Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 095
  • 799
  •   1
Отговори
# 150
Момичета имам един въпрос към тези от вас, които са правили ЕЕГ....направихме и ние, доктора каза че било перфектно.Изобщо какво трябва да показва?

# 151
  • София, Люлин-8
Епилепсия, аутизъм, ХАДВ или съдови проблеми се засичат на ЕЕГ.  Peace
Но зависи кой ви го прави и как е разчетено. Както и не на последно място какво са търсели.

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 21:05 от romanol

# 152
Ами другото детенце с нас е с 80% ТЕЛК и аутизъм уж тежка степен.А нищо и тяхното било идеално......та се замислих.

# 153
  • София
ЕЕГ може ли да разкажете как протича, къде го правихте?
И аз ще трябва да направя.

# 154
Ами при доц.Радионова 35лв ни струва и преглед- консултация 40лв.

# 155
Здравейте момичета. Бях ви писала,че започнахме да говорим на бебешки,което много ме радва. Правихме и изследване на слух ОАЕ което не стана защото синът ми плака от доктора. Сега ще правим изследваето с упойката,обаче от Центъра за аутисти,като им казах че ще ходим на изследване на слух се учудиха. Нямало смисъл,защото Дани си чувал,а ако имало нещо щели да го забележат. Но аз искам да направим изследване на слух,за да съм си спокойна че не е проблема от там.... обаче много ме разколебават така. Пък и ми казаха да отидем на обследване в Св. Никола...защото  там можели да ми кажат какво му има на детето,защо има забавяне в говора.  А освен обследване,правят ли се допълнителни изследвания.? От форумите разбрах че правят и ЕЕГ или скенер,но като се замисля и това ще е под упойка. Малко много ми се струва. Април месец имахме операция с пълна упойка,сега за изследването на слух... много ми е притеснено,надявам се всичко да мине и да е наред

# 156
Florecita, хич не се шашкай (всъщност шашкай се, ама в норма  Laughing). Аз лично, ако много ме притеснява празникът за рождения му ден, не бих го направила голям, а с близки хора. Така хем ще си прекарам хубаво, хем детето ще си има парти както си му е реда, хем няма да сравнявам.
На две моят пееше и броеше и всичко си бе ок, докато не се случи проблеме с ушите и не млъкна, ама под млъкна, разбирай ни вопъл, ни стон.......... и не му стигаше всичкото, ами и аз се ошашках като теб - и хоп към стреса на детето, добавих и моите притеснения и притискания. Гледай да си мислиш, че правиш всичко по - силите си, да се радваш на детето и постиженията (защото тепърва ще има такива), ако някой много те разпитва - игнорирай го (не си завирай главата в пясъка, но нямаш нужда от допълнителни мерения на гениалности - някои така си се справят с личните комплекси). Ако много се изнервиш - връчи детето (в буквалния смисъл) на баща му, баба му и излез пуши една цигара или каквото там те успокоява, защото иначе ще се подлудиш  - а това е най - неправилното, което можеш да направиш за детето си. Тепърва ще се отчайваш и ще тръгваш нагоре, после пак надолу и пак на горе - НО е важно да не се отказваш, а да намираш сили да продължиш. Това става с радостта ти към детето - то е твое, с най - хубавите очи, с най - интересното развитие и така.
Стискам ти палци и винаги като се занервиш - влизаш тук и пишеш - няма да ти решим проблема, ама поне искрено ще се опитаме да ти помогнем.

С баща му не сме заедно от почти 2 години и няма как да му го оставя, абсурд... Но не ми се изпада в подробности. Живеем тримата с майка ми... и двете работим заедно, имаме общ бизнес и няма как да и го оставя за дълго, а аз да отида някъде да речем... Сега ходи на ясла и аз покрай работата се изолирам от негативни мисли и съм по-спокойна.
Днес започна да бута камионче... сам. Изведнъж. Не го обърна, не му въртя колелата, не го хвърля по пода... БУТА ГО... из целия апартамент. Вчера пък с една празна паничка и лъжица "нахрани" всички ни, плюс разни играчки... Това за мен е много. И ме радва така, както родител на дете в норма не би се зарадвал. Оценявам дълбоко и емоционално всеки напредък и го обиквам това малко къдраво същество повече и повече... Може би в това е разковничето. Благодаря на всички за отговорите !  Hug Моментно депресивно състояние беше, няма да е последно, но поне като цяло съм щастлива и позитивна. Децата ни са неповторими и прекрасни !  Heart Eyes

П.С. Малкия също пее много и брои на английски и на български. Е не са му кристално ясни думите, но опитва. Това обаче за мен не означава много, защото той така или иначе казва думи, които е чул. И то много. Въпроса е, че не са целенасочени. Пример:
Аз: Изяде си всичко ! Браво ! Свършиии !
Той: Свуршиии !
Но сам да каже, че яденето е свършило, ей така... спонтанно - никога.

# 157

Няма как да се отчайвам и да не вярвам в това момченце...
Както и вие във вашите слънца ! Пращам ви цялата си положителност на света и благодаря, че ви има, когато съм в отлив, вместо в прилив...  Hug

Последна редакция: пн, 03 окт 2016, 13:45 от Анонимен

# 158
Епилепсия, аутизъм, ХАДВ или съдови проблеми се засичат на ЕЕГ.  Peace

Нека да обсъдим : как се засича аутизъм на ЕЕГ, особенно в бг. В какво е разликата според това  между аутизъм и аутистичния поведение.

# 159
  • София, Люлин-8
Епилепсия, аутизъм, ХАДВ или съдови проблеми се засичат на ЕЕГ.  Peace

Нека да обсъдим : как се засича аутизъм на ЕЕГ, особенно в бг. В какво е разликата според това  между аутизъм и аутистичния поведение.

Ето ако не ви мързи четете, че сега нямам време, но най-общо казано се изразяват в генерализирана бавновълнова активност, която може да е дифузна или не. Сега ще ви пусна няколко статии.

ХАДВ

Аутизъм

статии:

http://www.qeeg.com/qeegfact.html ХАДВ

http://www.biofeedbackforthebrain.com/services/brainmapping-qeeg/ ХАДВ

http://www.pagepress.org/journals/index.php/ni/article/view/ni.2010.e10/2096 Аутизъм

https://scienceoveracuppa.com/2015/01/04/why-does-regressive-aut … cur-when-it-does/ Аутистичен спектър

newsm10

П.С. А забравих да добавя че на ЕЕГ се гхващат и мозъчни малформации като различни видове тумори, чрез фокална бавнвълнова активност.  Peace

# 160
  • гр. Варна
ЕЕГ може ли да разкажете как протича, къде го правихте?
И аз ще трябва да направя.

Здравей,ние правихме еег на сина ми.Приспах го в количката пред кабинета на невроложката.Вкарах го на ръце и през цялото време го държах,а той си спеше.Закачиха му мрежичката и електродите и направиха записа.Но преди това бях го уморила много за да спи дълбоко.Записа беше половин час при нас

# 161
  • София
Благодаря ти.
Значи мисия невъзможна.
Задължително ли трябва да спи или да е в покой детето?

# 162

Вики е на 5 години и 3 месеца, подготвителна група, не познава нито буквите нито цифрите, не прави разлика между букви и цифри, не познава звуковете и единствената цифра която разпознава е "8". Незнам как ще се справи тази година. Sad
На вашата възраст и моето дете беше почти идентично. Знаеше някои букви, и също разпознаваше само осем и всичко беше 8. Децата в трета подготвителна вече учат срички, звуци. Кошмар! Сега е четвърта и почти е научила буквите, с цифрите е по-напред. Но, имат едни упражнения, кой звук къде се чува. Това и е много трудно, не разбира.

# 163

romanol Благодаря за разяснението.Нашите са почти прави,тук там съсвем лека вълничка......

# 164
  • София, Люлин-8

romanol Благодаря за разяснението.Нашите са почти прави,тук там съсвем лека вълничка......

newsm10

Това са части от едно от нашите ЕЕГ-та.

Общи условия

Активация на акаунт