Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 149
  • 799
  •   1
Отговори
# 555
tina_st,ако смяташ,че ще ти е удачно,мога да ти препоръчам на лични логопед от Горна Оряховица/разбрах,че си в Габрово/.Тази логопедка работи с дъщеря ми преди време.Тя просто страшно обича децата и ги предразполага.Работи върху дефицитите на детето и най-вече дава насоки за работа в къщи.Не се интересува от диагнози.И най-вече изтъква положителните страни на детето,а не само дефицитите...Макар че не работим вече с нея все още се интересува как се справя детето.Ако решиш ще ти дам координати на лични.
Желая успех на всички и вярвайте,че децата ви ще се справят,макар и по своя си начин и темп... Hug

# 556
Тези от вас, които дават или са давали DMG, моля, споделете, винаги ли се приема с фолиева киселина? Препоръчайте марка и в каква доза? Прием от две капсули DMG достатъчно ли е за 4,6 год. дете?

# 557
  • София
Аз не давам dmg, ама давам тетрахидрофолат на doctor's best-по 1 капсула от 400 мг на ден, в храната.

# 558
Аз не давам dmg, ама давам тетрахидрофолат на doctor's best-по 1 капсула от 400 мг на ден, в храната.
Ivankaka, консултира ли те някой за добавките, които даваш или сама преценяваш какво да включиш?

# 559
  • София
Консултира ме

# 560
Удобно ли е да те попитам за името на специалистта? Може и на лични.

# 561
  • София
Писах ти лс

# 562
Моето усещане и мнение е същото,но е факт че два логопеда и две психоложки настояха да го водя на обследване. Дори едната логопедката ни заплаши, че без обследване нямало да работи с него. другата каза,че за трийсет години не била виждала такъв случай. След това си намерихме с кой да работим и вместо да се разследваме имаме резултати. Искрено ми е все едно как точно ще се нарича диагнозата на детето,искам само да му помогна да намери своя начин да се изразява и да е щастлив. Затова се ядосах и на учителката онзи ден,дали съм имала представа кога ще се оправи и какво му е. Не искам да знам какво му е,искам да е добре, да има приятели, да е здрав и да виждам ,че напредва по негов си начин.

Шмати!  Hug Hug Hug
Често изискването на диагноза е признак на безсилие. Изразът пък че за30 години някой си не е виждал такъв слупай е чист пример за липса на РЕАЛНА представа какво се случва последните десет години с децата в бг и в световен мащаб въобще . Има океан от любопитни несрещани случаи...все повече все по- често...

# 563
Здравейте.
Тъй като доста се коментира кой какви фолати дава и защо ги дава, попаднах на една статия, която ми отговори на част от въпросите.
http://autismcoach.com/methlylation-and-autism/
Тък като темата придоби много биохимична насока, се извинявам на тези, за които "откривам топлата вода" или които нямат отношение към биохимията Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 13 ное 2016, 14:54 от Slavi_YP

# 564
Здравейте!
Назад в темите бях чела че давате GABA и DMG, но нямам толкова време да прелиствам.
Ако можете кажете как ги давате, може ли заедно, какви разфасовки и видове ползвате и от къде ги поръчвате. А някой ползвал ли е диатомит?
Благодаря ви предварително и лек ден от мен.

# 565
Аз преди да дам ГАБА ще направя изследване на урината дали има недостиг на тази аминокиселина.
Ноотропил сироп за 7 годишно дете каква е дозата, знаете ли?

Последна редакция: ср, 16 ное 2016, 18:46 от beo

# 566
  • София
Аз преди да дам ГАБА ще направя изследване на урината дали има недостиг на тази аминокиселина.
Ноотропил сироп за 7 годишно дете каква е дозата знаете ли?
Къде правят такива изследвания?

# 567
Ноотропил сироп за 7 годишно дете каква е дозата знаете ли?
И аз искам да попитам как се казва това изследване и къде се прави.
Иначе ноотропил таблетки пием. Дозата се изчислява - 50мг на 1 кг тегло, т.е. ако детето тежи 25 кг по 50мг=750мг. Понеже няма такава разфасовка се пие 800мг разделена на 2 приема. Течен ноотропил ни носеха от Турция.

# 568
Здравейте!
Назад в темите бях чела че давате GABA и DMG, но нямам толкова време да прелиствам.
Ако можете кажете как ги давате, може ли заедно, какви разфасовки и видове ползвате и от къде ги поръчвате. А някой ползвал ли е диатомит?
Благодаря ви предварително и лек ден от мен.
Да, могат да се дават заедно, доколкото аз успях да се информирам.
Аз лично поръчвам от iHerb, на Now Foods:
http://uk.iherb.com/Now-Foods-GABA-500-mg-100-Capsules/605
http://uk.iherb.com/Now-Foods-DMG-125-mg-100-Capsules/1104
GABA давам по 500мг - 3 пъти на ден, но се започва с малки дози и плавно въвеждане на добавката. Ние сме на 4,6 год. От 4 до 6 год., минималната доза на ден е 500мг, а максималната 1000мг. При нас повлия доста добре във връзка с концентрацията и определено стана по - спокойна.
DMG също въведох плавно, месец по - късно. Стигнах до две капсули на ден, но за дозата не искам да те подвеждам, доверих се на оскъдно събрана информация. След като въведох и тази добавка, детето започна да прави опити да изговаря все повече нови думи, но определено стана по - превъзбудена, сякаш това по - спокойно поведение, което бяхме постигнали с GABA, в един момент се загуби. На няколко места прочетох, че в такива случаи се включва фолат, но и до сега не успявам да се информирам повече от това, изключително трудно намирам време за сърфиране в нета, четене и писане, а тук във форума нещо не успявам да се справя с търсачката, предполагам е коментирано в стари теми.
Диатомит не съм давала, обмислях преди време, но си спомням, че в последствие се отказах, но ще се радвам ако някой, който е давал, помогне, като се включи с мнение и препоръки.

# 569
Ето тук има интересна информация за добавките
http://autismcanada.org/living-with-autism/treatments/biomedical … ritional/dmg-tmg/

Всъщност назад в темите има коментари че при някои деца се получава превъзбуждане при добавките на now.

И да попитам каква е разликата между dmg и tmg. Мен ми се видя второто по добре от гледна точка на усвояване.
От около седмица давам сутрин метил фолат и tmg. На обед витамин с. Вечер б12. Срува ми се има подобрение в концетрацията и има нови звуци. Даже като че ли има първи срички.

Моля ако някой има информация за дозата на dmg и tmg да сподели.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт