Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 152
  • 799
  •   1
Отговори
# 540
Да,вече сме на 4 годинки. А обследване ни препоръча педиатъра,както и психоложката при която водихме Дани. Просто ни каза че е хубаво да се види детето от тези специалисти и само те могат да ми кажат дали може да говорим за аутизъм. Същото ми казват и от Центъра за Аутисти,че било хубаво да направим обследване. Не знам вече на кой да вярвам,дори не мога да попадна на читав логопед. Едната ми вика детето ти е глупаво,другата само му повтаря " Дани кажи искам" а той реве като заклан ,а тя го заклещила на стола и 20 Мин реве,а тя повтаря същото... детето се стресира така. Третата логопеда при която ходихме иска изследвания от психолог,невролог и диагноза ако има.... понякога си мисля че аз ще психясам от доктори

# 541
  • София
Rege,аз намерих само един терапевт,който пожела да работи без каквато и да е диагноза. Навярно,защото по добре от всякакво обследване оценява какво да се работи с детето. Резуллтатът е наистина чудесен след година работа. Но всички останали логопеди и психолози, на които попадат настояваха за обследване, може би за да прикрият собствената си некомпетентност.

# 542
Rege,аз намерих само един терапевт,който пожела да работи без каквато и да е диагноза. Навярно,защото по добре от всякакво обследване оценява какво да се работи с детето. Резуллтатът е наистина чудесен след година работа. Но всички останали логопеди и психолози, на които попадат настояваха за обследване, може би за да прикрият собствената си некомпетентност.

До сега нямаме специалист който да ни е поискал диагноза Ние не сме правили обследване в се св.Никола. Нямаме телк. Направихме лкк единствено заради ресурсно и фондация радост . Лкк- то в ресурсно ни трябваше само за кандидатстването. От там ресурсната си се занимаваше с детето, правеше си реоценка, попълвах всяка година документ че искаме да продължим и така. В фондация радост пък ни искат лкк  всяка година за преподписване на догово. На тях самите този документ не им е информативен.Те самите си правят реоценка всяка година като писмено ме уведомяват за резултата - по различни направления - логопед, психолог, педагог.  Платените ни специалисти пък хич нямаха нужда от диагноза - те дефицитите са видими , като работят постоянно с детето си сверяват часовника постоянно - къде има пропуски  ,, къде да се наваксва. Имахме късмет че се и познаваха косвено и се информираха и подкрепяха.  Нали разбирате че детето ми е тръгнало от много долу..... Атипичен , ранен детски аутизъм, много ниско IQ това беше състоянието му първата една две години. Който искаше да работи с него това не го спря.

Искрено , не виждам какво една диагноза ще даде на един логопед.  Ами тя диагнозата след една година може да е друга. Логопед какво - ще почне да ходи на вежди ли? Или ще работи по различно. Ако логопеда е общински диагноза трябва, но както казах по финансови причини, с тази диагноза се кандидатства в общински център и може да бъде отпусната безплатна помощ ...но самата диагноза как би повлияла на работата на логопед.

Последна редакция: сб, 12 ное 2016, 01:28 от _re_ge

# 543
  • София
Моето усещане и мнение е същото,но е факт че два логопеда и две психоложки настояха да го водя на обследване. Дори едната логопедката ни заплаши, че без обследване нямало да работи с него. другата каза,че за трийсет години не била виждала такъв случай. След това си намерихме с кой да работим и вместо да се разследваме имаме резултати. Искрено ми е все едно как точно ще се нарича диагнозата на детето,искам само да му помогна да намери своя начин да се изразява и да е щастлив. Затова се ядосах и на учителката онзи ден,дали съм имала представа кога ще се оправи и какво му е. Не искам да знам какво му е,искам да е добре, да има приятели, да е здрав и да виждам ,че напредва по негов си начин.

# 544
  • София
Напълно подкрепям мнението на  Rege.
И какво ако кажат, че не е аутизъм?
Ще спреш да го водиш на психолог и логопед ли?нали му виждаш дефицитите...
Личната какво има да се съгласява за изследвания? Първо те не се покриват от ЗК и второ какво разбира тази ЛЛ от подобни състояния?

# 545
Няма да спирам да го водя на психолог и логопед. Просто ви споделям какво ми казват и колко ми е тежко тези дни,както и от загубата на близък човек.  С диагноза или не,няма да си оставя детето,пък и ви казвам какво мислят докторите тук..

# 546
Здравейте, знае ли някой може ли да се дават заедно Брейн Бустер и Ноотропил?

Не се дават заедно. Евентуално след малка пауза - редуване. Ако невролога е изписал Ноотропила след срока, за който го давате пробвайте ББ.

Има ли майки с деца в логопедичната детска градина Люлин (втори път питам)?

# 547
  • София, Люлин-8
Здравейте момичета минавам набързо да ви се оплача.  Sad

В четвъртък като бяхме при психоложката и наблядавах работата им направо се притесних как ще се борим занапред и дали ще успеем да изчистим проблемите (поне в известна степен) до училище. Жената работеше с нея с едни книжки и карти. За да стои на едно място я беше гушнала в скута си и беше дала на малката един пластелин, който тя не спираше да мачка и разпъва през цялото време, уморих се само докато я гледам.  Crazy
Трябваше да запомни едни рибки и да ги посочи после на обща картинка, тя успя само до три риби и то едната постоянно я бъркаше.  Rolling Eyes
Ехолалията която мислех че сме изчистили все още си я има. Confused
Да не говорим, че продължава да бие децата, вече съм се видяла в чудо какво да я правя.  ooooh!
Вече сили не ми остават нито психически нито физически с нейното поведение, онзи ден в метрото такъв панаир направихме, че цялата мутриса се обрна да ни гледа. Детенце реши, че точно на нашата спирка няма да слиза и като започна едно тръшкане и въргаляне по земяте, буквално съм я извлякла за ръцете през вратата на вагона. И това не ни е за първи път ooooh!
Ще ми пратят закрила на детето някой ден така, пък ходи обяснявай че детето е с поведенчески проблеми. Rolling Eyes

antee Поинтересувай се и за 68 ОДЗ пак е в люлин и работят по проект, в градината има щаттни логопед, психолог и ресурсен. Там децата са интегрирани в общи групи и специалиста просто идва да ги взима за да работи с тях. Peace

Ние сме от люлин, но ходим в масова детска градина. И всички терапии ги правим на частно.

# 548
  • София
Може ли да ми препоръчате логопед, който работи с деца под 3 години, живеем в Люлин и ние.

# 549
  • София, Люлин-8
Може ли да ми препоръчате логопед, който работи с деца под 3 години, живеем в Люлин и ние.

Незнам ние започнахме на 3 години. Защо не пробваш в Логомагика те са в Люлин 10, фактически точно преди тунела.

http://logomagika.com/

Другият вариант е 68 ОДЗ

# 550
Ох, tina_st,моите съболезнования  Hug
Много е кофти това, че в малкия град няма голям избор и те ти извиват ръцете така.  Sad Няма ли къде при още някой логопед да идете?
Защото наистина е много важно детето да го харесва.
Нашата също не ни е искала обследвания, направо си го пое, но той си я хареса и си я има като своя баба  Heart Eyes седи в скута ѝ, гушкат се, даже сега всеки ден като го вземам от градина иска да ходим при нея.
romanol,  Hug
Разбирам  те идеално, въпреки че моят не се бие засега.  Mr. Green
Аз от магариите му и от поведението спрямо това на мм взех да дигам кръвно. Tired тъй  че ми е пределно ясно какво е да си на края на силите си.
Няма ли как като усетиш бурята да я подмамиш с нещо.
При моя установих, че се лакоми за желирани бонбони (освен всякакви други) и понеже му понасят и като запъне краката действам на принципа-магарето и моркова  Mr. Green
Това за навън обаче. Tired
Вкъщи обаче ако сме тримата е ужас, иначе като сме сами и криво ляво ме слуша.

# 551

Незнам ние започнахме на 3 години. Защо не пробваш в Логомагика те са в Люлин 10, фактически точно преди тунела.

http://logomagika.com/

Другият вариант е 68 ОДЗ

Най-добрите специалисти по ранна детска интервенция - деца под 3 години, се броят буквално на пръстите на едната ми ръка - Светлана Картунова, Олга Георгиева, Милена Макавеева, "Пумпелина", вероятно изпускам някое име, но в общи линии са много кът. Няма такива, които да работят в "Люлин".

# 552
  • София, Люлин-8
Милена ви е най-удобна с метрото сте точно там.  Peace
Ние сме ходили при нея аз останах доволна.

# 553
  • София
С кола движиме ние, ще ги прегледам другите. Другата ми дъщеря смятам да водя при Олга Георгиева, за тази дъщеря, за която питам ми трябва логопед, който да не е чак толкова натоварен.

# 554
Здравейте, записвам се да ви следя. Имам момченце на 2г и 6 месеца. Говори, но неправилно, често казва само последните срички. Замества букви една с друга и тн. Иначе прави изречения, разбира изпълнява команди, но говора му е доста неправилен. Не изговаря звуковете - с, з, ч, ш, щ.
Други, които все пак изговаря замества или на думата, както писах казва псоледната сричка. Та това е от мен, ще ви следя. Ще го водя на логопед и ще видим какво ще каже.

Общи условия

Активация на акаунт