Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 164
  • 799
  •   1
Отговори
# 510
  • Пловдив
The Listening Program го бях чувала като име, но без подробности как и къде се прилага и без отзиви от опитали. Ще се поинтересувам, мерси и от мен.

# 511
  • София
Оплаквам се. Другарките в градината пак почнаха да ме ядосват. Вчера едната ми поиска документ какво му е на детето. Аз я гледам и как да и обясня, че каквото и да пише на документа, то с аналгин не се лекува. Не е диагноза, която ей така пиеш два месеца хапчета и си готов. Седи тъпа и упорита и не проумява, че няма абсолютно никакво значение точно как ще наречеш това, че трудно проговаря, защото то не се лекува просто е така след като получиш диагноза.
Най- ми стана тежко, че той наистина е много добре сега: говори, много играе, има огромна фантазия, има приятели, не е агресивен. И тя пак си навира муцуната е така от нямане какво да прави, да разбере дали пиел хапчета и кога ще се оправи???

# 512
Оплаквам се. Другарките в градината пак почнаха да ме ядосват. Вчера едната ми поиска документ какво му е на детето. Аз я гледам и как да и обясня, че каквото и да пише на документа, то с аналгин не се лекува. Не е диагноза, която ей така пиеш два месеца хапчета и си готов. Седи тъпа и упорита и не проумява, че няма абсолютно никакво значение точно как ще наречеш това, че трудно проговаря, защото то не се лекува просто е така след като получиш диагноза.
Най- ми стана тежко, че той наистина е много добре сега: говори, много играе, има огромна фантазия, има приятели, не е агресивен. И тя пак си навира муцуната е така от нямане какво да прави, да разбере дали пиел хапчета и кога ще се оправи???

Ти размраха ли и един голям среден пръст? 90% от госпожите в нашите градини са голяма сган с извинение, нямат никаво чувство на състрадание и такт.

# 513
Директно при директорката. Обесняваш че всички деца имат равни права  каквото и да пише в диагнозата на твоето щом в прието значи е подходящо за дз и никой не му влиза в работата какво му има. казваш че ако се случи отново това меко казано не тактично поведение, ще отидеш лично да подадеш оплакване е вашия РИО . Не си трай и не си навеждай главата. Тези атаки трябва да се пресекат от рано и да им покажеш че си борбена силна и упорита. Сега ще бъде че й е интересно, после ще й пречи, после няма да покрива материала... Все ще намери за какво.

# 514
  • София
Rege,  ходих миналата година при директорката и съм говорила с нея точно същите неща. Сега се чудя дали пак да ходя да говоря с нея. Аз с директорката тогава се бях разбрала, тя си каза, че детето няма какво да обсъждаме и ще си стои при децата. После пак бяха направили една дивотия и бях обяснила, че ще се оплача от тях.
И наистина не говорим за голям проблем, той не бие, не пречи на децата, спи, яде, говори. Да, трудно задържа внимание, прави някой неща от материала, друг път става и ходи да си играе. Не ги слуша и се сърди (нормално, детска работа).
Но става дума за дете на 4 години все пак.
Просто директорката като ръководител е кръгла нула, като човек се разбрах с нея, но тя не може да наложи авторитет над кукумявките си.

# 515
  • Cyberspace

И при нас е така. Едната особено си мисли, че много разбира и ме "съветва" всякакви тъпотии. Няколко пъти културно обясних, че съм достатъчно интелигентен човек, за да преценим аз и специалистите, които се занимават с него къде да го водя, кога и какви изследвания да правим и т.н., но тя не се отказва. Най-ми е гадно, защото много го обсъждат помежду си, че нищо няма да стане от него. Едната леля се изтърва, че другата така коментирала. Дорева ми се, наистина ми се дорева. Като видя изражението ми, започна да оправдава колежката си, че искала да каже, че скоро няма да се научи да яде сам, да говори, да е самостоятелен. Той всъщност си се храни сам, но  на тях им се инати. Все се оплакват, все той пречи, все най-много с него се занимавали. Толкова ми е писнало, че ми идва да напусна работа и да си го гледам вкъщи. За жалост не мога да си позволя този лукс  Confused

# 516
Ей заради такива изродки го преместих аз - всяка вечер бях на разпит и давах обяснения-защо не е ял, защо не се е облякъл, защо си пипал пишлето  Sick
Шмати подавай жалба и ги разкатай тия мърши!

# 517

Просто директорката като ръководител е кръгла нула, като човек се разбрах с нея, но тя не може да наложи авторитет над кукумявките си.

Шмати последното е голям проблем. Ние бяхме случили на директорка. Тя казваше - тяхна работа е да се справят с проблемите. Учителките като разбраха че няма да стане мирясаха. Вече в четвърта група ни направиха проблем защото подали сигнал че детето ходи на ресурсно но според тях няма нужда. Един вид злоупотребяваме. И ни звъни ресурсната че ни спират занятията а тя милата беше много в час какво става. Мъжът ми който си е спокоен по природа избесня направи скандал звъни и говори с директора на рс Варна , после събра в градината ресурсно директор госпожи.

Каза им че ще изиска обследване на детето и ако то покаже че нещата въобще не са така както ги описва госпожата ще иска наказание. Ресурсното веднага клекнаха. Директорката озапти госпожата. Но аз си бях на тръни до края какво може да измислят още.

# 518
  • София
Просто ми стана обидно цялото махленско клюкарстване и то на фона на дете в добро състояние- обслужва се, спи, справя се с негов темп, не бие, играе. застанала ми ви вика : "Той е странен, какви мерки вземате?". Абе аз знам, че е странен,ама на тебе работа ли ти е да говориш така. След като чух вашата позиция мисля да звънна на директорката. То пък и тях трябва някой да ги стегне някъде.

# 519
Привет дами !  Simple SmileАз за това го преместих малкия и той стои не е конфликтен ...само не може да говори макар, че вече казва доста отделни думи.Сега е в Младост 3 в 59 ОДЗ  където има специалисти и се работи всеки ден с него и на госпожите не им се налага да правят нищо.Появи ли се нещо питат или психоложката или ресурсната... Изобщо не ми се налага да обяснявам А директорката им дири сметка на всички Simple Smile Освен, че е и тяхно дете(свекърва ми работи там като учителка) .

# 520
И моя не е конфликтен, обаче чака като принц да го обслужват  Mr. Green, отделно не харесваше учителките и съответно не искаше да яде.
Та на мен чашата ми преля когато освен всекидневният разпит се прибави и лекция как да го храня, а пък мед сестрата ми " сподели" как редовно в обедната почивка обсъждали колко е слабичък и как не искал да яде  Sick
Значи реват, че не могат да се оправят с толкова деца, искат ги научени като войничета, ама имат време да клюкарят и клюхтят като пуйки всеки ден  Crossing Arms
Е затова си хванахме чантите и аста ла виста!
Ще им се и не види мърдите!
Много ме хваща яд на такива!

# 521
Моят син ходи на ясла все още, но само го хвалят, определят го като "всеобщ любимец" и "много послушен".
Но това е след трудна адаптация, в началото едната госпожа ми каза, че е "особен". Слава Богу той много дръпна напоследък и в момента не съм сигурна, че те забелязват нещо по-различно в него, а това беше най-големият ми страх. В неговата група и други деца не говорят... Всичките са си бебета още.
Той след 2-рият си рожден ден много дръпна. Започна да сочи, да казва думи целенасочено, очният му контакт стана перфектен, а преди не ме поглеждаше... абе като цяло много дръпна. Предполагам резултатите са такива заради комплексни причини - много работа, търпение, разбиране, Son-Rise, Брейн Бустер-а и яслата...
Още е назад, но аз не губя надежда...
Не обръщайте внимание на лелките в яслата, няма кой друг да вярва в децата ни, освен нас !  Heart Eyes

# 522
  • София, Люлин-8
Шмати Cyberspace Това което пишете момичета въобще не ме очудва.  Wink
Преди година пуснах един възмутен пост от факта как едната ни госпожа беше изтапанчила мойта хубусница да репетират някаква пиеса и с децата й се смеели.  Shocked

Цитат
Здравейте момичета, минавам набързо да ви се оплача. Sad
Споменавала съм, че дъщеря ми ходи в масова детска градина, а тя е с епилепсия и задръжка в говорното развитие.
Та днес отивам да я заведа на градина и едната госпожа ми разказва, че те сега подготвяли някаква пиеска и Вики била мечето в нея, дотук добре. Ама видиш ли с каква гордост ми обясни, как като малката си казвала репликата, която междо другото е: "Двенки, тринки боровинки" те се били скъсвали от смях  #Crazy
И тя като почнели да се смеят отивала да се сгуши във въпросната госпожа.
Е а кажете ми мили дами, възможно ли е да има толкова малоумни педагози, не само че се смяла, а и ми се хвали с това.  ooooh!
Децата да се смеят, нормално, ама тя вместо да се хили като пача, можеше да им обясни, че не е добре да се подиграват на другите когато не могат да направят нещо.
Миналата година като бяха на по 3 и половина нея въобще не я включиха естествено, ама тая година, пък ще й се посмеят та тотална да я откажат. Тя вече е по-голяма на 4 г. и 3 месеца е и гопожата с това си поведение ще ми създаде още по-големи проблеми. Мрънкането им колко много изостава някакси го преживях, но това вече минава всякакви граници.

Съжалявам че ви натоварих с мойте проблеми, но съм бяснааааа. #Cussing out

Важното е че дечицата ви не са конфликти, защото ние от година и с това имаме проблеми. Всеки ден ми се оплакват, че бие децата. Аз говоря но като не съм там практически нищо повече не мога да направя. Rolling Eyes

Последна редакция: чт, 10 ное 2016, 08:30 от romanol

# 523
Явно повечето сме така за съжаление!!!Чели съе сигурно и аз колко съм ревала и тръшкала, но най ме боли че не знам какво точно се случва с него.Той не може да си каже , те се прикриват.....От 1 детска градкна от, която го преместих написали в педагогическата оценка , че е кръгхл олихифрен, не говори, нд се обслужва, не играел и нищл бе хо вълнувало.Отива в новата и хоп; опитва се да говори, опитва се да ридува, храни се сам, играе си с деца и играчки.Че и гадже си имаше.Хората скрили от мен тази глупост и преди да заминем ,я виждам в документите.......Посъветваха ме да пиша  до омбуцмана.1 месец чакам.....Явно ще чакам.

# 524
Като ви чета направо ми се доплаква, но и ме обхваща един гняв.....  #Cussing out такива " педагози" трябва да се напъхат в миша дупка! Ако трябва и по телевизията да бъдат изтъпанчени!Гонене до дупка!
Аз засега мога само да се похваля със страхотна директорка и мн.грижовни и разбрани учителки  bouquet,Крайно време е вече и в България да започне да има нормално и човешко отношение към децата с проблеми
Пожелавам ви по-малко нерви и повече срещи и контакти със слънчеви и положителни Човеци.

Общи условия

Активация на акаунт