Къде да отседнем в Родопите и какво трябва да се види непременно - 6

• 148 061
  • 836
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте,аз бих искала да ме насочите към място в района на Смолян където да отседнем и да има къде да си наберем боровинки.Знам,че има по пазарите,но искаме с децата сами да си берем.

# 751
Горе, на кулата Снежанка в която и посока да тръгнеш е пълно с боровинки. Но още не са узрели. Има тук-там узрели , тези които са на слънце или долу в ниското, около някои хотели. От средата на август нататък може би масово ще зреят на по-високото. Къпините също още са зелени, но малини и горски ягодки в Пампорово има много, тъкмо зреят и си отядохме. В неделя се прибрахме от този район.

# 752
Благодаря за препоръките и двата хотела ми харесаха, но май ще се спрем на Дафи, заради двора. Започнах обаче малко да се колебая дали да тръгваме на толкова далечен път /от Бургас/ т.к. на детето му става лошо обикновено в колата, а аз съм бременна в пети месец. Тежък ли е пътят до Смолян и Пампорово? Планували сме да се качим до кулата Снежанка и да се разходим в Широка лъка. Дали на толкова малко дете няма да му е скучно?

# 753
  • Варна
Ние пътувахме с 6 месечно бебе от Варна до Пампорово. Simple Smile Пътят не е тежък, има завои, но не са някакви страшни. На мен като дете ми ставаше лошо, дано не ви подвеждам, но честно казано най-гадната отсечка със завои ми е Варна-Бургас. Simple Smile
Относно бремеността е много индивидуално. Моя роднина не се спира, обхожда България и съседни държави с кола, пушка е, аз усещах всяка дупка и почти не пътувах.
За детето, мисля че Снежанка и особено, ако сте с лифта, ще му хареса. Ние обходихме с лифт до Снежанка,  Смолянски езера и се върнахме. Широка лъка ми бе мечта и на мен лично много ми хареса. Но пак е индивидуално.

# 754
  • Пловдив
Yoli85, вземи му от близалките против повръщане. Моите са големи и пак смучат Simple Smile

# 755
Здравейте,бихте ли препоръчали места за настаняване в Равногор.Някой бил ли е в хотел Борика?

# 756
Здравейте, момичета.

Бихте ли ми препоръчали места за почивка за около 3 максимум 4 нощувки в Родопите. Изискванията са да е на около 1300-1500 метра надморска височина. Да има място за разходки както пеша, така и с автомобил. Като разходката пеша си я представям из полянки... с горски плодове и цветя... Даже предпочитам по- лежерна почивка, повечко навън пеша по полянките. Не искаме в галоп да гледаме забележителности, а да се насладим на чистия въздух и природата.

Искаме да има автентична родопска кухня... Не държим на басейн, но ако има ще е плюс. Датите за почивката са началото или средата на Август. Без значение хижа или хотел, но държим да е чисто и ако е хижа да имаме собствен санитарен възел- нямам представа как е по хижите, не съм ходила никога. Всъщност и на планина не съм ходила от дете, тази година решихме да опитаме.

Двама възрастни и дете на 4 години сме.

ПС: а, да... и да не е много далече от Пловдив. На около 2 часа, 2 часа и половина път максимум.

Зачудих се за Пампорово, дали би било подходяща дестинация за нас? Храна в ресторантите скъпа ли е?

Благодаря предварително

# 757
  • Пловдив
Виж Кооп Рожен, отговаря на изискванията. Има пакети с храна.

# 758
  • София
Ние миналата година бяхме в Творчески дом на БНТ в Пампорово на съвсем нормални цени, кухнята в ресторанта е добра, има и родопски специалитети. Почивната база е реновирана, но същевременно го усещаш и онзи соц.-носталгичен дух, на мен това ми допада + красива гледка към Снежанка. А Пампорово е много добра отправна точка за всякакви лежерни и не толкова лежерни разходки - Невястата, Орфееви скали, Каньона на водопадите...

# 759
Запазихме за Хотел Дафи в Смолян в началото на август. Надявам се да нямаме проблеми по пътя и на детето да му хареса, защото си беяше поръчала хотел с много люлки и пързалки. Колебая се само дали я качим на лифта.

# 760
Запазихме за Хотел Дафи в Смолян в началото на август. Надявам се да нямаме проблеми по пътя и на детето да му хареса, защото си беяше поръчала хотел с много люлки и пързалки. Колебая се само дали я качим на лифта.
Гледам че са сложили още играчки за децата.Може да видиш във Фейсбук страницата им.Ако се качите на лифта .препоръчвам да е от Смолянските езера до Снежанка.Ще очакваме отзиви.

# 761
Здравейте, търся настаняване за 3 възрастни и 1 дете в района на Маджарово. По възможност да бъде по-евтино. Можете ли да препоръчате нещо?

# 762
  • Асеновград
Здравейте, търся настаняване за 3 възрастни и 1 дете в района на Маджарово. По възможност да бъде по-евтино. Можете ли да препоръчате нещо?
Центъра за наблюдение на лешоядите има стаи. Както и к-с Арда в района.В село Горно поле също има къщи за гости както в село Студен кладенец. А и в района има чудесни места за палатка.

# 763
Здравейте, да ми препоръчате място за настаняване в Чепеларе или с.Орехово. Предпочитаме да е семеен хотел, който има и ресторантче с възможност за изхранване. Ще бъдем без деца.

# 764
  • Асеновград
Здравейте, да ми препоръчате място за настаняване в Чепеларе или с.Орехово. Предпочитаме да е семеен хотел, който има и ресторантче с възможност за изхранване. Ще бъдем без деца.
Белона в Чепеларе.На добро място в центъра ползвали сме го и за фирмени банкети, кухнята е добра.

Общи условия

Активация на акаунт