Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 091
  • 799
  •   1
Отговори
# 135
Момичета много бързате моята дъщеря започна да си казва имете на 4 г. и то не правилно вместо "Вики" казваше "Ики"

Моя беше много след 4 .... И ми казваха че няма да ми каже - мамо обичам те. Еми не познаха...  Преди няколко дена го вземам от училище А той в колата ми казва  - мамо обичам те ти си моята падаща звездичка. Ми ревнах иначе обикновено аз му казвам обичам те и инициирам отговор. И някак така бяхме свикнали. И ето нещо ново. Капка по капка вир става да кажа философски...

Последна редакция: сб, 01 окт 2016, 14:34 от _re_ge

# 136

А иначе се мъчеше да връзва изречения, научи азбуките на англ и бг., цифрите до 30, обаче тази толкова важна информация за баби и дядовци  Mr. Green (името и на колко е) не казваше.
М/у другото една смешка-вървим веднъж зад един нацепен батка, който кашляше.
И моят се изцепи гръмогласно: "трябва иде доктор, щото кашля" - за батката.
Леле, изтръпна-викам ей сега тоя се обърна и ни направи на кюфтета. Mr. Green
Ама оня не се обърна и слава Богу, де. Grinning

Ох аз така брах срам в автобуса седим до една  силно гримирана лелка и в тишината синът ми високо - тази леля с лилавото на очите е много страшна. добре конструирано изречение , трябвашеа да подскача от радост....

# 137
Дъщеря ми пък пред един доста възрастен баща на някое детенце от предучилищната - Mommy, mommy, look - granddad!   Joy Joy Joy Отвори се, земьо, да потъна... ама то детето щото дядовците му са надалече и на всички над 50 им вика дядо, как да й обясня още, че не е хубаво така.

# 138
Флоресита, доста си се филмирала, според мен излишно.
От 10 деца на площадката около 2 годишни нито 1 не си знае името, едно на 2г и 8 месеца и едно на 3 години си ги казват.
Попи, имаш ли идея за някакви подобни на играчката с пирата, които мога да поръчам от амазона? И двете са луди по тоя пират, та и се бият за него. Сигурно ще прозвучи лудо, ама се радвам дори и на това взаимодействие. Едната вече ходи и да прегръща и целува другата, ама тя все още бяга.

https://www.amazon.com/Crocodile-Dentist-Toothache-Discontinued- … EERG68CHK98CRFV8T

С това прасе още много си играе - https://www.amazon.com/Pop-Pig-Game-Improved-Belly-Busting/dp/B0 … 3YXJW1ST80TJPFBJ4

https://www.amazon.com/Educational-Insights-2910-Bunny-Hop/dp/B0 … 3YXJW1ST80TJPFBJ4

А с тези калинки на 2 годишна възраст се разцепвахме да играем, в имей има много евтини и хубави дървени играчки, много неща съм и взимала, трябва да се разровя за още.

http://www.ebay.ie/itm/Child-Kid-Magnetic-Fishing-Game-3D-Jigsaw … :kCUAAOSw65FXwC6r

http://www.ebay.ie/itm/New-Baby-Kids-Magnetic-Fishing-Game-Board … p;talgo=undefined

# 139
Минавам да се отчета.

Миналият петък ни излезнаха най-после и генетичните, и метабулитните след година и половина ................... Засега не се ангажира със никакви прогнози, каза че трябва да изчакаме да видим дали това лечение ще проработи при нас, но спомена че сме много закъснели и това лечение е трябвало да бъде прилагано от бебе.

Ето това направо ме побърква. Ходиш, водиш детето, все пари за генетични изследвания няма, плащаш........и какво ли още не и накрая......ами много сте закъснели........полудявам

Все пак има диагноза и се знае какъв е проблема. За витамините аз лично от около една година давам метил фолат и б комплекс. Правя редуване на б комплекса и биокюр. Повлиява се добре. И най после след три години ходене по мъките имаме макар и малък напредък. Има звуци, откри че около нея има свят. В момента има опити за някакви срички и интонация. Има чувства и желания. И преди съм споменавала купувам от представителството на джароу за бг. Не искам да правя реклама, просто имам половин шкаф с други макарки от които нямаше никакъв ефект. Просто при нас това помага
Не знам терапиите до колко помагат, по скоро  спомагат ако са интензивни но те са по скоро превензия да не се стига до атрофии. Не знам ......все повече се убеждамвам че в случаите в които има изоставане  и то огромно има нарушена биохимия. Ако евентуално се намери причината, то вече е твърде  късно. А от всичко изчетено  виждам че именно витамините от б групата са много много важни в тези случаи.
Ние поне сме пощадени от епилепсията, която е много тежък проблем за всички дечица и техните семейства

# 140
  • София
Мисля,че родителите на две годишните вземат нещата много насериозно,па името,па възрастта да си казвали. Ми не могат. След третата година си каза детето как се казва и околните как се казват. Много трудно запомня имена на деца,сега го докарахме да си казва имената на приятелите момчета. Момичешко име не запомня.

# 141
  • Варна
Шмати, сигурно си права. Гледам да не сравнявам децата, но моето определено изостава от наборчетата си около нас. Едното е само с един месец по-голямо, а преди година казваше копче, ципче и палачинка. С другото ги делят само 4 дни (моят е по-голям), но момиченцето не спира да пита "То", то" (защо?, защо?) и то съвсем на място. И сега една простотийка - Онзи ден една съседка я пита какво е това, като сочи половия й орган, и малката с пълно гърло отговаря: п*тка.

Всъщност бях влязла в темата да питам poppy и ivankaka за какъв пират говорят. Или по-скоро да дадат линк.  bouquet

# 142

Всъщност бях влязла в темата да питам poppy и ivankaka за какъв пират говорят. Или по-скоро да дадат линк.  bouquet

Ето да добиеш представа, това беше една от игрите, които подарявах, много хубава за фината моторика и за научаване на цветовете.

https://www.youtube.com/watch?v=Er6qj6D7C6g

# 143
  • София
И понеже заговорихте за биохимия, може ли да кажете какво най- първо се изследва? Б12, цинк, магнезий.....друго?
Попи, мерси, сега ще ги разгледам.

# 144
  • София
Флоресита, доста си се филмирала, според мен излишно.
От 10 деца на площадката около 2 годишни нито 1 не си знае името, едно на 2г и 8 месеца и едно на 3 години си ги казват.
Попи, имаш ли идея за някакви подобни на играчката с пирата, които мога да поръчам от амазона? И двете са луди по тоя пират, та и се бият за него. Сигурно ще прозвучи лудо, ама се радвам дори и на това взаимодействие. Едната вече ходи и да прегръща и целува другата, ама тя все още бяга.

https://www.amazon.com/Crocodile-Dentist-Toothache-Discontinued- … EERG68CHK98CRFV8T

С това прасе още много си играе - https://www.amazon.com/Pop-Pig-Game-Improved-Belly-Busting/dp/B0 … 3YXJW1ST80TJPFBJ4

https://www.amazon.com/Educational-Insights-2910-Bunny-Hop/dp/B0 … 3YXJW1ST80TJPFBJ4

А с тези калинки на 2 годишна възраст се разцепвахме да играем, в имей има много евтини и хубави дървени играчки, много неща съм и взимала, трябва да се разровя за още.

http://www.ebay.ie/itm/Child-Kid-Magnetic-Fishing-Game-3D-Jigsaw … :kCUAAOSw65FXwC6r

http://www.ebay.ie/itm/New-Baby-Kids-Magnetic-Fishing-Game-Board … p;talgo=undefined
Прасето много ми хареса и ще поръчам и магнитните калинки ще взема, въпреки че не знам дали ще са интересни.
Само крокодила не схванах какво прави?
Ако се сещаш и други от амазон ще е идеално, поне да поръчам накуп

# 145
За да научим именста на децата от дг на хладилника имахме снимка на групата с листче с името над главата на всеки. Той познаваше буквите на 4 г. без да може да чете и работеше по .н. цялостно четене, т.е се ориентира по някои букви броят им и т.н.З д имахме проблеми до последно с имената но пък първо клас дота бързо ги научихме...

# 146
Florecita, хич не се шашкай (всъщност шашкай се, ама в норма  Laughing). Аз лично, ако много ме притеснява празникът за рождения му ден, не бих го направила голям, а с близки хора. Така хем ще си прекарам хубаво, хем детето ще си има парти както си му е реда, хем няма да сравнявам.
На две моят пееше и броеше и всичко си бе ок, докато не се случи проблеме с ушите и не млъкна, ама под млъкна, разбирай ни вопъл, ни стон.......... и не му стигаше всичкото, ами и аз се ошашках като теб - и хоп към стреса на детето, добавих и моите притеснения и притискания. Гледай да си мислиш, че правиш всичко по - силите си, да се радваш на детето и постиженията (защото тепърва ще има такива), ако някой много те разпитва - игнорирай го (не си завирай главата в пясъка, но нямаш нужда от допълнителни мерения на гениалности - някои така си се справят с личните комплекси). Ако много се изнервиш - връчи детето (в буквалния смисъл) на баща му, баба му и излез пуши една цигара или каквото там те успокоява, защото иначе ще се подлудиш  - а това е най - неправилното, което можеш да направиш за детето си. Тепърва ще се отчайваш и ще тръгваш нагоре, после пак надолу и пак на горе - НО е важно да не се отказваш, а да намираш сили да продължиш. Това става с радостта ти към детето - то е твое, с най - хубавите очи, с най - интересното развитие и така.
Стискам ти палци и винаги като се занервиш - влизаш тук и пишеш - няма да ти решим проблема, ама поне искрено ще се опитаме да ти помогнем.

# 147
  • София, Люлин-8
За да научим именста на децата от дг на хладилника имахме снимка на групата с листче с името над главата на всеки. Той познаваше буквите на 4 г. без да може да чете и работеше по .н. цялостно четене, т.е се ориентира по някои букви броят им и т.н.З д имахме проблеми до последно с имената но пък първо клас дота бързо ги научихме...

Вики е на 5 години и 3 месеца, подготвителна група, не познава нито буквите нито цифрите, не прави разлика между букви и цифри, не познава звуковете и единствената цифра която разпознава е "8". Незнам как ще се справи тази година. Sad

# 148
  • София
Romanol, нормалните деца не познават букви и цифри,или поне не с такава прецизност като , някой деца,които имат проблем с проговарянето. Аз самата до седем годишна ,не познавах нито една буква. От друга страна ползвах уменията по букви и цифри на детето,за да разкара самонадеяни роднини и произволни навлеци, които изтъкнаха какви говорещи и развити деца имат. Като им демонстрираше азбуката и амбициите им да имат най умното дете се изпаряваха. Те не знаеха,че да знаеш азбуката на две е проблем.

# 149
  • София, Люлин-8
Romanol, нормалните деца не познават букви и цифри,или поне не с такава прецизност като , някой деца,които имат проблем с проговарянето. Аз самата до седем годишна ,не познавах нито една буква. От друга страна ползвах уменията по букви и цифри на детето,за да разкара самонадеяни роднини и произволни навлеци, които изтъкнаха какви говорещи и развити деца имат. Като им демонстрираше азбуката и амбициите им да имат най умното дете се изпаряваха. Те не знаеха,че да знаеш азбуката на две е проблем.

Ами не  е точно така за съжаление, защото в подготвителна група вече се изучават тези неща, а ние имаме проблем със тях и то сериозин. С говорни проблеми сме и не само ...

Последна редакция: нд, 02 окт 2016, 21:03 от romanol

Общи условия

Активация на акаунт