Трудно проговаряне - ТЕМА 21

• 133 107
  • 799
  •   1
Отговори
# 630
Алегра,стана ми интересно ,логопедката само ви на сочи и ви пусна свободно да си слушате ли. Не ходите ли на конкретна терапия редовно.

Имаме уговорка периодично да се виждаме но нямаме конкретна терапия. Възможно и аз да не съм разбрала добре. Моля кажи при вас как беше.
Алегра,
при нас логопедът, при който ходи детето всяка седмица е и провайдър на програмата, така, че тя си го следи отблизо. А, иначе, можеш и да ползваш само лисънинга, но тогава на определен период от време /не знам какъв обаче/ трябва да правите консултация. Иначе за всякакви проблеми, свързани със слушането /промени в реакциите на детето и всичко, което ти хрумне/, се чуваме и извън часовете за терапия.

# 631
Здравейте мами,
искам да ви попитам какъв витамин Б12 давате на децата си.Искам да поръчам от БГ за по бързо.Препоръчайте някой в течен вариант.Споделете как го давате и дозата.Имам дете на 3години с поставена диагноза -разстройство на експресивната реч придружено с хиперактивност .От Варна сме,от около 2-годишен го водя по невролози,психолог,психиатър ,логопед,ерготерапевт и прочие...Бяхме и в програмата по ранна интервенция във Карин Дом.В момента давам на детето ескимо кидс,брейн бъстур.Записала съм час сега и при доцент Георгиева (гастроентеролог) да изследваме за тежки метали.По своя воля тези дни ще изследвам и за Б12. Назад в темите някъде прочетох 2 различни мнения за това дали се дават заедно с фолиева киселина-и немога да взема решение дали да ги давам заедно .

Последна редакция: пт, 16 дек 2016, 18:23 от leona9

# 632
  • София
Преди да се дава б12 се правят изследвания за усвояване, за да се види коя от формите на Б12 се усвоява.
Без изследване ако смятате да пиете, вземете хидрокси б12, обаче в България мисля, че няма. Фолиева- тетра хидро фолат.
На моите деца не им действат добре и ги спрях

# 633
Здравейте момичета! Бяхме на първичен по преглед при др Попов. Много добре ни обясняваше. Докато попълвахме анкета с въпроси за детето,той се занимаваше с Дани. Каза ни че със сигурност не е аутизъм при детето,но има изоставане. По критериите Дани е между 2 и 3 годинки. трябва много работа с логопед.Ще правим психологично обследване при него. Каза ни че може и в Св. Никола,може и при него. Ние решихме при него да го направим. С това  обследване ще се установи върху какво да работим....

# 634
Благодаря за бързия отговор  Wink
Ще  изчакам изследванията значи и тогава ще купувам.Предполагам че и доцентката ще се изкаже по въпроса

# 635
  • гр. Варна
Здравейте мами,
искам да ви попитам какъв витамин Б12 давате на децата си.Искам да поръчам от БГ за по бързо.Препоръчайте някой в течен вариант.Споделете как го давате и дозата.Имам дете на 3години с поставена диагноза -разстройство на експресивната реч придружено с хиперактивност .От Варна сме,от около 2-годишен го водя по невролози,психолог,психиатър ,логопед,ерготерапевт и прочие...Бяхме и в програмата по ранна интервенция във Карин Дом.В момента давам на детето ескимо кидс,брейн бъстур.Записала съм час сега и при доцент Георгиева (гастроентеролог) да изследваме за тежки метали.По своя воля тези дни ще изследвам и за Б12. Назад в темите някъде прочетох 2 различни мнения за това дали се дават заедно с фолиева киселина-и немога да взема решение дали да ги давам заедно .

Къде ходите в момента на терапия и кой ви постави диагнозата?Питам защото и ние сме от Варна.Карин дом не ви ли предложиха терапии след,като детето ви стана на 3 год?Д-р Георгиева ни беше приела само по документи в болницата за да изследва детето ми,но пак ни прати в лаборатории Надежда за изследване на тежки метали и хранителни непоносимости.Пробвах да давам б12(метилкобаламин) с фолат,но много се превъзбуждаше малкият,а той е и хиперактивен и ги спрях.В болницата бяха ни изследвани стойностите и на двете.А до колкото знам за да се разбере кой вид на б12 е подходящ трябва да се пусне хистамин в цяла кръв и теста не се предлага в България.

# 636

В момента не сме на терапия никъде,записани сме на логопедичната детска градина и ходя с малкия до обяд там.Извадих ЛКК и чакам да започне индивидуално занимание с психолог и логопед.Отделно звънях в Логопедичния център и в понеделник имам среща за обследване.Общо взето си обикалям и никой с нищо не помага.В Карин дом ни посещаваха един път седмично и ме съветваха (да не кажа,че половината съвети ги знаех къде от форумите къде от другаде.Даже аз ги информирах за добавки и т.н. Става вече 1 месец сме извън програмата-сметнах че няма какво повече да науча от тях.Всички казват,че не е аутизъм и сякаш с това се изчерпва разговора.Ок няма ала какво от това като проблемите с говора и поведението са на лице.Всеки повдига рамене.Д-р Щилянов предписа само ескимо кидс .Трябва си много работа ала незнам откъде да захвана-ходя като муха без глава..Сега си купих книгата  GAPS  на д-р Наташа К.Макбрайд и ще видя нейната гледна точка има и диета ще видя как мога да я приложа.Колкото до изследването за Витамин B12 и Хомоцистеин попаднах на тази страница има описани лабораториите -  http://vitaminb-12.com/b12-labs
Да добавя диагнозата е от д-р.Щилянов (невролог)

# 637
  • гр. Варна

leona9- пиша ти на лс

# 638
Приврт и от мен.Моля за съвет, моя хубавец един ден е агънце , един ден е някакъв ужас.Хвърляне , тръшкане мрънкане някакъв ужас.Става и агресивен, но не да ме бие или сеже си.Забранявам му да драска по книгата , той я смачква с такава злоба.Не мога да рязбееа защо?????Отделно праеи бякои неща умишлено и нарочно.В момента не пие добавки......

# 639
Приврт и от мен.Моля за съвет, моя хубавец един ден е агънце , един ден е някакъв ужас.Хвърляне , тръшкане мрънкане някакъв ужас.Става и агресивен, но не да ме бие или сеже си.Забранявам му да драска по книгата , той я смачква с такава злоба.Не мога да рязбееа защо?????Отделно праеи бякои неща умишлено и нарочно.В момента не пие добавки......
Защото е ДЕТЕ! Това е нормално при всички деца, само че нашите като са труднопроговарящи  и се вглеждаме във всичко много подробно! Виж на моя приятелка детето е много умно, говори много за възрастта си ако ги сравня с моето разлика от тука до небето, но е толкова агресивно че нямам думи, това което описваш на степен 2. Бъди спокойна и не се напрягай излишно, сигурна съм че и това е период, важното е да са ни живи и здрави дечицата  bouquet

# 640
  • София
Имаше период,в който моето дете ме хапеше по ръката, като го пипна или забрана нещо. Не може с думи да се изрази и така го правеше. Говорещите също са агресивно,но вербално, наричат родителите си както им падне. Дете е.

# 641
Дано....може би защото сме вече и в чужда държава и ме удря една параноя.Ей го днес рева че не искам пъзел да му купя.Но не идкам да го глезя....рев дране.Швабите ме гледат грозно.....и като капак ме кара да го чешам на задните долни кътници.Гледам пуля се няма кариес поне видимо.....Не иска да яде.....100000 манджи сготвих.Така съм се стресирала....

# 642
Здравейте, може ли да се приема едновременно Ноотропил и Гамалон таблетки?
Ако някой има идея да сподели, благодаря.

# 643
Момичета,вярно ли е че всеки детски невролог иска да се направят генетични изследвания на детето?

# 644
  • Пловдив
Не. На нас например нищо такова не ни е препоръчвано нито от невролога, нито от психиатъра.
На сина ми му е правен кариотип (изследване за брой и форма на хромозомите) по време на бременността, но никой не ни е питал за това във връзка с непроговарянето му.
Разбира се, колкото повече изследвания, вкл. генетични, се направят, толкова по-добре.
Те и генетичните изследвания, както вече е споменавано, са най-различни. Няма един вид просто генетични. Тоест ако неврологът препоръчва някакво генетично изследване, би трябвало да уточни какво.

Общи условия

Активация на акаунт