Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 109
  • 799
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Защо да трябва да го водиш?
Вкъщи се слуша, плащаш месечна такса и логопед само следи.

# 616
  • Пловдив
Защото останах с впечатление, че на мястото, от което се интересувах, се ходи за всеки сеанс. Още не съм се обаждала да проверя конкретно. Не съм от София.
Ако се слуша наистина вкъщи, идеално.

# 617
  • София
Не, плащаш си месечна такса, купуваш слушалки и ти дават дискове или онлайн достъп, зависи коя програма точно ползваш.
Ако ще са костно проводими, може под наем от някой родител да намериш, че са много скъпи.
Обикновените са около 130-260 лв. Това в София. В Пловдив не би трябвало да е по- различно.

# 618
  • Пловдив
Мерси.

# 619
  • Варна
Ivankaka, виждам, че си много навътре по темата. Да не ползвате вече програмата?

# 620
  • София
Засега не

# 621
Благодаря Ви за с поделения опит!!!
Ние от скоро започнахме и все още срещам големи затруднения за да задържа детето със слушалките по 15 минути. И защото усилията ми не винаги успяват исках да попитам при вас се получава.

Все се надявам че накрая ще й стане любимо занимание но сме далеч от това 😐
Алегра,
не е необходимо детето да седи мирно 15 мин. докато слуша. Може да прави всичко, каквото му харесва - в началото дори става да гледа детски филмчета, докато посвикне със слушалките, после може нещо да си рисува, конструира или каквото му харесва. Имай предвид, че слушането не трябва да се прекъсва за повече от 2 минути. Ако му е непосилно да седи със слушалките /при някои хиперсензорни деца се получава/, попитай логопедът, който ви следи, как да процедирате. Чувала съм, че за някои зони е допустимо и слушането по време на сън.

# 622
  • София
Александра, вие ЕЕГ правихте ли преди това?
Онлайн ли слушате

# 623
Онлайн слушаме.
ЕЕГ също правихме, но не по повод слушането. Слава богу, е о.к.

# 624
  • София
Аз не знам как бихме могли да направим, толкова време на едно място  Rolling Eyes

# 625
  • Sofia
Ние слушаме втора седмица вече и за да задържим слушалките правим всякакви неща като основно сме на мивката. А днес миене то само не помогна и едно кисело мляко беше мачкано преспивано разсипвано....
Нашата логопедка е много ангажирана и не зная дали скоро можем да разчитаме на час.

Как беше вашия опит. Колко често е добре да са срещите докато слушаме програмата.

# 626
  • София
Алегра,стана ми интересно ,логопедката само ви на сочи и ви пусна свободно да си слушате ли. Не ходите ли на конкретна терапия редовно.

# 627
  • Пловдив
Две думи в изречение също липсват, но въпреки всичко, промяната се случва много бързо и е много очевидна. Не казвам, че заради Son-rise се е случило някакво чудо, нещата са комплексни.
Моята дъщеря, която е с два дни по-малка от сина ти, едва в последните седмици започна да прави изречения - "нама кота" (няма я котката), "Коко пана гатити" ("Коко" е брат и, който не се казва така, но тя не може да му изговори името, а изречението означава, че си е събул гащите - падна гащите) и още някои от този тип. Тя пък говори много неразбираемо, дори и ние често не я разбираме, и не използва "да" и "не", докато други деца на този етап вече ги използват. Колкото до Сон райз, и аз подозирам, че ролята му е минимална, но винаги е по-добре да се опита.

# 628
  • Sofia
Алегра,стана ми интересно ,логопедката само ви на сочи и ви пусна свободно да си слушате ли. Не ходите ли на конкретна терапия редовно.

Имаме уговорка периодично да се виждаме но нямаме конкретна терапия. Възможно и аз да не съм разбрала добре. Моля кажи при вас как беше.

# 629
Аз не знам как бихме могли да направим, толкова време на едно място  Rolling Eyes
От гледна точка на слушането, ЕЕГ-то мисля, че не е задължително. Трябва обаче да няма епи.

Общи условия

Активация на акаунт