Тоскана, Италия /Тема 2/

• 93 543
  • 777
  •   1
Отговори
# 135
За миналото лято 30 евро двупосочен, купен месец преди това
Т.е. да изчакам?
Мисля, че цената по принцип ще да е малко по-висока, защото аз търся еднопосочен. На отиване съм взела до Рим, а връщането е от Пиза. Ох, не знам....

Ако имаш конкретна дата, може и да не нацелиш по-ниска цена, много зависи

# 136
За миналото лято 30 евро двупосочен, купен месец преди това
Т.е. да изчакам?
Мисля, че цената по принцип ще да е малко по-висока, защото аз търся еднопосочен. На отиване съм взела до Рим, а връщането е от Пиза. Ох, не знам....

Ако имаш конкретна дата, може и да не нацелиш по-ниска цена, много зависи
Имам дата и най-добре ще е да взема да ги купя тези билети най-накрая. Благодаря ти.

# 137
  • Варна
Здравейте, трябва да оформя престоя ни във Флоренция и моля за помощ. Пристигаме от Венеция на 10.04 по план, вероятно в ранния следобед. Отредени са два дни за нощувки - 10 и 11.04. Къде да отседнем  и какво непременно да разгледаме за отреденото време? Ще бъдем с кола под наем и предпочитам да има паркинг, а ние да се разхождаме или да се движим с градски транспорт. След това предстои пътуване към Пиза.

# 138
  • София
Здравейте, трябва да оформя престоя ни във Флоренция и моля за помощ. Пристигаме от Венеция на 10.04 по план, вероятно в ранния следобед. Отредени са два дни за нощувки - 10 и 11.04. Къде да отседнем  и какво непременно да разгледаме за отреденото време? Ще бъдем с кола под наем и предпочитам да има паркинг, а ние да се разхождаме или да се движим с градски транспорт. След това предстои пътуване към Пиза.

http://www.booking.com/hotel/it/villa-betania.bg.html

Удобно място с паркинг за 5 евро  Peace

# 139
Здравейте, трябва да оформя престоя ни във Флоренция и моля за помощ. Пристигаме от Венеция на 10.04 по план, вероятно в ранния следобед. Отредени са два дни за нощувки - 10 и 11.04. Къде да отседнем  и какво непременно да разгледаме за отреденото време? Ще бъдем с кола под наем и предпочитам да има паркинг, а ние да се разхождаме или да се движим с градски транспорт. След това предстои пътуване към Пиза.

Ето карта на Флоренция с отбелязани основните обекти, може да се обикаля и пеша

Скрит текст:

# 140
  • София
Здравейте,

Планирам 2-седмична ваканция през август в Тоскана и Лигурия. Планът ми е да летим до Болоня, да нощуваме една вечер там, на следващия ден да се придвижим с влак до Флоренция, където да останем 2 дни (с 2 нощувки). След това мисля да вземем кола под наем и да се придвижим в посока Сиена по прочутата 222 магистрала. Иска ми се да останем 3-4 нощи в някоя прекрасна вила/хотел/кастело/винарна, с басейн и разположена някъде удобно в областта Кианти, откъдето лесно да правим дневни турове до Сан Джиминиано, Волтера, Сиена. На 8-мият ден мисля да се придвижим по посока лигурийското крайбрежие, пътьом да видим Лука и Пиза, и да се паркираме вечерта в Портовенере, където да останем 5-6 дни, и да ползваме като база за еднодневни екскурзии в района - Чинкуе терре, Санта Маргарита Лигуре, Портофино, а защо не и Генуа. Предвиждам да летим обратно към София от Пиза.

Все още не съм подредила програмата по дни и приемам съвети за реда на посещаване на градовете, какво още е възможно да включа като дневни екскурзии (имайки предвид че сме с кола), както в Тоскана, така и в Лигурия.

Ще съм ви благодарна и ако можете да ми предложите идеи за настаняване (2 възрастни и 12 год. дете), като в Болоня и Флоренция искам централна локация, защото кола под наем ще вземем чак като тръгнем от Флоренция. В Кианти (или някъде из Тоскана) търся задължително нещо с чар и история, дори да е по-скъпо, с басейн, и задължително с хубав ресторант, че предпочитам да вечеряме където спим, заради винцето...ще е тъпо да вечерям в Тоскана на чаша кока-кола, защото после трябва да карам кола....Приемам предложения и за Порто Венере - или някъде другаде около море (мислила съм и за Камоли, Рапало, Леричи, за да избегна нечовешките цени в селцата от 5terre и Портофино), искам по възможност плаж, гледка, басейн за диването също няма да навреди, и балконче/веранда/дворче, че съм заклет пушач и не ми се виси по задните входове на хотелите да пуша.

# 141
Здравейте,
искам да попитам може ли Фиренце Кард да се купи на място от Флоренция и от къде.

# 142
Здравейте,
искам да попитам може ли Фиренце Кард да се купи на място от Флоренция и от къде.

В информационното бюро срещу гарата

# 143
Момичета, препоръчайте ми сайт, защото още нямам резервация за кола - 24ти - 31ви май от Болоня.
Моля за съвет.... много гледах, но не съм съвсем наясно при какви условия да я наемем. Благодаря

# 144
Момичета, препоръчайте ми сайт, защото още нямам резервация за кола - 24ти - 31ви май от Болоня.
Моля за съвет.... много гледах, но не съм съвсем наясно при какви условия да я наемем. Благодаря
Ние наемаме от sixt - съотношението цена-коректност е най-добра.

# 145
За Флоренция  планирам в края на юни да бъда там за 2,5 дни и много четох и гледах снимки. Явно не са достатъчни 2-3 дни за всички забележителности, но поне за  Боболи, Пити, Дуомо и Санта Кроче смятам да имам време. Притеснява ме, че не видях никакви дървета на снимките, които гледах. Ако искам малко зеленина след посещение на площади и Катедрали,  къде мога да отида в самата Флоренция. Паркове в историческата част има ли, или поне типичните за Италия сенчести калдаръмени улички? Гледам и Пиза е райграс около Наклонената кула, но никакви дървета не виждам. Имам 1 нощ и цял ден в Пиза и 2 1/2 дни за Флоренция.

# 146
Има паркове и във Флоренция, и в Пиза
в историческия център на Флоренция сред тези мащабни сгради няма как да има парк, съвсем близо до централната гара има парк с езеро и фонтан Giardino della Fortezza

Около площадът с панорамната гледка Пиацале Микеланджело също има много дървета и паркчета

# 147
Здравейте,
планираме посещение на Тоскана и Чинкуе Тере през май.
Летим за Болоня на 19.05 вечерта, така че първата нощувка планирам да е там, може би в хотел близо до летището.
на 20.05 отиваме във Флоренция, разглеждане и нощувка
на 21.05 отиваме към Сиена със спиране в Сан Джимияно и Монтериджони, разглеждане и нощувка в Сиена
на 22.05 - доразглеждане на Сиена до към обяд и после смятам да се отправим към Пиза, ако е възможно ми се ще да спрем за малко във Волтера, плана ми е към 16 часа да сме в Пиза, разглеждане и нощувка
на 23.05 да отидем до Чинкуе Тере, тук да прекараме деня и после да нощуваме някъде в района или в Лукка.
на 24.05 път към Болоня, разглеждане и вечерта в 22 излитаме за БГ.
Ще пътуваме 3 -аз, мъжа ми и сина ни на 10 г. Смятаме да наемем кола, препоръчайте фирма и от къде, от летището ли или пък от Болоня.
Програмата така както съм я спретнала дали е постижима, не ми се ще да препускаме, а да се разходим из градчетата спокойно. За Флоренция за 1 ден на какво да наблегнем от забележителностите? Отзиви за музея Стиберт и музея на Леонардо да Винчи, гледах ги заради сина ми, дали си заслужават. Да си купим ли предварително билети за някои от музеите, дайте сайт.
Какво да не пропуснем в Сан Джимияно, Монтериджони и Сиена? До колко часа работи кулата в Пиза?
За Чинкуе Тере, къде да паркираме колата, плана ми е да оставим колата на паркинг при първото селце, после да вземем влака или пък корабче до последното и после да минем през всяко едно от тях или кои заслужават най-много. Къде може там да се спи?
Ще съм благодарна на всякаква информация, включително и за хотели за Болоня, Флоренция, Сиена, Пиза, в района на Чинкуе Тере Simple Smile

# 148
  • София
Здравейте,
планираме посещение на Тоскана и Чинкуе Тере през май.
---------------------
-----------------------------
Ще съм благодарна на всякаква информация, включително и за хотели за Болоня, Флоренция, Сиена, Пиза, в района на Чинкуе Тере Simple Smile

Тук имаме подобен случай като ТОЗИ, писах преди малко.
Направо си е трудно на кое и как да се отговори по-напред.
И роман да напиша все тая.
Отсей малко въпросите и давай подред най-важното. Другото впоследствие само ще си дойде.
Извинявайте, но никой няма толкова време за да отговори от раз на всички въпроси.

# 149
vaniaks, много малко време, за толкова много красота. Ще му е трудно според мен на човек да те посъветва каквото и да е. Може и да се справите, но ще е както се казва - от всичко по малко, и накрая нищо. Ние само за Флоренция, Сиена и Сан Джиминяно сме отделили и планирали 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт