Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 121
  • 799
  •   1
Отговори
# 600
  • София, Люлин-8
Ние още имаме ехолалия,а е на 5г.и 5 месеца, започна с нея към 4 и нещо, там започна и да се появява въпроса "защо".
На 2 години говора се състоеше от 3 думи - мое, дай и не, останалото беше на "китайски" 😀.
Правим реобследвания на всеки 6 месеца, но все още се движим в рамките на лекото изоставане макар и да имаме известен напредък напоследък.

# 601
Съгласна съм с Шмати. Особено пък за възрастта която видях. Описаните дефицити се срещат и при деца в норма . Описания диалог също не е кой знае какво постижение , може и да е ехолаличен. С дете на тази възраст не бих се вкарвала във филми но не бих и прекъснала нещата след първото пристъпване напред.

Поппи Фери. По спомен говорим за съвсем различни възрасти при твоето дете и това наФлиресцита. Затова и изказването на Шмати е доста точно. На тази възраст сон райз може да е лекия нужен тласък.

Реге, точно това имах предвид. Още като дойдох в темата, ми казаха за метода и именно около 2-годишния период на дъщеря ми съм го прилагала - сега вече нямаме нужда от него. Но точно това казвам ако прочетеш внимателно поста ми, че за труднопроговарящите обикновено е побутването, от което имат нужда.

# 602
Диалогът е именно ехолаличен, за това го описах...
За мен Son-Rise помогна много, точно нужното "подбутване" беше за моя син, според мен.
Всеки ден учи нови думи, но диалог липсва.
Две думи в изречение също липсват, но въпреки всичко, промяната се случва много бързо и е много очевидна. Не казвам, че заради Son-rise се е случило някакво чудо, нещата са комплексни. Но именно чрез този метод, детето ми осъзна, че ме има и изучаването на света, заедно с мен е забавно... Simple Smile

Последна редакция: нд, 27 ное 2016, 13:44 от Анонимен

# 603
  • София
Важното е, че нещата се случват и върви напред.
Диалог ще се случи, когато му дойде времето.

# 604

Реге, точно това имах предвид. Още като дойдох в темата, ми казаха за метода и именно около 2-годишния период на дъщеря ми съм го прилагала - сега вече нямаме нужда от него. Но точно това казвам ако прочетеш внимателно поста ми, че за труднопроговарящите обикновено е побутването, от което имат нужда.

Дори не съм усетила че сте от толкова малки тук, мислех че сте след третата година. Но времето лети бавно за собствените ни деца и бързо когато децата са чужди. Ние сме практикували Сон райз след 3 и 4 месеца но минахме през него като бърз експрес. Имахме много за навксване и го бухнахме направо  в дълбоките води - ГПП / АБА ( без даже да знаем че официално методите се наричат така)  и Пекс . Просто специалната ни педагожка беше възрастна но беше много в час.

Флоресцита ехолалията е колкото хубава толкова и лоша. Хубава защото показва желание за комуникация и при липса на умения. Лоша защото е показател на липса на разбиране. А лошото разбиране е най големия бич на трудно преговарящите. Детето е малко за да може да се каже въобще нещо. Всяко дете е със свои темпове дори тези в норма.

# 605
  • София
Затова ти казах да не се тревожиш,щом идва речта, ще се оправят и другите неща.

# 606
  • София, Люлин-8
Цитат на: _re_ge
Флоресцита ехолалията е колкото хубава толкова и лоша. Хубава защото показва желание за комуникация и при липса на умения. Лоша защото е показател на липса на разбиране. А лошото разбиране е най големия бич на трудно преговарящите. Детето е малко за да може да се каже въобще нещо. Всяко дете е със свои темпове дори тези в норма.

Напълно съм съгласна. 👍

# 607
  • Sofia
Здравейте,

Детето ми е на 2 години и 9 месеца и има забавяне в проговорянето.
Започнахме една музикална програма:

https://tlp.advancedbrain.com/tlp/science.jsp

Интересувам се дали някой е имал вече опит или впечатления от нея.

Ще съм признателна, ако ме посъветвате къде да потърся адекватна консултация и помощ!

# 608

Дори не съм усетила че сте от толкова малки тук, мислех че сте след третата година. Но времето лети бавно за собствените ни деца и бързо когато децата са чужди. Ние сме практикували Сон райз след 3 и 4 месеца но минахме през него като бърз експрес. Имахме много за навксване и го бухнахме направо  в дълбоките води - ГПП / АБА ( без даже да знаем че официално методите се наричат така)  и Пекс . Просто специалната ни педагожка беше възрастна но беше много в час.

За първи път писах, когато дъщеря ми беше на 1.6, още на 1 личеше, че ще имаме проблеми с проговарянето. Всички ми казваха, че съм луда, но ето вече е на 4.6 и все още има много какво да се желае. Изречения и диалог при нас се появиха по-уверено след 4, дотогава кратки изречения и отделни думи.

# 609
  • София
Здравейте,

Ще съм признателна, ако ме посъветвате къде да потърся адекватна консултация и помощ!

За мен тази програма е причината да има детето ми добър напредък по няколко направления. И говор,разбиране,концетрация. Въобще слушането направи от маймуната човек. Щом прилагате програмата сигурно ходите на логопед.

# 610
Здравейте,

Ние също имаме опит  с програмата - положителен. Но с детето трябва да работи и логопед.

# 611
Аз пак да питам....тази програма advancedbrain.com как я прилагате? Понеже виждам , че е на английски..... newsm78 извинявам се пак за въпросите, а и пиша от телефон и ми е трудно....

# 612
  • София
Логопедът, при който ходим ни казва какво да слушаме. Не съм наясно какво е положението и как по друг начин е достъпна т.е кой може да работи с нея.

# 613
  • Sofia
Благодаря Ви за с поделения опит!!!
Ние от скоро започнахме и все още срещам големи затруднения за да задържа детето със слушалките по 15 минути. И защото усилията ми не винаги успяват исках да попитам при вас се получава.

Все се надявам че накрая ще й стане любимо занимание но сме далеч от това 😐

# 614
  • Пловдив
Алегра, вие как го правите? Под контрол на логопед или направо от сайта? Слушалките какви са?
Питам, защото имам желание да го пробвам с нашия, но не знам дали ще мога да отделя време да го водя всеки ден. И без това отсъствам от работа, за да ходим на логопед и психолог. Иначе ясно, че по-добре под прекия контрол на специалист.

Общи условия

Активация на акаунт