари се,разрева се и не можехме да го успокоим половин час.Но кой да предположи,че ще иска да барне пламъка? ooooh! Но нищо му няма,размина се с уплаха само.

Жулиета,това за Johnsons не го знаех,а всъщност мажа малкия с лосион на марката #Crazy Във всички продулти ли се съдържат канцерогенни елементи?

Иначе ядки не съм давала досега.С храненето нямаме проблем поне,лаком е като за двама.Храната от детската кухня му харесва.Напоследък и аз правя сок от грозде,само че го варя преди това и слагам в буркани(нещо като компот май стана,но без захар).На Валерко много му  се услажда като му добавя от него към безвкусната вода за пиене  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт